گفت‌وگو با علی محمدحاضری، محمدرضا ترقی، لطف‌اله فروزنده و عبداله ناصری

سیاست‌‌های برنامه پنجم توسعه از سوی مقام معظم رهبری به رئیس‌جمهور ابلاغ شد این برنامه با نگاهی معطوف به آینده درصدد است که مرتفع کننده نیازهای کشور در بخش‌های مختلف سیاسی، اقتصادی و اجتماعی باشد و دولت به عنوان مجری این سیاست‌ها باید تمام سعی خود را به کار گیرد تا نیازهای کشور را در این امور مرتفع کند و درعین حال موانع پیش‌‌رو را به منظور تحقق این مهم برطرف نماید. در بخش سیاسی. توسعه مشارکت سیاسی مورد توجه قرار گرفته است.

 
به نظر می‌رسد که دولت به عنوان مجری این سیاست‌ها بایستی در جهت تقویت احزاب به عنوان ابزار توسعه سیاسی اقدام کند اما تجربیات نشان می‌دهد که دولت‌ها در این زمینه کوتاهی کرده و فقط به احزاب نگاه مقطعی در فصل دارند. افزایش مشارکت سیاسی فارغ از فعالیت احزاب نیازمند فراهم کردن بستر مناسب اجتماعی برای مشارکت سیاسی است به گونه‌ای که همه سلایق و اندیشه‌های متفاوت بتوانند کاندیدای مورد علاقه خود را در انتخابات داشته باشند.

 
ضرورت جلب اعتماد
افزایش مشارکت سیاسی با بهره‌گیری از عوامل مؤثر، موضوعی بود که علی‌محمد حاضری به آن اشاره کرد و به خبرآنلاین گفت: اعتماد یکی از مهمترین لوازم مشارکت سیاسی گسترده است تا مردم این احساس را داشته باشند که رأی آن‌ها مؤثر است و این حس نیازمند عملکرد مناسب برگزارکنندگان انتخابات است. دبیرکل انجمن اسلامی مدرسین دانشگاه‌ها اظهار داشت: تنها انتظار ما از دولت برای تقویت احزاب این است که برای فعالیت این تشکل‌ها مزاحمتی ایجاد نشود و همین مسأله برای ما کافی است و ما انتظار تقویت تحزب از دولت نداریم.


تحزب در خدمت دولت
اما حمیدرضا ترقی نظریه متفاوتی با علی‌محمد حاضری دارد. عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه به خبرآنلاین گفت: اگر احزاب در جهت تقویت دولت اقدام کنند از سوی دولت حمایت می‌شوند اما اگر مرتب از دولت انتقاد کنند و از راه تخریب وارد شوند معلوم است که دولت روی خوش نشان نمی‌دهد. وی در ادامه افزود: برخوردار دولت ناشی از روابط غلط احزاب است و احزاب بایستی تجدیدنظر کنند و سیاست خود را بر کمک به دولت استوار کنند تا دولت نیز از احزاب حمایت نماید.

 
عضو شورای مرکزی حزب مؤتلفه اظهار داشت: تقویت و حمایت دولت از احزاب نیازمند اصلاح قانون احزاب است و چون اقدام مناسبی در جهت تصحیح این قانون برداشته نشده است شاهد هستیم که تحزب به مسأله‌‌ای هزینه بردار تبدیل شده و بایستی دولت و مجلس اقدامی جدی در این مورد نشان دهند. ترقی تصریح کرد: احزاب باید برای گسترش مشارکت مردمی نگاه خود را از قدرت به منافع مردم معطوف کنند تا با استقبال مردم مواجه شوند و این موضوع نیازمند حضور دائمی احزاب در عرصه سیاست و نه حضور مقطعی است در عین‌حال باید یا نقد منصفانه به دولت کمک کنند.

 
نگاه دولت باید عوض شود
البته عبدا... ناصری عضو بنیاد باران نیز مشارکت سیاسی مردم را نیازمند کار عملیاتی دانست و به خبرآنلاین گفت: دولت نمی‌تواند چنین برنامه‌ای را برای خود سرفصل قرار دهد اما زمینه مشارکت سیاسی مردم را فراهم نکند چرا که در این صورت مشارکت سیاسی در حد سخن باقی می‌ماند. وی در ادامه افزود: مهمترین مقطع شکوفایی مشارکت سیاسی مردم در مقطع انتخابات می‌باشد که بایستی نگاه گسترده‌ای نسبت به آن صورت گیرد نه اینکه با روش‌های تنگ نظرانه مانع حضور مردم در انتخابات شوند و 30 درصد از نامزدهای ثبت‌نام کرده از عرصه رقابت حذف شوند چون دیگر مشارکت سیاسی جایگاهی ندارد. عضو شورای مرکزی سازمان مجاهدین انقلاب تصریح کرد: با بررسی عملکرد کمیسیون ماده احزاب می‌توان نگاه منفی دولت را نسبت به تحزب دریافت چون در این سه و سال نیم از عمر دولت نهم تعداد کمی از احزاب مجوز دریافت کرده‌اند و همین نشان می‌دهد که اراده‌ای وجود ندارد تا مشارکت سیاسی مردم افزایش یابد و احزاب تقویت شوند.

 
تعریف جدید از حزب
لطف‌ا... فروزنده قائم مقام جمعیت ایثارگران با تأکید بر اینکه باید تعریف روشنی از تحزب صورت بگیرد به خبرآنلاین گفت: قانون اساسی احزاب را تعریف کرده است و احزاب باید در جهت خدمت به مردم باشند نه اینکه به عنوان ابزاری برای نیل به قدرت به مردم نگاه کنند. وی در ادامه افزود: باید برای فعالیت احزاب بستر قانونی تعریف شود تا بتوان از احزاب برای مشارکت سیاسی مردم بهره گرفت.

 
قائم مقام جمعیت ایثارگران تصریح کرد: بعضی از احزاب مرتب انتقاد می‌کنند در حالی که اگر نقد منصفانه‌ای از دولت انجام می‌دادند دولت می‌پذیرفت اما اغلب منتقدین کسانی هستند که زمانی قدرت را در دست داشتند اما حالا منتقد عملکرد دولت شده‌اند که این مسأ‌له مصداق بی‌انصافی است چون خود این افراد تخم دوزرده‌ای نکردند.

کد خبر 2210

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار