نسرین وزیری: انتخابات هیات رئیسه مجلس نهم، درحالی به پایان رسید و موج رسانهای و سیاسی گرداگرد آن فرو نشست که حائز ویژگیهای متمایزی به نسبت ادوار گذشته بود. چه آنکه زودتر از ادوار گذشته و پیش از برگزاری مرحله دوم انتخابات، موضوع انتخاب رئیس مجلس مطرح شد و تا آنجا پیش رفت که حنای رقابت در برابر تخریبهای متعدد انتخاباتی رنگ باخت.
اگرچه علی لاریجانی پر رای ترین رئیس مجلس در تمامی ادوار است اما این بار فاصله معنی داری میان آرای رئیس مجلس با یکی از نوابش شکل گرفت که بیتاثیر از فضا سازیهای مذکور نبود.او در حالی با 177 رای بر کرسی ریاست تکیه زد که محمدحسن ابوترابیفرد با 232 رای نایبش شد. اتفاق نادری که فقط نمونهاش را در مجلس چهارم شاهد بودیم. آنجا که آرای ناطق نوری برای ریاست کمتر از آرای حسن روحانی برای نایب رئیسی شد. البته 9 رای را نمیتوان اختلاف معنیداری میان رئیس و نایب رئیس دانست. مضاف بر اینکه رقابت میان علیاکبر ناطق نوری با عبدالله نوری برای کرسی ریاست مجلس پنجم نیز به جایی نرسید که منجر به کاهش ارای رئیس از نوابش شود.
گفتنی است در میان نواب رئیس، محمدحسن ابوترابیفرد با 232 و حسن روحانی با 200 رای حائز بیشترین آرا در مجالس پنجم و نهم شدهاند.
در طرح اینفوگرافیک زیر آرای روسا، نواب رئیس، منشیها و کارپردازها در 9 دوره مجلس شورای اسلامی را ملاحظه فرمایید:
(برای دیدن اینفوگرافیک در ابعاد واقعی اینجا را کلیک کنید)
/2929
نظر شما