مصطفی اقلیما

یکی از مسائلی که امروزه در شهرها و به ویژه شهرهای بزرگ با آن مواجه هستیم روند فزاینده جراحی‌های زیبایی است. این مساله به ویژه در دختران و زنان به چشم می‌خورد و این در حالی است که نباید به سادگی از کنار این قضیه عبور کرد و نیاز است در اینگونه موارد تحقیقات جامعه‌شناسی و آسیب‌شناسی انجام شود.

در سایر کشورها بیشتر آمار جراحی‌های پلاستیک به درمان مربوط می‌شود و در موارد ضروری پزشکان دست به این اقدام می‌زنند در حالی که در جامعه ما مشاهده می‌شود حتی کسانی که نیاز به جراحی پلاستیک ندارند، هزینه و وقت فراوانی صرف کرده و با هدف زیباتر شدن حاضرند زیر تیغ جراحی ‌بروند.

متاسفانه امروزه در جامعه ما به جای این که شخصیت و هویت افراد مطرح باشد، تعداد عمل‌های زیبایی که انجام داده و مارک لباسی که پوشیده مورد توجه قرار می‌گیرد. این مساله درواقع آسیب اجتماعی و یک مشکل فرهنگی است که نیازمند کار کارشناسی است. چنین مواردی از آنجا ریشه می‌گیرد که در کشور ما ظاهربینی چنان فراگیر شده که شخصیت افراد را از روی ظاهر آنها قضاوت می‌کنند بنابراین خواهان این می‌شوند که زیباتر و به روزتر به چشم بیایند.

حتی در مواردی دیده می‌شود که افراد برای تامین هزینه‌های چنین عملی مجبورند زیر بار قرض و وام بروند یا با اعضای خانواده درگیری پیدا می‌کنند ولی باز هم حاضر نیستند از انجام عمل انصراف دهند.

صرف نظر از این که لازم است روی اعتماد به نفس این افراد کار شود، نمی‌توان آنها را مقصر دانست بلکه این جامعه است که آنها را به این سمت و سو سوق می‌دهد. هنگامی که ارزش‌های فردی، خانوادگی، سطح سواد و پایبندی به ارزش‌های اخلاقی در رده‌های پایینتری نسبت به ظاهر و نوع پوشش افراد و مدل ماشین و توانایی مالی آنها قرار بگیرد، طبیعی است که افراد جامعه خود را در مسابقه‌ای احساس کنند که باید هرچه در توان دارند برای کسب این ملاک‌ها صرف کنند.

این مساله جای نگرانی زیادی دارد زیرا با کمی دقت می‌توان متوجه شد انجام دادن جراحی‌های زیبایی به یک فرهنگ و یک کار عادی تبدیل شده و روز به روز در حال افزایش یافتن است.

اما در این میان، نقش خانواده‌ها، نهادها و رسانه‌های جمعی است که افزایش پیدا می‌کند تا با فرهنگ‌سازی درست و تاثیرگذار، جلوی افزایش بیشتر این روند را گرفته و تا از این دیرتر نشده، ارزش‌های شخصیتی افراد را جایگزین ارزش‌های ظاهری کنند.

دولت نیز می‌تواند با ایجاد اشتغال برای جوانان، به آنها هویت ببخشد. ضمن این که وقتی جوانان دارای کار شده، ازدواج کنند و زندگی تشکیل بدهند و در آرامش به دنبال کسب مهارت‌های جدید و ارتقای سطح سواد خود باشند، کمتر دچار کمبود اعتماد به نفس شده و برای تغییر موقعیت خود و کسب محبوبیت اجتماعی به فکر تغییر ظاهر خود می‌افتند.
رییس انجمن علمی مددکاران اجتماعی ایران

47234
 

کد خبر 230464

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 8
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مهرداد IR ۲۳:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۳
    12 0
    اقای کارشناس خط فقری که میگن یعنی همین دیگه خونه مساجری و بدهکاری و خط فقر!! باعث میشه پول و بدن برای اینکه یه جایی از بدن شون مثلا زیباتر بشه!!!! کشور ما جزء اولین ها در دنیاست ......خط فقر دیگه مردم پول ندارن.....
  • بدون نام US ۰۱:۱۷ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۴
    10 1
    خدا زیباست وزیبایی را دوست دارد.
  • بدون نام IR ۰۴:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۴
    20 7
    كسي كه اعتماد به نفس نداره ازاين كارا ميكنه
    • بي نام IR ۲۳:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۴
      0 13
      چه نظر فيلسوفانه اي!!
    • بدون نام IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۶
      15 1
      وقتی اکثرپسرامیرند دنبال خشگلی دخترها هم میرند سمت عمل زیبایی
    • بدون نام IR ۱۴:۴۲ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۶
      2 11
      بکش وخشگلم کن
  • بدون نام IR ۱۲:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۰۵
    10 2
    ولی اینقدر ظاهر مهم شده ببین چی میشه. مردم عقلشون به چشششون شده
  • مریم IR ۰۹:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۱
    7 0
    با سلام با نظر جناب آقای دکتر موافقم، چون در اطراف خودم دیدم که چطور خانواده رو مجبور کردن برن وام بگیرن و این عمل زیبایی رو انجام بدن، البته دلایل مختلفی داره ولی در کل بی دلیل دست به عمل جراحی زدن کار عاقلانه ای نیست حتی کسانی که عمل زیبایی انجام می دن اصلا از عملی که کردن راضی نیستن و بیشترین درصن ابراز پشیمانی می کنن. به هر حال زیبا بودن بد نیست اما به هر قیمتی به دست آوردنش بده

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین