کمکهای اعطایی از سوی اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول به کشورهای بحران زدۀ واقع در حوزۀ اروپا رقم 503 میلیارد یورو را نشان می دهد.

یونان، ایرلند، پرتغال، اسپانیا جمعاً مبلغ 503 میلیارد یورو از اروپا و صندوق بین المللی پول دریافت کرده اند. این در حالی است که کمک 100 میلیارد یورویی اتحادیه اروپا برای نجات بخش بانکی اسپانیا از کمک مالی اعطا شده به ایرلند و پرتغال برای احیای اقتصاد در طول سه سال هم بیشتر است. به اعتقاد برخی از کارشناسان تاریخ در حال تکرار شدن است؛ یعنی هر 6 ماه یکبار یک بحران در حال رخ دادن است. در بهار سال 2010 بود که یونان ابعاد وخیم کسر بودجه ای که کشور با آن روبرو بود را آشکار ساخت، سرمایه گذاران از این کشور رفتند و در نهایت یونان وارد مذاکره برای دریافت وام 110 میلیارد یورویی کمکهای اروپایی و بین المللی شد.
پس از آن در نوامبر 2010 ایرلند- کشوری که به ببر سلتیک مشهور بود- از بحران به وجود آمده در بخش مسکن در آستانۀ اختناق قرار گرفت. متعاقبا ایرلندی برای دریافت وام 85 میلیارد یورویی وارد مذاکره شدند. در این میان سرمایه گذاران بین المللی که کمتر نگران وضعیت پرتغال بودند، ناگهان دریافتند که پرتغال نیز کشور فقیری است اما همانند یک ثروتمند بدهکار است. از این رو آژانس های اعتبارسنجی رتبۀ اقتصادی این کشور را کاهش دادند، بازارها با رکود مواجه شدند و در نهایت در می 2011 این کشور مبلغ 78 میلیارد یورو کمک مالی دریافت کرد.
فاز بعدی کمک ها با فاصلۀ 9 ماهه روبرو شد که طی آن کشورها تصمیم گرفتند 100 میلیارد یورو از بدهی های یونان را ببخشند و از سرمایه گذاری 130 میلیارد یورویی در این کشور خبر دادند. اما این دورۀ شکوفایی نیز کوتاه بود. هنوز مدت زمان زیادی نگذشته بود که این کشور وارد بحران سیاسی شد. هم اکنون وضعیت اسپانیا نیز به همین شکل است. دولت و شخصیت های سیاسی اظهارات ضد و نقیضی در خصوص توانایی این کشور و میزان نیاز آن به کشورهای اروپایی دارند و این مسئله ابهام و پیچیدگی زیادی را ایجاد کرده است.
فارغ از همۀ این مسائل، در حال حاضر بحران یورو، مبلغی معادل 503 میلیارد یورو برای اتحادیه اروپا و صندوق بین المللی پول هزینه داشته است که البته باید بخشش 100 میلیارد یورویی بدهی های یونان را نیز به آن افزود. با این حال برخی از کارشناسان اروپایی بر این اعتقادند که کمک های اعطایی به اسپانیا را نباید با هیچیک از طرح های کمکی اروپا مورد مقایسه قرار دارد چرا که بیشتر جنبۀ پیشگیرانه داشته است.


اینفوگرافیک ذیل میزان کمک های مالی اعطا شده به کشورهای بحران زده را نشان داده است:

 

لزاکو/ 11 ژوئن 2012
ترجمه: زهرا خدایی

 

26339

 

کد خبر 220202

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین