روز سهشنبه منابع خبری اعلام کردند یک گروه وابسته به تشکیلات القاعده در عراق مسئولیت حملات خونبار روز یکشنبه در بغداد را برعهده گرفته است. این در حالی است که یک نماینده پارلمان عراق و عضو ائتلاف ملی این کشور به رهبری مجلس اعلای اسلامی به خبرنگاران گفت عربستان سعودی و آمریکا در این انفجارها دخالت مستقیم داشتهاند. این ادعا در شرایطی مطرح میشود که دولت عربستان سعودی ضمن محکوم کردن این حادثه با ملت و دولت عراق ابراز همدردی کرده است.
منابع خبری با این همه گزارش دادهاند با وجودی که یک گروه موسوم به دولت اسلامی عراق، از گروههای وابسته به تشکیلات القاعده در بیانیهای مسئولیت حملات تروریستی روز یکشنبه را که به کشته و زخمی شدن نزدیک به 800 عراقی منجر شد، برعهده گرفته است، جمال جعفر عضو ائتلاف ملی عراق در پارلمان این کشور معتقد است آمریکا و عربستان در این انفجارها دست داشتهاند و هدف آنها سرنگونی دولت مالکی است.
این عضو ائتلاف ملی عراق با تأکید بر اینکه آمریکا در وقوع انفجارهای یکشنبه بغداد مسئول است از تلاشهای عربستان برای سرنگونی دولت منتخب مالکی با چراغ سبز کاخ سفید پرده برداشت. جعفر از پارلمان عراق به ویژه کمیسیون امنیت و دفاع خواست با برکناری مقصران این حادثه شوم، نقش فوری و تعیینکننده خود را ایفا کند.
وی همچنین از ائتلافهای دولت قانون و ملی عراق خواست حجم خطراتی را که به سبب نقش عربستان، عراق را فراگرفته است درک کنند زیرا عربستان با چراغ سبز آمریکا برای سرنگونی نظام منتخب عراق تلاش میکند.
در همین حال گروه تروریستی موسوم به دولت اسلامی عراق در بیانیهای که در یک سایت اینترنتی ویژه گروههای افراطی منتشر شد، اعلام کرد که عملیاتهای تروریستی در نزدیکی وزارت دادگستری و شورای استانداری بغداد کار آنها بوده است. از سوی دیگر بر اساس تحقیقات به عمل آمده هویت عاملان حمله تروریستی روز یکشنبه در نزدیکی وزارت کشور و شورای استانداری عراق در بغداد کشف شده است.
وی عنوان گفت عاملان این جنایت از عناصر تشکیلات القاعده و حزب بعث منحل شده عراق هستند و مواد منفجره را از یکی از کشورهای همجوار عراق وارد کردهاند. به گفته این مقام امنیتی عراقی مواد منفجرهای که در حمله روز یکشنبه استفاده شده مشابه همان موادی است که در حمله چهارشنبه خونین در 19 اوت استفاده شده بود.
درخواست مجدد برای مداخله سازمان ملل
هوشیار زیباری، وزیر امور خارجه عراق روز سهشنبه بار دیگر از جامعه بینالمللی خواست تا یک فرستاده ویژه بینالمللی را جهت ارزیابی حجم مداخلهجوییهای خارجی در عراق به این کشور اعزام کند. این وزیر عراقی گفت: خشونتهای خونین روز یکشنبه در عراق ثابت کرد که این کشور برای دفاع از خود در قبال حملات تروریستی نیازمند کمکهای جامعه بینالمللی است.
در پی این اظهارنظر رسمی، ایان کلی، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا نیز تأکید کرد که کشورش با انجام تحقیقات جهت شناسایی عوامل خارجی دخالت کننده در حملات تروریستی عراق موافق است. وی گفت: به نظر ما هماکنون با توجه به شرایط موجود اطلاعاتی مبنی بر دخالتهای خارجی در این انفجارها وجود ندارد. اما در عین حال بار دیگر بر حمایت وزیر امور خارجه آمریکا از درخواست عراق از سازمان ملل مبنی بر اعزام فرستاده ویژه جهت انجام تحقیقات در این خصوص تأکید کرد.
پیشرفت در اصلاح قانون انتخابات
درهمین حال نایب رئیس پارلمان عراق از توافق شورای سیاسی امنیت ملی این کشور درباره راه حل میانه درخصوص پیشنهاد اصلاح قانون انتخابات خبر داد. خالد العطیه گفت شورای سیاسی امنیت ملی درباره راه حل میانه در خصوص پیشنهادی برای اصلاح قانون انتخابات به توافق رسیده است. وی افزود: متن جدید قانون انتخابات در اختیار سران احزاب قرار خواهد گرفت و اگر درباره آن توافق حاصل شود برای رأیگیری به پارلمان ارجاع خواهد شد.
نظر شما