هفته نامه مثلث نوشت:

امیر محبیان مدیرمسئول خبرگزاری آریا درباره استراتژی اصلاح‌طلبان برای انتخابات ریاست جمهوری یازدهم گفت: اصلاح‌طلبان در حال حاضر چند پرسش اساسی در برابر خود می بینند. نخست آنکه آیا نظام پس از وقایع سال 88 و آشوب‌های پدید آمده مجددا به آنها مجوز ورود به صحنه را اعطا می‌کند یا خیر؟ فعلا سیگنال‌هایی از سوی آقای خاتمی در حال ارسال است، ولی اینکه این سینگال‌ها دقیق و درست و با وضوح لازم صادر شده؛ مشخص نیست. هنوز میان مخاطبان درون حکومتی خاتمی و شخص او تفاهم لازم به وجود نیامده است. مثلا خاتمی در انتخابات مجلس رای داد و این را علامتی صریح می‌داند در حالی که مخاطبان او این رای دادن را حداقل کار خاتمی برای اثبات شهروند بودن دانسته و منتی بر خود نمی‌دانند.
وی افزود: به نظر می‌رسد خاتمی برای جلب نظر مخاطبان خود در درون حکومت لازم است سه اقدام روشن را انجام دهد. اول؛ صف بندی صریح با افراطی‌ها برای اثبات اینکه اصلاحات مترادف بر اندازی نیست. خاتمی اقداماتی را در این زمینه انجام داده ولی ظاهرا باید استمرار و استحکام یابد تا به فرهنگ سیاسی اصلاح طلبان تبدیل شود. دوم اینکه غلط بودن رفتار آشوبگران پس از انتخابات 88 و نیز رفتار قانون گریزانه، سران موسوم به جریان سبز در آن زمان را به صراحت برای نیروهای اصلاح طلب روشن کند. طبیعی است که خاتمی با نوع مدیریت موسوی بر جریانات مذکور توافق نداشته، ولی رهبری اصلاحات، شجاعت پذیرش خطا و اصلاح آن را می‌طلبد. سوم اینکه گفتمان و ساز و کار ملتزم به قانونی را برای اصلاح طلبان تعریف کند که واجد چنان استحکامی است که در اولین آزمایش بازیچه رادیکال‌ها، وندالیست‌ها و فرصت‌طلبان نشود.
اهم سخنان محبیان در ادامه می‌آید:
  • پرسش دیگر آن است که اساسا رهبر اصلاحات کیست؟ خاتمی، کروبی، مدعی جدیدی چون عبدالله نوری یا شورای رهبری اصلاحات یا شبکه‌های اجتماعی که از طریقیت به رهبریت جریان رسیده و گاه اجتماعات را در خیابان‌ها به این سو و آن سو می‌کشیدند؟ طبیعی است که در میان این افراد اصولگرایان هنوز خاتمی را قابل پذیرش‌تر می‌دانند.
  • دغدغه دیگر‌ آن است که اصلاحات بر پایه کدامین گفتمان قصد حضور دارد. گفتمان دوران حاکمیت دولت دوم خرداد که ترکیبی از اسلامگرایی صوری، سکولاریسم محتوایی و لیبرالیسم سیاسی بود یا گفتمان جدیدی که نقائص گفتمان‌های حاکم پیشین را برطرف کرده و با خواست مردم (به نحو عام و نه طبقه و گروه خاص و محدودی) همخوانی داشته باشد؟
  • هنوز هیچ گفتمانی از سوی آنها مطرح نشده و بدون قصد سرزنش بگویم سرگیجه‌ استراتژیک بر این جمع حاکم شده است. این امر طبیعی است چون طراحان گفتمان آنها اکنون یا نمی‌توانند با آنها همراه باشند یا نمی‌خواهند.بنابراین تا این پرسش‌ها یا پرسش‌های مشابه پاسخ نیابند هیچ حرکت عمقی از سوی آنها در حوزه انتخابات فراتر از بعضی بیانیه‌ها و ... صورت نخواهد گرفت.
  • متاسفانه افرادی نرمش خاتمی را که شرط عقلانیت است دلیل ضعف گرفته و جسارت‌های خارج از توان را دلیل شجاعت. اینان گمان می‌کنند که با درگیری می‌توان حرکتی پیروزمند را سامان داد. آنها اشتباه می‌کنند. قدرت اصلاحات در حرکت های نرم اجتماعی فرهنگی و تاکید بر قانون و رعایت آن است. درگیری منشاء حرکت‌های سخت و درگیری است و نظام در سال 88 نشان داد که این راه پر هزینه و کم سود و بلکه بدون منفعت برای عاملان آن است.
  • سناریوی متوسط به صحنه فرستادن یک چهره مدیریتی با رنگ سیاسی حداقلی و میزان پذیرش یا حداقل عدم مخالفت نظام نظیر عارف، نجفی، خرازی کمترین منفعت و نه لزوما بدترین حالت هم کنار آمدن با اصولگرایی نرم رفتار و اهل عمل است که فضای تنفس آنها را گشوده یا حداقل نبندد.
29219
کد خبر 224631

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 17
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    6 49
    ما خاتمی را جزء اصلاح طلبان نمیدانیم ایشان راه خودش را با رای دادن ، از دیگر اصلاح طلبان جدا کرد.
  • بدون نام IR ۱۲:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    88 5
    اقای محبیان به کا رخودش بپردازد بهتر است
  • بدون نام IR ۱۳:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    88 1
    چه کساني برا ریس جمهور سابق شرط میزارن
  • بدون نام IR ۱۴:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    108 1
    چرا از زبان اصلاح طلبان حرف ميزنید تریبون بدید تا خودشون حرف بزنند
  • بدون نام IR ۱۴:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    32 0
    دوست عزیز اگر دنبال همگرایی هستید این ها خیلی یکطرفه است و نتیجه ای نخواهد داشت
  • بدون نام IR ۱۴:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    17 0
    به عنوان یک اصلاح طلب معتقدم خاتمی تکلیفش با افکارش مشخص است منتهی مشکل خاتمی با بدنه حامی اوست. بدنه حامی او از جریانهای مختلف با گرایشات فکری مختلف تشکیل شده اند پس نمیتوان انتظار داشت در تصمیم گیری یکسان عمل کنند و این کار خاتمی را به عنوان یک سیاستمدار برای تدوین یک استراتژی در مورد انتخابات و غیره مشکل میکند و برای همین است تا کنون برای انجام این مهم توفیقی کسب نکرده اند. نکته دوم در مورد صحبتهای آقای محبیان اینست که ایشان اصلا اشاره ای به تکثر گریزی فضاي موجود نکرده است به عنوان یک تحلیلگر ایشان باید تمامی جوانب یک موضوع را در نظر بگیرند. اگر خاتمی پالسهای مثبتی می فرستد در وهله نخست برای خارج نشدن از نظام است سپس فکر آینده اصلاح طلبان.
  • بدون نام IR ۱۴:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    42 0
    بهتره یه نظرخواهی بشه تا معلوم شه این آقای محبیان محبوب ترن یا آقای خاتمی؟
  • بدون نام IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    48 7
    محمد خاتمی بیاید مطمئنا انتخابات سال بعد پرشورتر از 88 خواهد شد
  • رضا IR ۱۵:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    12 1
    مسئولیت اوضاع امروز جامعه رو می پذیرین
  • حامد IR ۱۵:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    3 70
    هشت سال کشور با عقلانیت اداره شد ارامش وروزگار خوب مردم را دیدیم انشالله که عمر اين دولت مستدام باشد
    • بدون نام IR ۱۶:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
      50 2
      احتمالا شما در این هشت سال داخل کشور تشریف نداشتین؟
  • داودفرهی IR ۱۵:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    25 13
    ایشان متوچه نیست اگر 13 میلیون سال 88 به اصلاحطلبان رای دادند از جناب اقای خاتمی درخواست میکنیم باقوت نامزد ریاست چمهوری شوندتا استقبال مردم را متوچه شوند
  • asa IR ۱۵:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    3 32
    به عنوان یه یزدی راضی نیستم اقای خاتمی در انتخابات چه به عنوان نامزد یا حامی شرکت کنه ..
  • بدون نام IR ۱۶:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    4 56
    خاتمی و کل اجمعین اصلاح طلب ها کاری کردند که ملت او نا رو را از در بیرونشون کردن حالا میخوان از پنجره بیان تو !
  • بدون نام IR ۱۷:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    34 2
    پرسش دیگر آن است که اساسا رهبر اصلاحات کیست؟ شما ها که معتقد بودین اصلاحات مرده ؟ مرده که رهبر نمیخواد ؟
  • بدون نام IR ۱۷:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۱
    28 1
    بازهم تحلیل در اتاق دربسته؟ اینا تخیل است
  • بدون نام IR ۰۱:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۲
    7 0
    لازمه پیروزی پایدار اصلاح طلبان حضور موثر در مراکز تصمیم گیری و ایفای نقش سازنده در فرایند های سیاسی کشور و استفاده از فرصتهای قانونی ورعایت کامل قواعد بازی و پرهیز از هر نوع افراط و تفریط میباشد ، به این ترتیب میتواند صادقانه همراهی بخشهای وسیع تری از جامعه را بسوی خود جلب نماید و دوم خرداد دیگری را البته با کیفیتی بالاتر بیافریند و اینبار عاقلانه تر و منصفانه تر از آن محافظت کند و به حقوق رقیب احترام بیشتری بگذارد.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین