به گزارش خبرآنلاین، دهمین جشنواره قلم زرین چهارشنبه شب، با حضور تنی چند از مسوولان کشوری و با معرفی برگزیدگان به کار خود پایان داد. این جشنواره را انجمن قلم ایران تاسیس کرده که امسال با همکاری بنیاد ادبیات داستانی برگزار شد. دکتر علی امبر ولایتی هم اکنون رئیس و محمدرضا سرشار، نائب رئیس انجمن قلم ایران و از اعاضی موثر برگزاری جشن قلم زرین است. وی البته جزء هیئت داوران جشنواره امسال نیز بوده است.
بر اساس این گزارش،نامزدهای بخش داستان، سیدمهدی شجاعی با کتاب «کمی دیرتر»، سیدهاشم حسینی با کتاب «قسمت دوم» و ابراهیم حسنبیگی با کتاب «قدیس» بودند که هیات داوران هیچ اثری را به عنوان اثر برگزیده انتخاب نکرد و کتاب «قسمت دوم» را شایسته تقدیر دانست.
در بخش شعر، مجموعه «تو سیب و گندم تو خود حوا» از محمد مرادی، مجموعه سرودههای مریم خرمشاهی و مجموعه «گریههای شمع، خندههای باد» نامزد بهترین آثار بودند که هیات داوران هیچ اثری را به عنوان اثر برگزیده انتخاب نکرد و مجموعه «تو سیب و گندم تو خود حوا» را شایسته تقدیر دانست.
در بخش پژوهش اما «موج و مرجان» نوشته مجتبی بشردوست، «نقد ادبی و نوعیت متن» نوشته عبدالعلی دستغیب، «ادبیات داستانی ایران» از محمدرضا سرشار و «تاریخ ادبیات و نقد ادبی ایران» نوشته علی آبان نامزد دریافت قلم زرین بودند و هیات داوران در این بخش «ادبیات داستانی ایران» نوشته محمدرضا سرشار را به عنوان اثر برگزیده معرفی کرد.
عدم اعطای جایزه در جشنواره های دولتی و شبه دولتی به یک امر عادی تبدیل شده اما اینکه یک جشنواره سالیانه و تقریبا صنفی، قلم زرین خود را به هیچ نویسنده ای در حوزه ادبیات(شعر و داستان) ندهد اما در بخش پژوهش اثر اول اعلام کند شاید برای اهالی قلم زیاد قابل هضم نباشد. البته سرشار خود نیز جزء داوران جشنواره بود که در مرحله نهایی از داوری انصراف داد تا به گفته خودش شائبه ای پیش نیاید که البته دبیر جشنواره اعلام کرد در جلسه هیئت مدیره انجمن قلم، فرد جایگزین انتخاب می شود؛ جلسه ای که اغلب و با وجود مشغله زیاد دکتر ولایتی با حضور سرشار به عنوان رئیس جلسه برگزار می شود. سرشار البته از منتقدان سرسخت سیدمهدی شجاعی نیز هست که چندی پیش، نقد تند او بر آثار این نویسنده در نشریه شورای فرهنگ عمومی، عذرخواهی دبیر این شورا از سیدمهدی شجاعی را در پی داشت.
مراسم اهدای جوایز به برگزیدگان با همراهی حجتالاسلام والمسلمین صادقی رشاد، رییس پژوهشگاه فرهنگ و اندیشه اسلامی، سید محمد حسینی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، غلامعلی حداد عادل، نماینده مردم تهران در مجلس و بهمن دری معاونت فرهنگی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی انجام شد.
6060
نظر شما