رييس سازمان توسعه تجارت درباره موضوع موسوم به انحصار در واردات موز كه در ميان رسانهها از آن به عنوان "مافياي واردات موز" نام برده ميشود توضيح داد.
حميد صافدل با بيان اينكه براي واردات برخي كالاها به دليل نوع تخصص لازم در واردات و يا تجهيزات الزامي براي نگه داشتن آن، ممكن است انحصار شكل بگيرد، گفت: به عنوان مثال ممكن است درباره موز بخشي ازاين انحصار نزد فروشندگان آن به طرف ايراني شكل گرفته باشد.
وي توضيح داد: بعضي خريداران داخلي متعهد شدهاند رقم مشخصي از يك كالا را در يك سال از طرف خارجي خريداري كنند. واردكنندگان حرفهيي كه به واردات اين محصول خاص مشغولند، كار خود را طوري تنظيم ميكنند كه آن رقم مشخص را بتوانند در طول سال وارد كنند.
رييس سازمان توسعه تجارت با تاكيد بر اين كه از نظر ما محدوديتي براي واردات در هيچ كالايي وجود ندارد، گفت: فقط درباره گروه كمي از كالاهاي تنظيم بازاري محدوديتهايي در نظر گرفته شده است.
صافدل با بيان اينكه موز جزو كالاهاي تنظيم بازاري نيست كه واردات آن سهميهبندي شده باشد، گفت: هر كس ميتواند به سايت ثبت سفارش مراجعه كرده و براي واردات موز با رعايت شرايط قرنطينهاي و شرايط ثبت سفارش، در اين باره اقدام كند.
معاون وزير بازرگاني درباره موضوع انحصار در واردات موز گفت: در برخي كالاها مانند موز، تعداد كمي واردكننده وجود دارد كه تجهيزات لازم براي واردات موز را مهيا كردهاند. به طوري كه در طول سال بتوانند اين كالا را خريداري و در سردخانه نگهداري، آن را رنگدهي كنند و با يك فاصله مناسبي آن را عرضه كنند.
وي با تاكيد بر اينكه واردات برخي كالاها و نگهداري آنها مانند موز با پيچيدگيهاي خاصي مواجه است، گفت: گاه تعداد افرادي كه براي واردات اين نوع كالاها مراجعه ميكنند، كم است، ولي از نظر ما محدوديتي براي واردات وجود ندارد.
به گفته صافدل، همه كساني كه شرايط عمومي ثبت سفارش و واردات را رعايت كنند مي توانند به واردات موز اقدام كنند.
3939
ایسنا نوشت:
کد خبر 220927
نظر شما