الهام از طبیعت برای فتح مریخ / آلمان مریخ‌نورد جدیدی ساخت که در شن «شنا» می‌کند

پژوهشگران آلمانی از نمونه اولیه یک مریخ‌نورد رونمایی کرده‌اند که چرخ‌های آن با الهام از حرکت مارمولک «سندفیش» طراحی شده است. این فناوری جدید به مریخ‌نورد کمک می‌کند در زمین‌های شنی و سست عملکرد بهتری نسبت به نمونه‌های متداول داشته باشد.

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، دانشمندان در قالب پروژه اکتشاف مریخ VaMEx متعلق به سازمان فضایی آلمان، نوعی مریخ‌نورد آزمایشی توسعه داده‌اند که چرخ‌های آن از شیوه حرکت مارمولک «سندفیش» (Sandfish) در شن‌های صحرای آفریقا الهام گرفته است.

این مارمولک برای حرکت در زیر شن‌ها بدن خود را به صورت موجی از چپ به راست تکان می‌دهد. محققان دانشگاه وورتسبورگ آلمان همین الگو را در طراحی چرخ‌های مریخ‌نورد به کار گرفته‌اند. چرخ‌های جدید علاوه بر چرخش معمول، حرکتی موجی نیز دارند که باعث می‌شود خودرو در شن‌های نرم کمتر فرو برود و لغزش کمتری داشته باشد.

بررسی‌ها نشان داده است نسخه اولیه این چرخ‌ها به دلیل وزن بیشتر و عرض کمتر، در شن فرو می‌رفت؛ اما پس از سبک‌تر و پهن‌تر شدن چرخ‌ها، عملکرد مریخ‌نورد به شکل محسوسی بهبود یافت.

به گفته محققان، آزمایش‌ها نشان می‌دهد این مریخ‌نورد در زمین‌های شنی عملکرد بهتری نسبت به نمونه‌های مجهز به چرخ‌های متعارف دارد. اکنون تیم تحقیقاتی در حال بهینه‌سازی بیشتر این فناوری برای حرکت در مسیرهای ترکیبی و ناهموار مریخ است.

پروژه VaMEx با هدف توسعه گروهی از روبات‌های زمینی، پرنده و متحرک برای اکتشاف دره عظیم «مارینر» در مریخ دنبال می‌شود؛ منطقه‌ای که یکی از پیچیده‌ترین و دشوارترین محیط‌های این سیاره برای کاوش به شمار می‌رود.

منبع: newatlas

۲۲۷۲۲۷

کد مطلب 2237589

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 10 =