مرگ دو ایرانی به دلیل تب کریمه کنگو و البته ممنوع شدن استفاده از گوشت قرمز در استان های مرزی، اتفاق تازه ای نیست، هر سال اتفاق می افتد. اما چرا هر سال این اتفاق می افتد؟

به گزارش خبرآنلاین، تاکنون اعلام شده است مهمترین عامل شیوع این بیماری در ایران، استفاده مردم از دام هایی است که تاییدیه سازمان پزشکی قانونی را ندارد.

سیدمحسن دستور، رییس سازمان دامپزشکی هم دراین باره می گوید: "ورود دام غیرمجاز علت بروز بیماری تب کریمه کنگو در کشور است. این بیماری بیشتر در شرق کشور ازجمله در استان‌های سیستان و بلوچستان و خراسان رضوی گزارش شده است."

به گفته او قاچاق دام بیش‌تر در شرق کشور صورت می گیرد: "برای جلوگیری از این امر واحدهای قرنطینه دام در مرزهای شرقی کشور گسترش یافته است. اکنون در استان سیستان و بلوچستان 40 واحد قرنطینه فعال است. در تمامی نقاطی که امکان تردد دام وجود داشته باشد، سازمان دامپزشکی واحدهای قرنطینه را مستقر کرده است."

دستور پیش بینی کرده است با قرنطینه دام های شرق کشور، کانون جدید شناسایی نشود و یا در حداقل خود باشد.

دستور با اشاره به اقدامات انجام شده از سوی این سازمان برای مبارزه با بیماری تب کریمه کنگو گفت: اگر در مناطقی، بروز این بیماری گزارش شود، در مناطق شناسایی شده علیه کنه‌ها سمپاشی می‌شود. با کمک اعتبارات دولتی، در برخی از مناطق نیز سمپاشی به صورت رایگان و با نظارت دامپزشکی صورت می‌گیرد. نظارت بر کشتارگاه‌ها، تهیه گوشت از مراکز مجاز، کشتار در مراکز مجاز، ابلاغ رعایت موارد بهداشتی برای کشتارگاه‌ها و کارکنان آن، تجهیز کشتارگاه‌ها به پیش سردکن، آموزش و "اطلاع رسانی به عموم از دیگر اقدامات انجام شده در این زمینه است."

به گفته او با وجود اینکه بیماری تب کریمه کنگو بیماری خطرناکی است و انسان را در صورت ابتلا به آن با خطر جدی مواجه می کند، اما با رعایت این مسائل می توان ضریب اطمینان را برای عدم درگیری با این بیماری بالا برد: "بیماری تب کریمه کنگو از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام است و عوارضی را در حوزه بهداشت عمومی و دام ایجاد می کند اما در خود دام قابل شناسایی نیست و مشکلی را ایجاد نمی‌کند."

پیش از این رئیس مرکز مدیریت بیماری‌های واگیر وزارت بهداشت از هموطنان خواست از خرید دام بدون تایید دامپزشکی اکیداً خودداری کنند. به گفته محمد مهدی گویا گویا دام‌های مبتلا به تب کریمه کنگو هیچ نشان و علامتی از بیماری ندارند، به همین دلیل هموطنان به هیچوجه دام‌هایی که مهر تایید سازمان دامپزشکی را ندارند، خریداری نکنند.
همچنین محمدرضا شیرزادی رییس اداره بیماری‌های قابل انتقال بین انسان و دام وزارت بهداشت درباره این بیماری به خبرآنلاین گفت: "بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو با فعالیت کنه‌ها در ارتباط است.افزایش فعالیت کنه‌ها در فصول گرم سال سبب افزایش آلودگی دام‌ها می‌شود. بنابراین ذبح دام باید در کشتارگاه‌ها صورت گیرد و تاکید می‌شود که اقدامات حفاظتی در کشتارگاه‌ها رعایت شود." 

کد خبر 217481

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 7
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۲۳:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۰
    5 2
    میگن به تهران هم رسیده ؟
    • زهرا IR ۰۱:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۷
      0 0
      بله رسیده... تو بیمارستان ما الآن 1 مریض تو کماست! البته شهرستانی هست که اومده تهران.
  • محمد IR ۰۸:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
    7 1
    در این متن تاکید می شود که این بیماری در دام قابل شناسایی نمی باشد و یا هیچ نشانه خاصی ندارد . سئوال اینجاست که در یک کشتارگاه صنعتی که روزانه صدها دام کشتار می شود به چه وسیله دام بیمار از غیر بیمار تشخیص داده می شود مگر در آنجا چند دامپزشک مشغول بکار می باشند که می توانند این همه دام را معاینه نمایند !!
    • فرهاد IR ۱۰:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
      2 1
      دوست عزیز رعایت نکات بهداشتی در کشتارگاهها و زنجیره سرد 48 ساعت با تغییرات موجود در گوشت میتواند این ویروس را از بین ببرد . که فقط با کنترل صحیح دامپزشکی قادر به کنترل میباشد.
    • بدون نام IR ۱۱:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
      1 1
      در پاسخ به شما دوست عزیز باید گفت که اگر دام در مرحله اول بیماری باشد دام دارای تب و کسالت خواهد بود و علامت اختصاصی دیگر نخواهد داشت که البته دام تب دار که حالت طبیعی ندارد در بازرسی قبل از کشتار قابل شناسایی است. اما دلیل اصلی تاکید بر خرید گوشت هایی که مهر تایید دامپزشکی را دارند به این دلیل است که این گوشت ها ابتدا باید به مدت 24 ساعت در پیش سرد ( دمای 0 تا 4 درجه ) نگهداری شوند و بعد مهر تایید دامپزشکی را دریافت میکنند و در این مدت به علت فعل و انفعالاتی که در گوشت رخ میدهد و جمود نعشی طی میگردد PH گوشت پایین آمده و اسیدی میگردد و همین امر موجب از بین رفتن عامل بیماری میگردد. درمورد کمبود نیروهای دامپزشکی هم جانا سخن از زبان ما میگویی. پدر ما که در آمده!!
  • بدون نام IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
    1 1
    مگر یکی از قربانیان در مشهد از کارکنان کشتارگاه نبود؟می توان گفت به گوشتهای ذبح شده درکشتارگاههای قانونی هم اطمینان نیست .باید روشهای پیشگیری را آموزش داد
  • بدون نام IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۳/۱۱
    0 1
    سازمان پزشکی قانونی نه سازمان دامپزشکی کشور !!!!!!!!!! ضمنا خرید گوشت هایی که مهر تایید سازمان دامپزشکی را دارند نه دامهایی که...

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین