نبرد سنگین قسد و نیروهای جولانی در غرب فرات/ تسلط دمشق بر میادین نفتی

منابع خبری از درگیری سنگین میان نیروهای قسد و نیروهای جولانی در غرب فرات و تسلط نیروهای جولانی بر میادین نفت و گاز شرق سوریه خبر دادند.

به گزارش خبرآنلاین، ارتش سوریه روز یکشنبه اعلام کرد: نیروهای ما در ادامه پیشروی‌ های گسترده خود در شمال شرق سوریه، فرودگاه نظامی «الطبقه» را به‌طور کامل از تصرف نیروهای دموکراتیک سوریه (قسد) خارج کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از العربی الجدید، همزمان با این پیشروی، گزارش‌ ها از سیطره ارتش بر سد المنصوره یا همان سد البعث سابق و شهرک‌های «رطله» و «الحمام» در حومه الرقه حکایت دارد.

این در حالی است که قسد اعلام کرد: نیروهای ما در حال نبرد سنگین علیه نیروهای دمشق در شهرک المنصوره در حومه الرقه در شمال سوریه هستند. دولت دمشق مرتکب جنایت در زندان الکنیسه در شهر الطبقه شده است.

همزمان دولت دمشق اعلام کرد که نیروهای قسد و پ ک ک، زندانیان و اسیران از جمله غیرنظامیان را در شهر الطبقه در حومه الرقه قبل ازعقب نشینی اعدام کرده اند.

دمشق این اقدامات را جنایت تمام عیار و مغایر قانون بین المللی دانست و قسد را مسئول دانست و از جامعه جهانی خواست که این جنایت را محکوم کنند.

همزمان رویترز به نقل از منابع امنیتی اعلام کرد که نیروهای دمشق بر میدان نفتی العمر که بزرگترین میدان نفتی در سوریه است و نیز میدان گازی کونیکو در شرق سوریه مسلط شده اند.

از سوی دیگر شرکت نفت سوریه اعلام کرد که نیروهای وزارت دفاع سوریه بر میادین نفت و گاز استان دیرالزور در شرق این کشور مسلط شده اند.

شرکت نفت سوریه از تسلط نیروهای این کشور بر میادین التنک، کونیکو، الجفره و العزیه و نیز طیانه، جیدو، مالح و ازرق خبر داد.

این تحولات میدانی در حالی رخ می‌دهد که ستاد فرماندهی مرکزی امریکا «سنتکام» با صدور بیانیه‌ای از دولت سوریه خواسته بود که حملات خود را در مناطق میان حومه شرقی حلب تا غرب الرقه متوقف کند.

آمریکا در این بیانیه بر لزوم گفتگو و تمرکز بر مبارزه با داعش تأکید کرده بود، اما شواهد میدانی نشان می‌دهد دمشق بدون توجه به این هشدارها، نبرد برای بازپس ‌گیری مناطق غرب فرات را تشدید کرده است.

در همین حال گزارش‌های رسیده از داخل شهر الرقه حکایت از شرایط بحرانی برای غیرنظامیان است.

خبرگزاری رسمی سوریه (سانا) اعلام کرد: نیروهای قسد پیش از عقب‌نشینی، «پل قدیمی» روی رودخانه فرات را منفجر کرده‌ اند. این اقدام منجر به تخریب لوله‌های اصلی انتقال آب و قطع کامل آب آشامیدنی در تمامی محله‌های شهر الرقه شده است.

در همین حال، ارتش سوریه مدعی شد ۶۴ تن از جنگجویان قسد پس از محاصره در محله‌ای در شهر المنصوره، سلاح‌های خود را بر زمین گذاشته و تسلیم شده ‌اند.

دولت سوریه در بیانیه‌ای رسمی، نیروهای وابسته به پ‌ک‌ک و قسد را متهم کرد، پیش از خروج از شهر الطبقه، تعدادی از زندانیان و اسرای جنگی را اعدام کرده‌اند.

استانداری دیرالزور با اعلام وضعیت فوق‌العاده، تمامی ادارات دولتی را تعطیل کرده و از شهروندان خواست به دلیل تحولات نظامی و امنیتی از منازل خود خارج نشوند.

با نزدیک شدن نیروهای ارتش به ۵ کیلومتری ورودی غربی الرقه، انتظار می‌رود طی ساعات آینده درگیری‌ها در حومه این شهر به اوج خود برسد.

شبکه اسکای نیوز هم گزارش داد: در پی تشدید درگیری‌ها در شمال سوریه، شهر الرقه با بحران انسانی روبرو و جریان آب در سراسر این شهر به‌ طور کامل قطع شده است.

این در حالی است که گزارش ‌ها از حملات پهپادی و خمپاره‌ای قسد به مناطق مسکونی در دیرالزور و تبادل آتش سنگین در حومه الرقه حکایت دارند.

یک منبع وابسته به دمشق تصریح کرد: نیروهای قسد را از غرب الفرات بیرون رانده ایم و دولت سوریه سلطه خود را بر این مناطق گسترش داده است.

منابع سوری اعلام کردند که حومه استان‌های الرقه و دیرالزور حاکی از آغاز دور جدیدی از درگیری‌های سنگین و تبادل آتش گسترده میان نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) و ارتش و گروه‌های وابسته به دولت سوریه است.

مرکز رسانه‌ای «قسد» با صدور بیانیه‌ای اعلام کرد که نیروهای این گروه در حال نبرد شدیدی در منطقه میدان نفتی الثوره واقع در جنوب منطقه «الطبقه» هستند.

قسد تأکید کرده است که این منطقه پیش از این خارج از محدوده توافق‌نامه‌ های پیشین میان طرفین بوده و اکنون به صحنه رویارویی مستقیم تبدیل شده است.

آخرین گزارش‌ها نشان می‌دهد که شعله ‌های جنگ به محورهای دیگری نیز کشیده شده است به طوری که درگیری‌های خشونت ‌آمیز در این منطقه مرزی بین استان‌های حلب و الرقه همچنان ادامه دارد.

گزارش‌ها از وقوع نبردهای سنگین در نزدیکی شهر تاریخی الرصافه حکایت دارند که از نقاط استراتژیک در بادیه سوریه محسوب می‌شود.

نیروهای سوریه دموکراتیک (قسد) اعلام کردند: حومه غربی شهر الرقه با استفاده از انواع سلاح‌ها، هدف حملات پی‌درپی و مداوم توپخانه‌ای و موشکی قرار گرفته است.

310310

کد مطلب 2170335

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 12 =

آخرین اخبار