به گزارش خبرآنلاین، در بخشی از این گزارش آمده است: یکی از کاندیداهایی که این روزها نامش بیش از دیگر کاندیداهای اصلاحطلب مطرح است و البته خودش هم کاندیداتوریاش را رد نکرده و به صورت تلویحی اعلام آمادگی نیز کرده، محمدرضا عارف، معاون اول دولت اصلاحات است. اگرچه نام او مدتهاست به عنوان کاندیدای احتمالی اصلاحطلبان مطرح است، اما او اولین بار در زادگاهش سخنانی مطرح کرده که از تمایلش برای کاندیداتوری حکایت دارد. او گفته است: «انقلابی متعهد سنگرش را عوض میکند اما قهر نمیکند.» حضور عارف در انتخابات 92 به عنوان نامزد اصلاحطلبان اما حرف و حدیثهایی را در این طیف موجب شده است. او از سویی درون بنیادباران رقبایی مانند جانگیری دارد که علاوه بر حمایت برخی چپگرایان نزد هاشمی رفسنجانی هم اقبال دارند و از سوی دیگر با انتقاداتی از سوی برخی اعضای مجمع روحانیون مبارز مواجه شده؛ تا جایی که حتی این انتقادها موجب شده که سیدمحمد خاتمی هم نتواند به راحتی از نامزدی او دفاع کند. برخی اعضای این مجمع همچون موسوی خوئینیها معتقدند که فقط شرکت با گزینه حداکثری مثل سیدمحمد خاتمی میتواند مطلوب اصلاحطلبان باشد و حضور با افراد دیگر فقط تنور انتخابات را گرم میکند. برهمین اساس خوئینیها با نامزدی عارف مخالفت کرده و گفته است که در چند سال گذشته از او مواضع اصلاحطلبانه سراغ ندارم. همین اظهارنظرها موجب گلایه عارف از اصلاحطلبان شده. او که به طور مستقل فعالیتهای انتخاباتی خود را آغاز کرده گویا توسط یکی از نزدیکانش به خاتمی پیغام داده که به جای نقد او به حمایتش بپردازند. عارف از خاتمی گلایه کرده که اصلاحطلبان او را تخریب میکنند.
اختلاف نظر خاتمی و نوری درباره تشکیل شورای سه نفره اصلاحات
اما هفته نامه مثلث در ادامه گزارش خود به بحث تشکیل هیئت سه نفره خاتمی – موسوی خوئینی ها و نوری اشاره کرده و با بیان مخالفت خاتمی با این طرح، آورده است:
«اخیراً گفته شده است سه نفر بنشینند و محور کار اصلاحات باشند. با همه احترامی که برای بزرگان قائلم، این را دور از شأن اصلاحات و جامعه میدانم. در حالی که این همه شخصیتهای بزرگ در جامعه وجود دارند، چرا فقط سه نفر؟ هرچند بزرگ و مهم باشند (البته به جز من).» این سخنان سیدمحمد خاتمی در دیدار با مردم اصفهان نشان از آن دارد که او با نظر عبدالله نوری در این خصوص مخالف است.
خاتمی در بیان علت مخالفت خود با تشکیل شورای سهنفره اصلاحات چنین گفت: «اصلاحات حزب نیست، گرچه در درون اصلاحات احزاب، گروهها و تشکیلات شکل میگیرند (کارگزاران، مجاهدین انقلاب، جبهه مشارکت، اعتماد ملی، انجمنهای اسلامی، دانشگاهها، مهندسان، معلمان، جامعه انجمنها و...)و من نیز به نوعی سعی کردهام با همه در تماس باشم و از نظرات استفاده کنم. اما باید قبول داشت بالاخره هر کدام از آنها گرچه در یک چارچوب کلی با هم مشترک هستند، اما بحثها و رویکردهای خود را دارند. آیا این واقعاً به معنی نفی احزاب و گروهها نیست؟... نباید کاری کرد که خدای ناخواسته تلقی اعمال تحمیل و ولایت بر جریانها و... بشود، بلکه باید تحزب و تشکل را تقویت کرد. البته بگوییم که جریانات همسو باید هماهنگی بیشتری داشته باشند که برای این کار باید شورای هماهنگی اصلاحات را تقویت کرد. البته در اینکه باید دائم با هم در ارتباط بود و مشورت و صحبت و همفکری کرد، شکی نیست.»
اختلاف خاتمی و موسوی خوئینیها بر سر نقش هاشمی رفسنجانی در جریان اصلاحات
از سوی دیگر خاتمی با موسوی خوئینیها نیز اختلاف نظرهایی دارد؛ همو که یکی دیگر از اعضای پیشنهادی شورای سهنفره اصلاحات است. براساس خبری که سایت اصولگرای مشرق منتشر کرده، اختلاف این دو چهره اصلاحطلب بر سر هاشمی رفسنجانی و نقش او در جریان اصلاحات است.
موسوی خوئینیها در جمع گروهی از اصلاحطلبان با انتقاد از مواضع هاشمی رفسنجانی گفته است: «من او را نه اصلاحطلب میدانم و نه دلسوز اصلاحطلبانه. او دنبال مقاصد خود است. هاشمی با نظام یک بازی مشترک را علیه اصلاحطلبان آغاز کرده است.
خاتمی اما در واکنش به مواضع موسوی خوئینیها علیه هاشمی گفته است: «حرمت و شأن هاشمی رفسنجانی را همه ما باید لحاظ کنیم. دلسوزی هاشمی برای اصلاحات بر هیچکسی پوشیده نیست. من یقین دارم هاشمی از منتقدانی که در میان دوم خردادیها دارد نسبت به سرنوشت اصلاحات دلسوزتر است.
/27220
نظر شما