فوادپور آرین مجلس مشروطه را مجلسی توصیف کرد که برای در اختیار داشتن قدرت بیشتر از تشکیل مجلس سنا تا سال 1328 جلوگیری می کرد .

استاد تاریخ دانشگاه تربیت معلم ضمن حضور در کافه خبر با بیان اینکه رجال سیاسی ما تصور جامعی از مشروطه نداشتند، اظهار داشت: آن زمانی که انقلاب مشروطه به وجود آمد هیچ یک از کشورهای منطقه این موضوع را تجربه نکرده به همین دلیل مردم به طور دقیق نمی دانستند که مشروطه چیست.
وی اظهار داشت: چون تعریف درست و جامعی از مشروطه نشده بود بنابراین هر کسی تعریف خود را ارائه می دهد و در نهایت ملغمه ای از تفاسیر متعدد به وجود آمد.
نویسنده کتاب انقلاب فراموش شده تصریح کرد: این وضعیت به قدری آشفته بود که مجلس ملی قانون اساسی را به گونه ای تدوین کرد که قدرت مطلق در اختیار مجلس بود و در این میان اجازه نمی داد که مجل سنا نیز تشکیل شود که همین امر موجب اعتراض محمد علی شاه شد .

مشروح گفت و گو با فواد پورآرین در آستانه سالگرد انقلاب مشروطیت منتشر خواهد شد.
/27214

کد خبر 231572

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 1
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • عليرضا IR ۱۱:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۵/۱۰
    0 0
    مي خواستم از آقاي پور آرين سئوال كنم كه آيا اين مطلب صحيح است كه در اوج درگيري آزاديخواهان مشروطه طلب شيخ فضل اله نوري به دليل اينكه نظراتشان درباره مشروطه مشروعه پذيرفته نشد به جبهه محمدعلي شاه رفتند و حتي مجلس فرمايشي محمدعلي شاه را تاييد كردند و در روز تسخير تهران طرفداران ايشان همراه با سربازان دولتي و قزاق ها با نيروهاي مجاهد به مقابله پرداختند .به نظر مي رسد نظرات علماي نجف روشنفكرانه تر بوده است . آيا شيخ برحسب عرف مقابله با حكومت وقت را كه موهبتي از طرف خدا محسوب مي شد را كلا قبول نداشته است در هر صورت اعدام يك مرجع تقليد نكوهيده و محكوم است چرا كه افرادي مثل عين الدوله به اين سرنوشت دچارنشدند .

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین