آثار هنری ایرانیان باز هم در حراج آثار هنری معاصر کریستی، با استقبال روبه‌رو شد.

آثار هنری ایرانیان باز هم در حراج آثار هنری معاصر کریستی، با استقبال روبه‌رو شد. پنجم آبان آثار هنرمندان ایرانی در حراج کریستی امارات که در دوبی برگزار شد، در کنار آثاری از هنرمندان کشورهای مصر، عراق، هند، فلسطین، الجزایر، سوریه، مراکش، تونس و ترکیه به حراج گذاشته شدند و در مجموع بیش از 6 میلیون و 700 هزار دلار درآمد کسب کردند.

در این حراج، حسین زنده‌رودی توانست بیشترین رقم را برای فروش تابلوی «روح خارجی» ثبت کند؛ رقمی معادل 218 هزار و 500 دلار. او تابلوی دیگری با عنوان «شعله شب» را هم در این حراج به مبلغ 98 هزار و 500 هزار دلار فروخت.

تابلو «دیوار و هیچ» اثر «پرویز تناولی»، «تار جار» اثر «فرهاد مشیری»، «54751» از مجموعه‌ «اعداد» دیگر اثر مشیری، «باده‌ عشق» اثر «افشین پیرهاشمی»، «مورس ویتا» از مجموعه «خاطرات انهدام» اثر «آیدین آغداشلو» و «آن‌سوی خط» اثر «مسعود عرب‌شاهی» دیگر آثاری بودند که با رقمی قابل‌توجه در این حراجی به فروش رسیدند.

کریستی نام شرکتی مشهور در تجارت آثار هنری و حراجی‌ای با شهرت جهانی است. کریستی برای اولین بار در قرن ۱۸ توسط جیمز کریستی در شهر لندن انگلستان تأسیس و به مرکزی بین‌المللی برای تجارت آثار تبدیل شد اما در سال‌های ۱۹۹۴ تا ۱۹۹۹ به شرکتی با سهامی عام تبدیل شد و بعد از آن به مالکیت خصوصی فرانسوا پینوفرانسوی درآمد.

حراج کریستی سالی دوبار توسط خانه حراج کریستی در خاورمیانه و در شهر دوبی برگزار می‌شود و آثاری از هنر معاصر کشورهای خاورمیانه را عرضه می‌کند. نخستین دوره حراج خاورمیانه کریستی، خرداد ماه سال 85 (می 2006) در دوبی برگزار شد.

در دوره‌های مختلف این حراجی، هنرمندان ایرانی همیشه رکورددار بوده‌اند. موفقیت هنرمندان ایرانی در حراج خاورمیانه سبب شده است این مؤسسه آثار هنرمندان کشورمان را در حراج اروپایی کریستی هم عرضه کند.

پیش از این جشنواره‌های بین‌المللی با استقبال از آثار سینمایی برای هنرمندان سینمای ایران شهرت می‌آوردند و حالا تالارهای حراجی‌هایی مثل کریستی و ساتبی، اقتصاد هنر را در ایران تغییر می‌دهند. چنین بازارهای بین‌المللی این فرصت و موقعیت را در اختیار هنرمندان ایرانی می‌گذارند که آثارشان را با قیمت‌هایی واقعی‌تر از آن چه در ایران برایشان پیشنهاد می‌شود به فروش برسانند. حالا دیگر خریداران آثار هنری در کشورمان از شنیدن قیمت‌های واقعی تعجب نمی‌کنند.

دیگر هنرمندانی که در آخرین دوره حراج خاورمیانه کریستی آثارشان را فروختند، عباس کیارستمی با «پنجره‌ای رو به حیات»، نصرالله افجه‌ای با «شعری از حافظ»، مینو فرمان‌فرمیان با «ده‌ضلعی»، پویا آریان‌پور با «اشیاء متقاطع»، رضا درخشانی با «روز و شب»، غلامحسین نامی با «آوای نشانه‌ها»، جعفر روح‌بخش، مسعود عرب‌شاهی، گلناز فتحی، کورش شیشه‌گران، صداقت جباری، پرویز کلانتری بودند. در میان آثار فروخته شده آثار سهراب سپهری و ژازه طباطبایی هم دیده می‌شدند.

کد خبر 21920

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین