۰ نفر
۲۶ دی ۱۳۸۷ - ۱۶:۱۳

استیو بالمر

این اولین سالی است که استیو بالمر، به عنوان مدیر‌عامل مایکروسافت، نمایشگاه محصولات الکترونیکی، سی.ای.اس را در لاس‌وگاس افتتاح می‌کند. سالیان متمادی این افتخار از آن بیل گیتس، اسطوره مایکروسافت بود که به‌عنوان رییس بزرگ‌ترین تولیدکننده محصولات نرم‌افزاری جهان،‌ در مورد این‌که چگونه محصولات مایکروسافت می‌توانند سرگرمی‌های خانگی و همچنین تعامل ما را با بی‌شمار دستگاه‌های الکترونیک بیشتر کنند، سخنرانی می‌کرد.

در حاشیه مراسم افتتاحیه، خبرنگار نیویورک‌تایمز با استیو بالمر گفت‌وگویی را ترتیب داده که شرح آن را در ادامه می‌خوانید.

در سخنرانی افتتاحیه از جدیدترین محصول مایکروسافت، ویندوز 7 سخن گفتید. بیشتر توضیح می‌دهید؟
می‌دانید که در همین لحظه بیش از 309 میلیون کامپیوتر در سراسر دنیا از سیستم‌عامل‌های ویندوز استفاده می‌کنند. سیستم عامل ویندوز ویستا بسیار محبوب و برای دارندگان آن خیلی مهم است. ما از بسیاری از کاربرانمان بازخوردهایی داشته‌ایم که هم شامل موارد استقبال کاربران از ویژگی‌های این سیستم‌عامل و هم شامل نظرات کسانی است که به گونه‌ای دیگر در مورد آن نظر داده‌اند. ما هم از بخش‌های مثبت و هم از بخش‌های منفی این بازخوردها درس می‌گیریم و سعی می‌کنیم از آن‌ها در نسخه بعدی سیستم‌عامل ویندوز که ویندوز7 نام دارد، استفاده کنیم.

از ویژگی‌های ویندوز 7 بگویید.
ویندوز7 که نسخه آزمایشی آن در همین ماه ارائه می‌شود، راحت‌تر از ویندوز ویستا است؛ البته نسخه‌ای از آن که برای کاربران ساده‌تر باشد نیز عرضه خواهد‌شد. از ویژگی‌های این ویندوز می‌توانم به امنیت بهتر، سرعت بالاتر و قابلیت اعتماد بیشتر نسبت به ویستا نام ببرم. همراه با این ویندوز، نسخه هشتم از برنامه اینترنت‌اکسپلورر را نیز ارایه می‌دهیم و علاوه بر آن، چندین نرم‌افزار دیگر را نیز که برای همراهی با این سیستم‌عامل طراحی شده‌اند، عرضه خواهیم کرد. امیدواریم این ویندوز تمام آن چیزی را که کاربران ویندوز می‌خواهند، داشته باشد؛ ولی مهم این است که بتوانیم این ادعا را در عمل نیز ثابت کنیم که امیدوارم چنین شود.

اما من شنیده‌ام که ویندوز7 قرار است به‌مراتب فراتر از ویندوزهای قبلی یا دیگر سیستم‌عامل‌های موجود باشد.
بله! ما سه هدف برای آینده ویندوز داریم که بخشی از آنها را در ویندوز7 محقق کرده‌ایم.

اولین هدف، استفاده از واسط‌های کاربری طبیعی‌تر مانند لمس‌کردن، صحبت‌کردن و اشاره‌کردن در کار با ویندوز است. به‌عبارت دیگر، می‌خواهیم ویندوز را به سوی استفاده از زبان طبیعی هدایت کنیم و در ویندوز 7، حرکت ما را به آن سمت خواهید دید.

هدف دوم، دست‌یابی به خروجی‌های قوی‌تر و کامل‌تر است، یعنی کیفیت و فناوری بهتر صفحه نمایش، قابلیت انعطاف بیشتر، گرافیک بهتر و واقعی‌نمایی تصاویر، نمایش تصورات روی صفحه نمایش و مانند آن که ویندوز را به آن سو هدایت می‌کنیم.

و هدف سوم، رسیدن به هر آن‌ چیزی است که اینترنت در اختیارمان می‌گذارد: جستجو، یافتن، اتصال چندین دستگاه به یکدیگر، وصل کردن ویندوزها به یکدیگر، ارتباط افراد با هم و مواردی از این دست. این هم هدف سومی که ویندوز را به آن سو هدایت می‌کنیم.

با لحاظ کردن این اهداف سه‌گانه، سعی کردیم برای ویندوز 7 از واسط‌‌های طبیعی استفاده کنیم، فناوری صفحه نمایش را بالا ببریم، گرافیک بهتری ارایه دهیم، تصاویر واقعی‌تری را نمایش دهیم و اتصال بهتر کامپیوترها را به دستگاه‌های دیگر؛ حتی از میان ابرها ممکن کنیم. در شرایطی‌که سخت‌افزارها هر روز ارتقا می‌یابند، پردازش‌گرهای سریع‌تر و چندهسته‌ای ساخته می‌شوند و تجهیزات دیگر نیز به همین ترتیب پیشرفت می‌کنند، ویندوز می‌خواهد از تمام این پیشرفت‌ها استفاده کند.

آیا نگران آن نیستید که بازار دیگر نرم‌افزارهای سیستم‌عامل قدیمی مایکروسافت رکود پیدا کند؟
نه تنها نگران نیستیم؛ که برعکس، توانسته‌ایم بازارهای تازه‌ای برای نرم‌افزارهایی مثل ویندوز ایکس‌پی پیدا کنیم. بازار نت‌بوک‌ها را ببینید! روی 85 درصد این لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت که برای اتصال آسان به شبکه در همه جا یافت می‌شوند، سیستم‌عامل ویندوز ایکس‌پی نصب شده است. نت‌بوک‌های Eee ایسوس که بیشترین سهم این بازار را به خود اختصاص داده‌اند؛ به استفاده از ویندوز ایکس‌پی رو آورده‌اند.

بیشتر کارشناسان اعتقاد دارند نت‌بوک‌ها به نسبت کامپیوترهای خانگی یا صنعتی نیاز کمتری به امکانات کامل و صفحه‌نمایش پرکیفیت دارند؛ در نتیجه امروز می‌بینیم فروش کلی لپ‌تاپ به لطف این لپ‌تاپ‌های ارزان‌قیمت بیشتر شده‌است.

به اعتقاد من، نکته دیگری که با آن مواجهیم، این است که در سال گذشته خیلی‌ها به سمت تجربه لینوکس رفتند و درصد بالایی از آن‌ها دوباره به سمت ویندوز بازگشته‌اند. فکر می‌کنم این سیستم‌عامل‌ها عملکرد خوبی در بازار نداشته‌اند. خب، به نظر من ویندوز ایکس‌پی با قیمت پایینش گزینه مناسب‌تری در مقایسه با لینوکس و تمام مشکلاتش است.

از قرار معلوم هم‌اکنون مایکروسافت به حوزه‌های دیگر دنیای دیجیتال نیز علاقمند شده است. این حوزه‌ها کدامند و چرا مایکروسافت به آنها وارد شده است؟
بله، شما درست می‌گویید. ما در سه حوزه کار می‌کنیم :کامپیوتر شخصی، تلفن همراه و تلویزیون؛ ولی کامپیوتر هنوز حوزه اصلی کار ماست.

چگونه توانسته‌اید خود را در بازار تلفن همراه جا بیندازید؟
ما ارتباط خوبی با سازندگان تلفن همراه داریم و البته با اپراتورها. اپراتورها در این بازار خیلی مهمند؛ چرا که آنها مشتریان منفعلی نیستند. آنها در جریان تولید نیز با سازندگان مشارکت دارند و بدین ترتیب ما همکاری سه‌جانبه‌ای با سازندگان و اپراتورها داریم. بدین ترتیب شما باید مطمئن شوید که ارتباط بهتری با مشتریانتان دارید که این امر برای ما به نسبت مدل‌هایی که حق مالکیت کامل‌تری را برای محصولشان می‌خواهند، مانند اپل، ساده‌تر است.

سازندگان زیادی در بازار گوشی همراه فعالند. این همه نو‌آوری که تولیدکنندگانی مانند سامسونگ، ال‌جی، سونی‌اریکسون و موتورولا دارند، همراه با نرم‌افزار ویندوز موبایل، هوشمندانه، جذاب و اقتصادی از آب در می‌آیند و این دارایی اصلی ما در این بازار است.

ببینید، اپل با گوشی‌های بلک‌بری خوب کار می‌کند؛ اگر به سیستم‌عامل سیمبین نگاه کنید، می‌بینید که کمی از بازار بلک‌بری را دارد، ولی تقریبا به‌طور کامل با نوکیا سازگار است و نکته دیگر این است که نمی‌گویم غیرممکن است، ولی درصد خیلی کمی از گوشی‌ها سیستم‌عامل اختصاصی دارند. دیگر زمان آن گذشته که یک گوشی با یک شرکت طراحی و یک اپراتور کار می‌کرد. با توجه به انتخاب‌هایی که درک آن سخت نیست، ما شرکای خوبی در ATT، وودافون و دیگر اپراتورهای معتبر بین‌المللی داریم.

فکر می‌کنید مردم یک سال دیگر به دوستانشان درمورد ویندوز موبایل چه بگویند؟
واسط کاربری خیلی خوب و راحت؛ انتخاب عالی؛ یعنی این‌که من می‌توانم همان تلفنی را داشته باشم که دلم می‌خواهد، با ترمینال‌ها و ابزار ارتباطی راحت؛ قیمت عالی؛ طراحی عالی؛ اینها دلایلی هستند که من این سیستم را انتخاب کرده‌ام. این‌ها چیزی است که من انتظار دارم یک سال دیگر مردم درباره ویندوز موبایل بگویند.

برنامه شما برای اتصال دنیای سرگرمی و سرویس‌های خانگی در محصولات آینده شرکت به چه ترتیب است؟
شما باید از الان آن‌ها را بیشتر و بیشتر متصل به هم ببینید؛ منظورم 3 رسانه کامپیوتر، تلویزیون و گوشی همراه به صورت یک توده درهم آمیخته است. قصد داریم کاربر ارتباط زنده و متناسبی با 3 صفحه نمایش داشته باشد، یعنی ارتباط کامپیوتر مجهز به سیستم‌عامل ویندوز با گوشی همراه که ویندوز موبایل دارد یا هر چیز دیگری که به ابزار مرتبط‌کننده مشابه و متناسبی مجهز باشد. این تجربه در محدوده تلویزیون برای ما کاملا نو است و به همین دلیل در مراحل تحقیق، مشارکت جدیدی را با هورایزن آغاز کرده‌ایم که خیلی برایمان مهم است؛ هم‌چنین همکاری تازه‌ای با دل برقرار کرده‌ایم. البته در حوزه تلویزیون قدم‌های خوبی برداشته‌ایم، ولی لازم است که کارهای خیلی بیشتری در این حوزه انجام دهیم.

ارزیابی شما از عملکرد شرکت مایکروسافت چیست؟
من به فعالیت‌هایمان در حوزه کامپیوتر نمره الف می‌دهم، به دلیل عملکرد خیلی خوبش در حوزه عملکرد خانگی؛ نه فقط برای قسمت کاربردی و تجاری آن، که به‌خاطر نقشش در سرگرمی، یعنی تصاویر، بازی‌ها، ویدیوها و چیزهای مشابه. در مجموع کامپیوتر شخصی مهم‌ترین ابزار است.

در حوزه گوشی همراه ما خیلی کار کرده‌ایم و هنوز جای کار خیلی زیادی در این حوزه وجود دارد. ما به‌طور بنیادین روی این حقیقت سرمایه‌گذاری کرده‌ایم که مردم از گوشی‌های همراهشان تنوع و حق انتخاب بیشتری را خواهند خواست. به همین دلیل ما 11 مدل گوشی همراه را که با ویندوز موبایل کار می‌کنند، به‌زودی در بازار خواهیم دید. در آینده نیز خواهیم دید که جهت‌گیری نو‌آوری‌ها در حوزه گوشی همراه از سخت‌افزار به نرم‌افزار متمایل می‌شود. با توجه به تمام کارهایی که در این زمینه انجام دادیم، در این حوزه به عملکردمان نمره خوبی می‌دهم، ولی داوران اصلی آن بیرون و در بازارها هستند. اگر استقبال از محصولاتمان خوب باشد، به معنی نمره عالی خواهد بود.

اما در حوزه تلویزیون، ما کارهای خیلی خوبی در رابطه با XBOX 360 انجام داده‌ایم، فروش ایکس‌باکس از 20 میلیون دستگاه گذشته و 70 میلیون نفر در حال بازی با آن هستند. با توجه به تمام خدمات و پشتیبانی‌ها و تمام بازی‌هایی که برای آن بیرون می‌آید و توجه به رقم بسیار بزرگ 70 میلیون کاربری که از طریق اینترنت در حال بازی با آن هستند، من به این حوزه نمره خیلی عالی می‌دهم.

 نیویورک‌تایمز - 8 ژانویه / ترجمه: مجید جویا

کد خبر 2185

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
7 + 6 =