وزير صنعت، معدن و تجارت معتقداست: كارگران و كشاورزان مبدا بسياري از تحولات بنيادي توليد هستند.
به گزارش خبرآنلاین مهدي غضنفري در نشستي صميمي با كارگران و كشاورزان نمونه ملي تصريح كرد : همانگونه كه رهبر معظم انقلاب اسلامي بيان كرده اند ، مجموعه كشور در جهت توليد و با محوريت كارگر و توليد كنندگان به پيش خواهد رفت.
وي با اشاره به نامگذاري دهه توليد ملي كه ابتداي آن از يكم تير روز ملي اصناف آغاز شده و دهم تيرماه روز ملي صنعت و معدن پايان بخش آن است، گفت : ديدار با كارگران و كارآفرينان بخش صنعت و كشاورزي افتخاري بزرگ براي متوليان حوزه توليد است .
غضنفري كه پيش از سخنان خود شنونده مسائل و موضوعات مطرح شده از سوي كارگران و كشاورزان نمونه دولتي بود ، خطاب به آنها گفت : سخنانتان بيانگر تلاش مجدانه شماست اما به نظر مي رسد موانعي هميشه بر سر راه وجود دارد كه البته گاهي كم و بيش به چشم مي خورد .
وي با اشاره به مطالب مطرح شده در اين نشست گفت: برخي از موانع سخن به ميان آوردند كه نگاه زير مجموعه اي از توليد و فضاي كسب و كار را نشان مي دهد و آن نگرش را توجيه مي كند ، اما ممكن است يك نگاه كلان تر به كل سيستم و فضاي كسب و كار برداشت ، تحليل و تصميم ديگري را به نتيجه برساند.
غضنفري ادامه داد : وقتي توليد كننده اي نگاه تجاري نداشته باشد و يا اينكه نمي تواند خود را با نياز مصرف كننده هماهنگ كند چه اتفاقي مي افتد ، او انتظار دارد سيستم دولتي فضاي توليد را براي او محقق كند ، بنابراين درخواستش اين است كه برخي نگراني مصرف كنندگان ناديده گرفته شود .
موفقيت يك سيستم در گرو توجه به ساير زير سيستم ها
وزير صنعت، معدن و تحارت افزود: يك سيستم نمي تواند به تنهايي موفق باشد مگر اينكه ساير زير سيستم ها در نظر گرفته شود .
وي در بخشي از سخنان خود گفت: به عنوان مسئولان توليد ، گاهي نياز داريم كه جلسات بيشتري با شما داشته باشيم و قبل از هر سرمايه گذاري بسنجيم كه اين سرمايه گذاري براي مصرف كننده و توليد كننده مفيد فايده است يا خير ، در غير اين صورت ممكن است كه يكي از زير سيستم ها دچار آسيب شود و به تبع آن مشكلاتي بروز كند.
غضنفري با طرح اين پرسش كه آيا اصالت با كار است يا سرمايه؟ گفت : در احاديث از كار به عنوان جوهر آدمي نام برده شده و در آيات و روايات نيز آمده است كه ارزش كار آدمي به كار اوست ، پيامبر بر دست كارگر بوسه مي زند ، آيا همه اينها به ما القا مي كند كه پاسخ اصالت به كار است يا سرمايه ؟
كار و سرمايه هر دو اصالت دارند
وي نامگذاري سال جاري از سوي رهبر معظم انقلاب اسلامي با نام توليد ملي ، حمايت از كار و سرمايه ايراني را مورد توجه قرار داد و افزود: ايشان با اين نامگذاري به اين مجادله خاتمه داند و به اين معنا كه به هر دوي آنها يعني هم كار و هم سرمايه نيازمند هستيم .
وزير صنعت، معدن و تجارت سپس ادامه داد: نامگذاري رهبري تاكيد مي كند كه بايد به هر دو اين سيستم ها توجه كنيد و براي داشتن يك سيستم كامل توجه به يكي كافي نيست.
وي در ادامه با اشاره براينكه زير سيستم ديگري همچون محيط كسب و كار مطرح مي شود، گفت: در شرايطي كه به دنبال آن هستيم كار و سرمايه اثر بخش باشد بايد محيط كسب و كار اثر بخش باشد .
نگاه جامع گر به موفقيت بيشتر كمك مي كند
غضنفري تصريح كرد: اگر مي خواهيم توليد كننده و كارگر موفقي باشيم ، ضمن اينكه تلاش شخصي فراواني بايد به خرج بدهيم ، نياز به ابتكار عمل هم داريم .اما فراموش نكنيم كه يك نگاه جامع نگر مي تواند به موفقيت بيشتر ما كمك كند .
وي در توضيح مطلب خود به ذكر مثالي پرداخت و گفت: يك نوع نگاه جامع نگر خوب است اگر شير خام به جاي 600 تومان به نرخ هاي بالاتر به فروش برسد ، در اين صورت ظرف مدت يك تا سه سال سرمايه دامدار و دامپرور باز مي گردد ، اين زير سيستم شاداب مي شود اما در زير سيستم بعدي كه صنايع لبني است ،سرمايه از بين مي رود ، كارگر اخراج مي شود و در ادامه جامعه توان مصرف را ندارد. در يك نگاه جامع نگر بايد همه زير سيستم ها راضي باشند.
غضنفري بيان كرد: در اين نگاه جامع نگر اگر همه زير سيستم ها راضي نباشند ، كل سيستم دچار مشكل مي شود ، ممكن است رضايت يك بخش به كاهش جزيي از رضايت بخشي ديگر منجر شود ، اما اگر كل سيستم باقي بماند، شما باقي مي مانيد.
وي تصريح كرد : هر ساله مسئله اي بين دامدار و صنعت لبني رخ مي دهد كه البته به دلايل خاص خودش امسال شاهد اين مسئله نبوديم ، بهاران كه توليد شير فراوان تر است، معمولا صنايع لبني با غنيمت شمردن اين فرصت قيمت هاي شير خام را كاهش مي دادند و چون حجم شير بالا است بايد با قيمت پايين فروخت و در فصل پاييز و خزان كه شير توليدي كاهش پيدا مي كند نوبت دامدار است ، صنايع لبني دنبال او بدود و قيمت ها پايين مي كشد.
وزير صنعت، معدن و تجارت گفت: اگر نگاه جامع در حوزه توليد شكل نگيرد گلايه مندي همواره هست كه كسي يا دستي پنهاني مزاحم توليد من است. حال آنكه اين گونه نيست. معني دقيق تر اين است كه زير سيستم خود را به صورت كامل به سمت جلو مي راند ، اما آگاهي كافي نسبت به كنش و واكنش ساير زير سيستم ها وجود ندارد و تصور مي كند ديگران در مقابل او ايستاده اند به طور قطع چنين سيستمي ماندگاري نخواهد داشت .
مشاركت راهبردي در ميان حلقه هاي يك سيستم توليدي
وي با استناد به ديدگاه هاي متخصصان علم مديريت گفت : از نظر آنها در ميان همه حلقه هاي يك سيستم توليدي بايد نوعي مشاركت راهبردي شكل گيرد .
غضنفري عنوان كرد: همه ما در يك كشتي هستيم ، يا با هستيم ، يا كسي باقي نمي ماند، اينكه ما در وزارت صنعت، معدن و تجارت و همكارانم در وزارت جهاد كشاورزي و برادرانم در وزارت تعاون، كار و رفاه اجتماعي تا چه حد به چنين آموزش هايي براي توليد كنندگان بها مي دهيم ، كمك خواهد كرد به اينكه سيستم هاي ما چقدر پايدار و ماندگار باشند و با كمال تاسف چون نگاه بخشي داريم در دستگاه خودمان اين نگاه بخشي به ذينفع و مخاطب خود منتتقل مي كنيم و او را به پايداري و تشجيع در نگاه بخشي فرا مي خوانيم .
وزير صنعت، معدن و تجارت ادامه داد: اگر مي خواهيم كار توليدي انجام دهيم ،كار آفرين و سرمايه گذار باشيم ، معني اش اين است كه ما يك بازيگر فضاي كسب و كار هستيم .
ضرورت تسلط توليد كنندگان به همه قواعد حاكم بر فضاي كسب و كار
وي با اشاره به اينكه هر كدام از توليد كنندگان يك عنصر فضاي كسب و كار محسوب مي شوند و بايد به همه قواعد حاكم بر فضاي كسب و كار مسلط شوند، گفت: در غير اين صورت تصور مي كنيد نرخ تعرفه ها شما را نابود مي كند .
وزير صنعت، معدن و تجارت افزود: به عنوان مثال يك توليد كننده سيب يا پنبه و غيره بايد همزمان ، با تمام جزييات حلقه هاي تجارت آشنا بوده ، نسبت به آن آگاه باشد و اگر هزينه هاي توليد او چند برابر كشور رقيب مي شود پرسش اينجاست كه آيا اين صنعت مي تواند در مقابل رقبا مقاومت كند.
وي گفت : قاعدتا آنكه در حلقه اول توليد است مي گويد ، اين مسائل به من ربطي ندارد ، هدف من برداشت و فروش است اما متاسفانه چه خوشمان بيايد و چه نه ، حاكميت بايد كل وضع موجود را ببيند و سرجمع زير سيستم هاي آن بهينه باشد نه اينكه فقط يك زير سيستم را در نظر بگيرد. شما مي خواهيد مردم شب عيد سيب ارزان داشته باشند، چون سيب گران كل بازار را از كنترل خارج مي كند، همه محصولات شب عيد گران مي شود ، من به عنوان كشاورز چه كار بايد كنم ؟ شما ساير حلقه ها را شناسايي مي كنيد ، با ساير حلقه ها وارد گفت وگو مي شويد و از بخشي از سود انفجاري خود مي گذريد ، يك سود متعادل را پايدار كرده ، آن را حفظ مي كنيد كه مستمر باشد ، اما محدود است ، آن سود انفجاري نيست ."
وي در ادامه گفت : ما از يك محصولي 90 واحد در داخل كشور توليد ، اما نيازمان به مصرف آن 100 واحد است ، براي 10 واحدي كه كم داريم چه بايد كرد ؟ بايد واردات انجام دهيم ؟
گرسنگي نظام توزيع و افزايش سريع قيمت ها
وزير صنعت، معدن و تجارت تاكيد كرد: يك نظام توزيع در صورتي خود كنترل است كه دچار گرسنگي نشود، گرسنگي نظام توزيع بسيار اتفاق مي افتد و به محض اينكه نظام توزيع دچار گرسنگي مي شود به صورت خودكار قيمت ها افزايش پيدا مي كند .
وي گفت: اگر نظام توزيع را يك هفته يا بيشتر گرسنه نگه داريم ، مثلا 10 روز ، فرداي روز يازدهم كه كالا به حد اشباع عرضه شود ، نظام توزيع به حالت قبل خود باز نمي گردد و اگر نظام توزيع را گرسنه نگه داشته شود ، شايد تا 30 روز نتوانيم قيمت ها را به حالت قبل باز گردانيم بايد به سراغ مشاركت راهبردي رويم ، يكي توليد كننده است و يكي ديگر مي گويد من بازار را كنترل مي كنم ، يك مقدار نياز وارداتي است من انجام مي دهم ، اما هر گز نظام توزيع را گرسنه نمي گذاريم .
غضنفري سپس خطاب به توليد كنندگان نمونه حاضر در جلسه گفت : سوالي از شما دارم در خلال 10 تا 15 سال گذشته كه در حوزه توليد بوده ايد ، آيا در جلسه اي دعوت شده ايد كه از شما خواسته شود در يك مشاركت پايدار و راهبردي با جميع زير سيستم هايي كه عضو آن هستيد يك تفاهمنامه براي حفظ همه سامانه هاي حوزه كسب و كار امضا كنيد ؟ كار ما زنجيره نشده و حلقه هاي جدا هستيم .
وي با بيان اينكه توليد كننده بايد به مانند يك ورزشكار به يك آرمان بزرگ بيانديشد ، افزود: بسياري از توليد كنندگان در ذهنشان كمتر اين موضوع را تجسم نكردند كه من بايد توليد كننده اي بزرگ و بهترين برند جهان باشم و قبل از آن بهترين برند ايران باشم و بهترين محصول شناخته شده را توليد كنم .
صادرات غايت توليد
غضنفري عنوان كرد : غايت توليد بايد صادرات باشد ، توليد كننده اي كه به صادرات نمي انديشد ، بازيكني است كه در محله خودش اول است يا جرات و جسارت بيرون رفتن از محله خود را ندارد .
وي گفت : براي اينكه يك توليد كننده جهاني باشيم و در صحنه بين المللي حضور يابيم ، تنها دانستن قواعد فضاي كسب و كار كافي نيست زيرا كه در عرصه بين الملل قواعد پيچيده تري وجود دارد.
غضنفري ادامه داد : اگر قرار باشد در سطح بين المللي موفق باشيم و همه در سطح جهاني به عنوان يك برند عمل كنيم بايد شركاي تجاري خود را تعداد بيشتري شركت ببينيم .توزيع كنندگان من هم در خارج از كشور شركاي من هستند آنها كه ميوه من را در روسيه ، بلاروس قزاقستان و تاجيكستان و غيره توزيع مي كنند ، شركاي من هستنند پس من ميوه را در سبد ميوه به گونه اي نچپينم كه وقتي او درش را باز كرد از خجالت نتواند در چشم مشتري نگاه كند او شريك تجاري است و ما هم توافق داريم او هم برند باشد ، قرار است برنده - برنده باشيم .
وي سپس به كارگران و كشاورزان نمونه ملي گفت : شما به اين دليل كه بر قواعد فضاي كسب و كار و توليد مسلط هستيد ، منتخب و نمونه شديد و قطعا راه خود را براي سرافرازي كشور ادامه مي هيد .
يادآدر پايان اين مراسم كه با حضور نمايندگان وزارت تعاون ، كار و رفاه اجتماعي و جهاد كشاورزي برگزار شد ، مهدي غضنفري با اهداي يك جلد كلام ا..مجيد از كارگران و كشاورزان نمونه ملي تقدير كرد.
3939
نظر شما