ایسنا نوشت:

نماينده انجمن جهاني روانپزشكي در منطقه آسياي جنوب غربي، با بيان اين‌ كه ارتباط تنگاتنگي ميان ابتلا به اختلال فوبيا و وسواس فكري وجود دارد، عنوان كرد: 90 درصد اشخاصي كه فوبيا دارند، مبتلا به نوعي از وسواس هستند و اغلب علائم ابتلا به افسردگي و اختلال خواب در آن‌ها نمايان مي‌شود.

دكتر سيد احمد جليلي فوبیا را ترس مرضی و بروز اضطراب بیش از حد معمول نسبت به یك موقعیت خاص تعريف و عنوان كرد: اين در حالي است كه رويارويي با اين موقعيت‌ها براي عموم جامعه ترس‌آور و اضطراب‌انگيز نيست. به عنوان مثال مي توان گفت ترس شديد از انواع حيوانات، ترس از ارتفاع و يا روبرو شدن با جمعيت از جمله مصاديق نسبتا شايع ابتلا به فوبيا هستند.

جليلي با اشاره به اينكه اضطراب در تمام مقاطع زندگي و براي همه افراد پيش مي آيد، گفت: به عنوان مثال نگراني از مرگ و از دست دادن عزيزان، قبول نشدن در كنكور، قرار گرفتن در موقعيت‌هاي حساس كاري و حتي رفتن به مسافرت براي همه افراد تا حدي اضطراب‌آور هستند، اما گاهي ممكن است اضطراب بدون علت مشخص رخ دهد.

به گفته نماينده انجمن جهاني روانپزشكي در منطقه آسياي جنوب غربي، يك تفاوت مهم ميان اضطراب و ترس مرضي اين است كه اضطراب معمولا علائمي نظير دلشوره و دلهره دارد اما فرد مي‌تواند آن را توجيه كرده، علت آن را درك و با آن كنار بيايد، اما فوبيا معمولا تعبير و تفسير مشخصي ندارد و فرد در هنگام مواجهه با شيء يا وضعيت خاصي دچار اضطراب شديد مي‌شود.

وي در پاسخ به اين پرسش كه چه تعداد از مبتلايان به اختلال فوبيا ممكن است دچار وسواس فكري شوند، اظهار كرد: ارتباط تنگاتنگي ميان ابتلا به اختلال فوبيا و وسواس فكري وجود دارد، به گونه اي كه مي توان گفت 90 درصد اشخاصي كه فوبيا دارند، مبتلا به نوعي از وسواس نيز هستند كه مي‌تواند وسواس عملي يا فكري باشد. اين سندرم يك واحد باليني اضطرابي است كه علامت اصلي آن به صورت فوبيا يا وسواس نمايان مي شود. معمولا از ميان مجموعه علايم يك مورد آن براي بيمار جدي‌تر مي‌شود.

جليلي اضافه كرد: افراد مبتلا به فوبيا ممكن است افسرده باشند و يا دچار اختلال خواب شوند.

وي درباره منشا بروز بيماري فوبيا گفت: سبب‌شناسي در بيماري‌هاي روانپزشكي مانند باقي بيماري‌هاي جسمي است و هيچ‌گاه يك عامل مشخص به تنهايي مسئول بروز بيماري نمي‌شود. عوامل متعددي از قبيل ارث، شرايط تربيت، مراحل رشد و تكامل رواني، خانواده، اجتماع، محيط شغلي و استرس‌هايي كه شخص با آن روبرو مي‌شود مي‌توانند دست به دست هم داده و زمينه بروز يك بيماري را ايجاد و آن را شعله‌ور سازند.

مشاور عالي انجمن روانپزشكي ايران، ادامه داد: هيچ‌‌گاه علت‌شناسي واحدي براي هيچ‌كدام از بيماري‌هاي روان‌پزشكي وجود ندارد.

جليلي در ادامه درباره راهكارهاي درماني اختلال فوبيا و در پاسخ به اين كه آيا براي درمان فوبيا بايد وسواس و افسردگي را نيز درمان كرد، توضيح داد: خوشبختانه درمان دارويي فوبيا، وسواس و افسردگي تا حدودي مشترك است. داروهاي مشخصي وجود دارند كه وقتي فرد دچار اين اختلال مي‌شود، پزشك با توجه به وضعيت وي تشخيص مي‌دهد كه چه ميزان از آن را براي وي تجويز كند. البته درمان‌هاي غيردارويي نيز به كمك درمانگران آمده و روانشناسان باليني و روانپزشكان مي‌توانند به انجام آن مبادرت ورزند.

301301

کد خبر 225159

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین