ایسنا نوشت:

معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد گفت: 12 نفر در سال گذشته بر اثر بيماري وبا جان خود را از دست داده‌اند.

دكتر رضا سعيدي اظهار كرد: بيماري وبا هر چهار تا پنج سال به صورت اپيدمي در كشور رخ مي‌دهد، اما با تلاش‌هايي كه در سال‌هاي اخير انجام شده، شاهد كاهش قابل توجهي در ميزان مرگ‌ومير بوده‌ايم.


وي در خصوص آمار بيماري وبا در کشور خاطرنشان کرد: از سال 1344 آمار و با به صورت رسمي ثبت مي‌‌شود و نظام مراقبت بيماري از دقيق‌ترين و قديمي‌ترين مراقبت بيماري در کشور است.


وي تصريح كرد: اين بيماري در سال 77، از 10 هزار مورد مشاهده به 15 مورد در سال 1389 رسيده‌ است كه در 46 سال گذشته كمترين تعداد بوده‌ است.

 

سعيدي گفت: بيماري وبا علاوه بر سرعت زياد در سرايت و مرگ و مير بالا، داراي جنبه‌هاي اجتماعي، ‌اقتصادي و سياسي نيز بوده كه به همين دليل پيشگيري و كنترل آن اولويت اول درميان بيماري‌هاي واگيردار است.


وي با بيان اينكه در سال 90 در كل كشور تعداد 12 نفر به خاطر اين بيماري جان خود را از دست داده‌اند، ادامه داد: اين افراد عمدتا داراي بيماري‌هاي زمينه‌اي چون نارسايي كليه، بيماري قلبي، ديابت و سن بالا (90 درصد بيماران بالاي 15 سال و 10 درصد كودكان) بوده‌اند.


دکتر سعيدي با اشاره به 15 مورد از اين بيماري در سال 89، افزود: از تعداد 59 درصد از مبتلايان 5 درصد مليت افغاني و 5 نفر(5 درصد) پاکستاني و ديگر افراد ايراني بودند.


معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشكي مشهد با بيان اينكه وبا توسط باكتري ويبريدكلرا كه در آب وجود دارد، ايجاد مي‌‌شود، اظهار كرد: امروز اين بيماري اغلب در كشورهاي جهان سوم به علت وضعيت ناسالم و غيربهداشتي آب‌هاي آشاميدني وجود دارد.

 

وي با عنوان اينكه از جمله راه‌هاي انتقال اين بيماري نوشيدن آب آلوده، خوردن ماهي نپخته،‌ سبزي‌هاي آلوده به انسان است، اظهار داشت: مهم‎ترين روش پيشگيري و جلوگيري از ابتلا به بيماري جوشاندن و كلريده كردن آب، گرم كردن شير و غذاهاي آماده، از بين بردن حشرات و گندزدايي سبزيجات و ميوه‌ها مي‌تواند موثر باشد.


رييس مركز بهداشت خراسان رضوي افزود: اسهال آبكي شديد و بدون درد و تب، ‌تشنگي زياد و استفراغ بدون حالت تهوع را از نشانه‌هاي اين بيماري است.


وي عنوان کرد: واكسن به طور كلي براي پيشگيري وبا توصيه نشده و رعايت نكات بهداشتي براي جلوگيري از وبا كافي است.


سعيدي خاطرنشان كرد: براي درمان در مرحله اول نوشاندن آب و الكتروليت‌ها به بيمار است و در مراحل بعدي آنتي بيوتيك به كاهش حجم مدفوع كمك مي‌كند.


رييس مرکز بهداشت خراسان رضوي بيان كرد: بيماري وبا در نخستين بار به شکل علمي توسط پزشكان پرتغالي، گارسياده اورتا در هندوستان توصيف شد.

301301

کد خبر 227332

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین