دور و برم پر از کرم بود، من وسط کرم‌ها لول می‌خوردم و کج و راست می‌شدم، اما راستی من کرم بودم یا ادای کرم‌ها را در می‌آوردم؟ ... نه، من صدف بودم، آره توی ... حفره‌ای، جای یک مروارید براق که به زور چاقو کنده بودن.

به گزارش خبرآنلاین، منصوره حسینی، نقاش نوگرای ایرانی که در هفته گذشته در صدر اخبار تجسمی کشور بود و مرگ در تنهایی او تیتر بسیاری از رسانه ها شده بود، سال ها قبل در رمانی خواندنی، گویی روزهای پایان رندگی خود را تا حدودی روی کاغذ آورده بود. حسینی که سال گذشته به دلیل بیماری قلبی و کهولت سن در بخش سی سی یو بیمارستان شهدای «تجریش» بستری شده بود، 23خرداد در منزلش درگذشت و از آنجا که در تنهایی زندگی می‌کرد روز پنج شنبه - هشتم تیرماه یعنی 15 روز بعد از مرگ- جسدش توسط همسایگان به پزشکی قانونی منتقل شد. حالا و چند روز بعد از مراسم خاکسپاری این هنرمند فقید آگاهی یافتن از هنر نویسندگی او دز کناز شرح جزئیات خانه‌اش که در آن مجموعه ای از یادداشت ها، روزنوشت ها، خاطرات و داستان های آن مرحوم یافت شده، نکات جدیدی از این چهره هنرمند و بین المللی کشورمان هویدا می سازد. آنطور که فرهنگستان هنر، رمان این نقاش شناخته شده را معرفی کرده، این بانوی فرهیخته سال ها قبل یک رمان عاشقانه به نام  «پوتین گِلی» در انتشارات عطائی منتشر کرده بود. رمانی که چنین مضمونی دارد: «همه چیز از نگاه زن در آینه آغاز می‌شود و با نگاه او به آینه پایان می‌پذیرد. داستان دختر جوان نقاشی که به خارج سفر می‌کند و پس از چندی متوجه می‌شود که باردار است...»

 

مدیر انتشارات عطایی در ابتدای کتاب با اشاره به تشویق های محمد قاضی (مترجم) برای چاپ این کتاب می نویسد:« پوتین گِلی از آن دست کتاب هایی است که دست کم دوبار باید آن را بخوانید...خواننده کتاب باید با حوصله و دقت و نازک بینی آن را مطالعه کند زیرا لذت و تجلی زیبایی داستان، جایی ظاهر می شود که نکته های کوچک و عادی به «کل, می پیوندند. یک روسری سبز سیر با خال های سفید، خود یکی از قهرمان های داستان است نباید آن را نادیده گرفت و شتابزده از کنار آن گذشت و سه برگ پیچک سرمازده شرابی رنگ که مانند تمی در دور و نزدیک صفحات کتاب آمده و ناپدید شده است، دلیل رفت و آمد آن را باید با حوصله در پایان کتاب جستجو کرد...»

 

بنابراین گزارش، داستان عاشقانه کتاب به گونه ای آغاز می‌شود که گویی بانو حسینی به نوعی تنهایی آینده خود را ترسیم کرده است: « دور و برم پر از کرم بود. من وسط کرم‌ها لول می‌خوردم و کج و راست می‌شدم، اما من ، راستی کرم بودم یا ادای کرم‌ها را در می‌آوردم ؟ ... نه، من صدف بودم، آره توی ... حفره‌ای، جای یک مروارید براق که به زور چاقو کنده بودن. هنوز اون همهمه ساکت یادم می‌اومد، نور‌های آبی و سبز عمق آب و اون قشر متراکم و شفاف و سنگین ... هنوز همهمه ساکت اون‌ها تو گوشم بود...اما... توی آیینه، از ذره‌های براق و ستاره‌های کوچولو خبری نبود. یک جسد، جسد یک مرده با چشم‌های درشت باز، سرپا ایستاده بود...»

 

کتاب حسینی ابتدا با حسی نوستالژیک آغاز می‌شود که درد و غمی جانکاه را به ارمغان آورده سپس شاهد تلاش جستجوگرانه یک زن در غربت و یافتن شخصیت حقیقی او می‌شویم. داستان با زبانی ساده و صمیمی و عاری از تکلف و همراه با توصیف هایی شاعرانه نوشته شده است و نویسنده به خوبی توانایی و استعداد خود را در قصه گویی نشان داده است. چاپ دوم «پوتین گلی» که روایتی زنانه از زندگی و مرگ است و زنده یاد منصوره حسینی به خوبی لحن نگارش یک داستان ملموس اجتماعی را در رمان عیان کرده و به راحتی با مخاطب خود سخن گفته، با قیمت 3500 تومان روانه بازار نشر شده است.

 

ساکنان تهران برای تهیه این کتاب کافی است با شماره 20- 88557016 سامانه اشتراک محصولات فرهنگی؛ سام تماس بگیرند و آن را در محل کار یا منزل _ بدون هزینه ارسال _ دریافت کنند. باقی هموطنان نیز با پرداخت هزینه پستی می توانند این کتاب ها را تلفنی سفارش بدهند.

6060

کد خبر 225924

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۴/۱۷
    4 0
    روحش شاد....
  • رز CA ۰۴:۰۷ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۷
    0 0
    با سلام چطور میشود یک نسخه از این کتاب را در خارج از کشور دریافت کرد؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین