مذاكرات اسلام آباد

روایت نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از تاثیر جنگ بر گرانی‌ها

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس گفت: بررسی‌ها نشان می‌دهد شرایط جنگی بر الگوی خرید و تقاضای مصرفی مردم اثر گذاشته است و در این نشست همچنین موضوعاتی مانند وضعیت بیمه بیکاری، معیشت خانوارها و اصلاح ساختار شرکت‌های وابسته به تأمین اجتماعی مورد بررسی قرار گرفت.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، مهدی طغیانی در تشریح جلسه کمیسیون اقتصادی با وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی اظهار کرد: در این نشست آقای میدری گزارشی از عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در دوران جنگ ارائه کرد.

به روایت خانه ملت، وی افزود: مجموعه‌ای از شرکت‌های بزرگ فعال در حوزه‌های حمل‌ونقل دریایی، کشتیرانی و سایر شرکت‌های وابسته به این وزارتخانه در این دوره اقداماتی را برای تداوم فعالیت‌های اقتصادی و پشتیبانی از کشور انجام داده‌اند.

وی افزود: در این جلسه همچنین گزارشی از آثار اقتصادی شرایط جنگی ارائه شد و بر اساس بررسی‌های انجام‌شده در حوزه تراکنش‌های مالی، مشخص شده است که فضای جنگ و نااطمینانی‌های ناشی از آن تا حدی بر رفتار مصرفی و الگوی خرید مردم اثر گذاشته است.

نماینده مردم اصفهان بیان کرد: در ادامه نشست، سناریوهای احتمالی در حوزه اشتغال نیز مورد بررسی قرار گرفت و درباره وضعیت بیمه بیکاری در صورت تداوم یا طولانی شدن شرایط جنگی بحث شد. در این زمینه بر آمادگی نهادهای مرتبط برای مدیریت شرایط و حمایت از نیروی کار تأکید شد.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس همچنین با اشاره به سیاست‌های حمایتی در حوزه معیشت گفت: در حال حاضر بخشی از خریدهای اقلام اساسی از طریق سازوکار کالابرگ انجام می‌شود و این ابزار توانسته است تا حدی آثار کاهش قدرت خرید را جبران کرده و به ثبات بیشتر در تأمین کالاهای اساسی کمک کند. طبق گزارش ارائه‌شده، در حال حاضر حدود ۱۸ درصد از خریدهای خوراکی از طریق کالابرگ انجام می‌شود و نزدیک به ۲۷۰ همت از طریق خریدها در مسیر کالابرگ جبران شده است.

وی تصریح کرد: پس از ارائه گزارش وزیر، اعضای کمیسیون نیز دیدگاه‌ها و دغدغه‌های خود را مطرح کردند. از جمله بر ضرورت ارائه منظم‌تر گزارش‌های مربوط به وضعیت فقر و شاخص‌های معیشتی به سیاست‌گذاران تأکید شد تا تصمیم‌گیری‌ها با دقت بیشتری انجام گیرد.

طغیانی با اشاره به دیگر مباحث مطرح‌شده در جلسه گفت: موضوع اصلاح ساختار شرکت‌های زیرمجموعه حوزه تأمین اجتماعی و صندوق‌های بازنشستگی نیز مورد توجه قرار گرفت. بر اساس احکام برنامه هفتم توسعه، لازم است اصلاح حکمرانی شرکتی در این مجموعه‌ها دنبال شود و حرکت از بنگاه‌داری به سمت سهامداری در دستور کار قرار گیرد.

وی افزود: همچنین درباره ضرورت انجام اصلاحات ساختاری در سازمان تأمین اجتماعی و چالش‌هایی که این صندوق در سال‌های آینده با آن مواجه خواهد بود، بحث شد. در کنار این موضوعات، به مشکلات شرکت ذوب‌آهن نیز اشاره و تأکید شد که این موضوع نیازمند پیگیری و برنامه‌ریزی جدی است.

نایب‌رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس در پایان گفت: در مجموع محورهای اصلی این جلسه شامل بررسی وضعیت بیمه بیکاری، عملکرد شرکت‌های زیرمجموعه، مسائل مربوط به فقر، تسهیلات اشتغال‌زایی و چالش‌های حوزه تأمین اجتماعی بود که با حضور مدیران مربوطه مورد بررسی قرار گرفت.

31216

کد مطلب 2218153

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
5 + 3 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین