عقب‌نشینی مجلس از استیضاح وزرا / نماینده خمین : فرصت داده‌ایم تا دولت دست‌فرمان اقتصادی خود را اصلاح کند

محمد بیات، نماینده خمین گفت: بعد از فرمایشات رهبری در خصوص اتحاد، انسجام و وحدت ملی، مسیری باز شد که دیگر بر استیضاح وزرا اصرار نشود. اما شایسته این است که خود دولت، کابینه را ترمیم کند.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، محمد بیات نماینده خمین، گفت: «نباید استیضاح برخی وزرای دولت چهاردهم را به‌گونه‌ای القا کرد که گویی پشت آن صرفاً جریان‌های تندرو قرار دارند. واقعیت این است که در میان امضاکنندگان استیضاح، نمایندگانی از هر سه طیف اصولگرا، اصلاح‌طلب و میانه‌رو حضور داشتند. این مطالبه، برخاسته از خواست مردم بود؛ چراکه نمایندگان در حوزه‌های انتخابیه با موج نارضایتی‌های معیشتی و اقتصادی روبه‌رو هستند.»

به روایت رویداد24، وی افزود: «یکی از وظایف اصلی مجلس، نظارت است و استیضاح نیز در همین چارچوب تعریف می‌شود. انتقاد ما به دولت این است که در موضوع حذف ارز ترجیحی و آزادسازی قیمت چهار کالای اساسی، با مردم گفت‌وگو نکرد و آن‌ها را برای چنین تصمیمی آماده نساخت. این اقدام بدون تأمین کامل کالاها انجام شد، در حالی که در موضوع بنزین، اقناع‌سازی صورت گرفت و انتظار می‌رفت همان رویکرد در اینجا نیز دنبال شود.»

عضو کمیسیون امور داخلی کشور و شوراها تصریح کرد: «ما با اصل حذف ارز ترجیحی موافقیم، چراکه در بلندمدت می‌تواند آثار مثبتی داشته باشد و به حذف رانت‌ها منجر شود. در نهایت این منابع باید به‌طور مستقیم به مردم برسد و آن‌ها از منافع آن بهره‌مند شوند. عملکرد دولت تا اینجا قابل قبول بوده، به شرط آنکه این روند به‌صورت دوره‌ای بازنگری شود. اگر تورم افزایش پیدا می‌کند، مبلغ کالابرگ نیز باید متناسب با آن بالا برود تا قدرت خرید مردم کاهش نیابد.»

با فرمایش رهبری از استیضاح صرف نظر کردیم و به دولت فرصت دادیم

بیات با اشاره به آثار اجرای کالابرگ گفت: «با تأمین کالاهای اساسی و اجرای طرح کالابرگ، تا حدی آرامش در میان مردم ایجاد شد. از سوی دیگر، تأکیدات رهبر معظم انقلاب بر اتحاد، انسجام و وحدت ملی و پرهیز از ایجاد فرصت سوءاستفاده برای دشمنان، فضایی را فراهم کرد که مجلس بر استیضاح وزرا اصرار نکند و فرصت بیشتری به دولت داده شود تا با نظم‌بخشی به اقدامات خود، به‌ویژه در حوزه معیشت، شرایط را بهبود بخشد.»

وی ادامه داد: «وقتی فضای تعامل و همکاری وجود دارد، باید از آن بهره برد. مجلس در ابتدا کلیات بودجه را رد کرد، اما پس از نامه رئیس‌جمهور و تأکید او بر اعمال اصلاحات کارشناسی و لحاظ نظرات نمایندگان، کلیات بودجه به تصویب رسید. در چنین شرایطی، همکاری همراه با نظارت ضروری است و نباید اجازه داد به این تعامل خدشه وارد شود.»

دولت خودش کابینه را ترمیم کند

نماینده خمین در پایان گفت: «در حال حاضر، شرایط مناسبی میان مجلس و دولت برقرار است و شایسته است خود دولت نیز با ارزیابی عملکردش، در صورت لزوم، نسبت به ترمیم کابینه اقدام کند. البته مجلس نیز نسبت به این موضوع بی‌تفاوت نخواهد بود، اما تصمیم گرفته‌ایم به دولت برای سامان‌دهی امور کشور، به‌ویژه در حوزه اقتصادی، فرصت بدهیم. در هفته‌های اخیر نشانه‌های مثبتی از تحرکات دولت دیده‌ایم و قرار نیست اگر دست فرمان دولت تغییر کند ما هم روی به استیضاح بیاوریم. به هر تقدیر وضعیت طوری است که باید به جمله آقا توجه داشت که گفتند مسئولان باید دوبرابر کار کنند و وقت بگذارند.»

31216

کد مطلب 2171691

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین