متخصص مغز و اعصاب دانشگاه علوم پزشكي همدان گفت: استفاده بيرويه از مسکنها براي كاهش سردرد عوارض جبرانناپذيري به دنبال دارد.
دكتر "آزادنيا" با اشاره به اينكه سردرد شايعترين علت مراجعه به درمانگاههاي سرپايي و پزشكان است، بيان كرد: سردرد برای همگان پديدهاي آشناست و يكي از شایعترین دردها در طول زندگي افراد به شمار ميآيد كه كودكان و بالغان را گرفتار میکند.
وي با بيان اينكه علت سردردها به دو دسته تقسيمبندي ميشوند، اظهار كرد: يك دسته سردردهاي اوليه كه ناشي از يك بيماري در داخل خود مغز و نخاع هستند و دسته دوم سردردهاي ثانويه كه به علت يك بيماري خارج از مغز و نخاع به وجود آمدهاند، اما سردرد جزء علامتهای آن به شمار میآید.
دكتر آزادنيا ادامه داد: سردردهاي اوليه معمولاً به انواع حاد و مزمن نيز تقسيمپذير هستند كه علل متفاوتي دارند؛ سردردهاي ميگرني، سردرد فشاري يا سردردهاي خوشهاي از نوع سردردهاي مزمن هستند كه بيشتر مردم به آن مبتلا ميشوند.
وي عنوان كرد: برخي مواقع سردرهايي با علت زمينهاي مانند سرماخوردگي يا آسم و يا حتي بعضي بيماريهاي گوارشي كه در اين حالت خوردن مسكن جايز نيست و بهتر است بيماري اوليه شخص درمان شود، وجود دارند.
اين متخصص مغز و اعصاب اضافه كرد: اما گاهي سردرد تنها يك علامت است يعني شخص هيچگونه اختلالي در بدن ندارد كه اين هم ميتواند به علت تشنگي، گرسنگي، عصبانيت و كارهاي طولاني مدت يا كم خوابي باشد كه در صورت تكرار بايد به پزشك مراجعه كرده و از داروهايي به عنوان پيشگيري كننده استفاده كند.
وي اظهار كرد: بعضي سردردها با نوشيدن مايعات برطرف ميشوند به عنوان مثال فرد مبتلا به ميگرن اگر مايعات زياد مصرف كند امكان دارد سردردش بهبود یابد که البته اين يك درمان كمكي است و قابل تجويز براي تمام بيماران نيست.
دكتر آزادنيا در ادامه به تعريف سردرد ميگرني پرداخت و گفت: سردرد ميگرني جزء سردردهاي عروقي است كه هنوز علت خاصي براي آن پيدا نكردهاند و معمولاً در سنين زير 40 سال شروع ميشود و در خانمها شايعتر از آقايان است و به صورت سردردهاي يك طرفه بوده كه ماهيت ضرباني دارد علاوه بر آن با تهوع و استفراغ، حساسيت به نور و سر و صدا همراه است.
وي تصريح كرد: خستگي، بيخوابي، سر و صدا، گرسنگي و عصبانيت باعث تشديد آن ميشود.
وي بيان كرد: توصيه كلي اين است كه اين افراد سبك زندگي خود را به گونهاي طراحي كنند كه از خستگيهاي طولاني، بيخوابي، گرسنگيها و تشنگي در طول زندگي بپرهيزند و حتيالامكان از يك الگوي كار و يك الگوي خواب و زندگي كاملاً منظم پيروي كنند تا از بيخوابي، گرسنگي يا استرس جلوگيري شود.
اين متخصص مغز و اعصاب ادامه داد: در موارد سردرد خفيف حتي بيمار میتواند با مصرف مايعات، استراحت و خوابيدن سردرد خود را برطرف كرده و در صورت ادامه به صورت مقطعي از مسكن به ویژه استامينوفن يا پروفن استفاده كند.
وي عنوان كرد: يك نوع درمان پيشگيرانه هم وجود دارد كه بر اساس شرايط بيمار و توسط متخصص مغز و اعصاب صورت گرفته و بيمار بر مبناي تجويز پزشك به صورت منظم از داروهايي استفاده ميكند كه به عنوان درمان پيشگيري كننده باعث ميشود كه حملات ميگرني كاهش يافته يا به قدري ضعيف شود كه براي بيمار آزار دهنده نباشد.
301301
نظر شما