به گزارش خبرآنلاین، اگرچه روز گذشته لیست نهایی اعضای کمیسیونهای مجلس اعلام شد، اما همچنان برخی نمایندگان در این خصوص اعتراضاتی دارند. جبار کوچکینژاد نماینده رشت که در مجلس هشتم عضو کمیسیون برنامه و بودجه بود اما در مجلس نهم به کمیسیون آموزش و تحقیقات فرستاده شده است، با تاکید بر اینکه نماینده نورچشمی و درجه اول و دوم نداریم، از لابیگری برای عضویت در کمیسیونها انتقاد کرد و گفت: چرا سابقه عضویت نمایندگان در کمیسیونها و تجاربشان در نظر گرفته نشده است؟ من شاهد بودم که آقای عبدالهی با شش دوره حضور در کمیسیون برنامه و بودجه تنها با اختلاف یک رای توانست بار دیگر در این کمیسیون بماند. سرداری را در همین مجلس دیدم که بر سر خود میزد و میگفت جواب خون شهدا را با این حق خوریها چگونه بدهم؟
او که میگفت نمایندگانی با هیچ تخصصی در برخی کمیسیونهای غیرمرتبط قرار گرفتهاند، از اینکه فرصتی برای دفاع مجدد از درخواستش برای عضویت در کمیسیون برنامه به او داده نشده است، انتقاد کرد و گفت: والله از هیات رئیسه با من تماس گرفتند و گفتند به جلسه بررسی اعتراضات نیا، چون مشکلت رفع شده است. با این وضعیت من به هیچ کمیسیونی نمیروم.
رئیس مجلس در پاسخ به سخنان نماینده رشت، اظهارات وی دال بر عدم تخصص برخی نمایندگان را توهین خواند و گفت: نمایندگانی که حداقل فوق لیسانس دارند، چطور هیچ تخصصی ندارند؟ این چه حرفی است که میزنید؟ اینطور حرف زدن درست نیست که بگویید باندبازی شده و همه باند بازی کردهاند! {لیست نهایی عضویت نمایندگان در کمیسیون ها رااینجا بخوانید}.
لاریجانی با اشاره به اینکه پذیرش عضویت نمایندگان در کمیسیونها از اختیارات روسای شعب است نه هیات رئیسه، ادامه داد: ما طبق آییننامه نمیتوانیم هیچ اعمال نفوذی داشته باشیم و تذکر شما وارد نیست.
فاطمه آلیا عضو سابق کمیسیون امنیت ملی که در مجلس نهم از اعضای کمیسیون شوراها به شمار میرود نیز در تذکر دیگری، ضمن تایید اظهارات کوچکینژاد در عدم دعوت از نمایندگان معترض در جلسات بررسی عضویت در کمیسیونها، گفت: 6 نفر از اعضای کمیسیون امنیت ملی ویژگی عضویت در آن را ندارند. کما اینکه یک نفر مدرک دکترای الهیات و سابقه عضویت در کمیسیون عمران را دارد و یک نفر دیگر مدیریت دولتی خوانده و اصلا تجربه کمیسیونی ندارد. یک نفر هم مدیر بازداشتگاه بوده و لیسانس علوم سیاسی است! یک نفر فوق لیسانس حقوق و یک نفر دیگر مدرک فوق لیسانس مدیریت دولتی دارد و مدیرکل حراست بوده. یک نفر هم با فوق لیسانس حقوق فقط یک دوره سفیر بوده است. تحصیلات و سوابق این افراد چه ربطی به کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی دارد؟{سوابق و تحصیلات اعضای کمیسیون امنیت ملی رااینجا بخوانید}.
وی این نحوه عضو پذیری در کمیسیون امنیت ملی را تبعیض ناروا خواند و با اشاره به اینکه در مجلس هشتم، عضو این کمیسیون بوده است، افزود: مگر شرط مذکر بودن در آیین نامه داریم که مرا در مجلس نهم به این کمیسیون راه ندادند؟
لاریجانی در پاسخ به وی، با تاکید بر اینکه از نمایندگان معترض خواسته شده بود تا در جلسهای به این منظور حضور یابند و بارها از تریبون علنی، تابلو اعلانات و پیامک، ساعت جلسه اعلام شده بوده است، افزود: ما روش دیگری برای اطلاع رسانی به نمایندگان نداریم!
رئیس مجلس در واکنش به مرتبط نبودن سوابق و تحصیلات برخی اعضای کمیسیون امنیت ملی نیز اظهار داشت: برخی نمایندگان سوابق امنیتی داشتند و مثلا در وزارت اطلاعات کار می کردهاند ولی مدیریت دولتی خواندهاند. این افراد با بررسی مستنداتشان به کمیسیون امنیت رفتهاند ولی سابقه اجراییشان را ننوشتهاند.
وی افزود: خود شما با سابقه فرهنگی عضو کمیسیون امنیت ملی در مجلس هشتم شدهاید. الان هم به دلیل سابقه تان فکر می کردم خوب است شما عضو کمیسیون امنیت باشید اما کسان دیگری اختیار داشتند که تصمیم بگیرند نه بنده. البته توصیه شما مبنی بر اینکه برخی نمایندگان خودشان عضویتشان را تغییر دهند، توصیه به جایی است.
رئیس مجلس در پایان به نمایندگان توصیه کرد تا طرحی دو فوریتی بدهند و عضویت در کمیسیونها را ضابطه مندتر بکنند و یا اختیاری به هیات رئیسه بدهند که بتواند در این امور اعمال نظر کند.
لاریجانی همچنین خطاب به نمایندگان معترض متذکر شد: در مجلس کار جمعی می کنند نه فرماندهی که همه را به صف کنیم! در حد مقدوراتی که به ما در هیات رئیسه اختیار میدهید می توانیم وارد بحث شویم.
/2929
نظر شما