به گزارش خبرآنلاين، علاءالدین بروجردی با بيان اينکه فناوری هسته ای یک حق مسلم ملی و بین المللی است و ایران چندین دهه است که عضو پیمان NPT است افزود: در ماده 4 این پیمان تصریح شده است که کشورهای برخوردار از این دانش موظف هستند که این دانش را در اختیار کشورهای غیر برخوردار عضو NPT قرار دهند. بنابراین اگر ایرادی در عرصه بین الملل گرفته می شود باید به کشورهای 5+1 باشد که از این دانش برخوردار هستند اما خود را موظف به همکاری و در اختیار قرار دادن این دانش به سایر کشورها نمی کنند.
بروجردی به همکاری آمریکا، آلمان، انگلیس و فرانسه با ایران قبل از انقلاب اشاره کرد و گفت: این 4 کشور قبل از انقلاب همکاری گسترده ای با ایران داشتند در حالی که در آن زمان جمعیت ایران نصف جمعیت فعلی بود و تولید نفت دو برابر، اما غرب هیچگاه نمی گفت که ایران دارای سوخت فسیلی است و بنابراین نیازی به دانش هسته ای ندارد.
این عضو فراکسیون اصولگرایان مجلس نهم با نتیجه گیری اینکه رفتار غرب با ایران قبل و بعد از انقلاب نشان می دهد که نگاه آنها به پرونده هسته ای ایران سیاسی است تصریح کرد: همین موضوع ما را موظف می کند که از این حق ملی خود دفاع کنیم.
بروجردی با تشکر از جلیلی و تیم مذاکره کننده ایرانی با بیان اینکه مذاکره کنندگان ایران با 1+5 با اقتدار از عزت ایران اسلامی در طول این مدت حمایت کردند گفت: مجلس نیز ضمن حمایت از روند مذاکره در طول این مدت دفاعیات خود را از تیم مذاکره کننده ایرانی با صدور بیانیه در مجلس نشان داد.
نماینده مردم بروجرد در مجلس نهم با تأکید بر اینکه ایران به استناد فرمایشات مقام معظم رهبری و قولی که در عرصه بین المللی در قالب پیمان ان پی تی داده است هرگز به سمت ساخت سلاح نخواهد رفت اضافه کرد: این حق ملت ایران است که براساس این عهدنامه از دانش هسته ای استفاده کند، عرصه دانش هسته ای فقط انرژی نیست بلکه کشاورزی، پزشکی، زمین شناسی و موارد دیگری هست که ایران حق استفاده از آنها را دارد.
بروجردی به تحریم های غرب و آمریکا اشاره کرد و گفت: با سپاس مجدد از تلاش های آقای جلیلی پیشنهاد دارم علاوه بر اینکه حق فناوری هسته ای بر اساس ماده 4 ان پی تی را باید از 1+5 خواستار باشد، انتظار ما را از 1+5 اینگونه مطرح کند که با ادبیاتی خارج از چارچوب ان پی تی با ایران صحبت نکند؛ چرا که ملت ایران ملتی نیست که زور و حرف غیر منطقی را بپذیرد.
مهدي سنايي ديگر عضو کميسيون امنيتملي و سياست خارجي نيز با بيان اينکه فعاليت هستهاي ايران يک موضوع ملي است، افزود: مردم با دقت اين موضوع را پيگيري کرده و تبديل به بخشي از غيرت ملي ما شده است. از اين رو طرفهاي مذاکره با ايران بايد به اين مساله توجه داشته باشند.
وي با اشاره به يک مقاله کانادايي، افزود: در اين مقاله آمده بود که فارغ از فضاي ايران هراسي، اگر به موضوع هستهاي ايران بپردازيم، مي بينيم که اين يک مساله علمي در راستاي تحقيقات بشري و توسعه کشورهاست.
عضو کميسيون امنيت ملي که حمايت مردم از برخورداري از دانش هستهاي را پشتوانه مذاکرات تيم هستهاي ايران ميخواند، افزود: آنها خواستار اعتمادسازي يک طرفه هستند و اگرچه دليلي بر نظامي بودن فعاليت هستهاي ايران ندارند، مدام ميخواهند که به آنها اثبات کنيم که دانش ما غير صلح آميز نيست!
سنايي با بيان اينکه ابطال روش« فشار و مذاکره» اثبات شده است، ادامه داد: با رويکردهاي نوين روسيه و سوء ظن آمريکا به اهداف و عملکرد روسيه با توجه به نگاه آنها به سوريه، انتظار ميرود که مسکو نقش بسزايي ايفا کند و مذاکرات مسکو تحت تاثير بلوک شرق «روسيه-چين و ايران» باشد.
وي افزود: انتظار اين است که ديپلماسي کشور، حمايتگر مذاکرات هستهاي باشد و در سطح بينالملل و منطقه روابطمان با کشورها کمک کننده به مذاکرات باشد و کمتر مسالهاي ايجاد شود. اميدواريم شوراي عالي امنيت ملي نيز از ظرفيتهاي کارشناسي بيشتر استفاده کند.
جواد جهانگيرزاده نماينده اروميه نيز مقطع کنوني را برهه تاريخي تاثير گذاري در مذاکرات هستهاي ايران خواند و به جليلي گفت: مراقب باشيد که دستاورد بزرگي به دست شما سپرده شده و آينده در مورد شما و مذاکراتتان به قضاوت خواهد نشست.
وي با بيان اينکه مجموعه گفتوگوها سازنده است از رفتار دوگانه غرب سخن گفت و افزود: معادله آنها معيوب است. شما شش دور با آنها مذاکره داشتهايد. علي القاعده بايد با همين استحکام به مذاکراتتان ادامه دهيد. نمايندگان از شما انتظار دارند که بدانيد بايد از حقوق ملت ايران دفاع کنيد. ما نمايندگان، اين مذاکرات را رصد ميکنيم و حساسيت زيادي بر اين امر داريم. مجلس از مذاکراتي که به استيفاي حقوق ملت بپردازد، حمايت ميکند.
جليلي پس از استماع سخنان نمايندگان، گفت: در يکي از گفتوگوها به سولانا گفتم که شما سي سال است که از هيچ تلاشي عليه ايران فروگذار نکردهايد، چرا عليرغم به کار گيري همه ظرفيتها نتوانستيد مانع پيشرفت ما شويد؟ او پاسخي نداشت ولي من به او گفتم که پشتوانه قوي مردمي که براي دفاع از حقوق و آرمانهايشان هزينه مي پردازند؛ مانع از ثمربخشي فشارهاي آنها شده است.
وي از تريبون مجلس از مردم سپاسگذاري کرد و گفت: مجلس به عنوان عصاره فضايل ملت، مهمترين پشتوانه دفاع از حقوق ملت است.
/2929
نظر شما