سارا علم بیگی، خبرنگار اعزامی خبرآنلاین به لندن / نیروهای داوطلب یا والنتیرها، اصلی ترین نیروهای برگزار کننده بازیها هستند. آنها در هر دوره بازیهای المپیک بدون دریافت دستمزدی خود را در اختیار مسئولان برگزاری بازیها قرار می دهند تا در هر مکانی که می توانند، به خدمت بپردازند. البته والنتیر بودن خواهان زیادی هم دارد و تنها حدود یک دهم از کسانی که برای حضور در این مسئولیت ثبت نام می کنند، شانس تبدیل شدن به نیروی داوطلب را خواهند داشت.
به عنوان نمونه در همین بازیهای لندن، نزدیک به یک میلیون نفر برای والنتیر شدن ثبت نام کرده بودند که در پایان تنها 70 هزار نفر از آنها افتخار دریافت این مسئولیت را پیدا کردند؛ اما نکته حایز اهمیت در این میان، میانگین بالای سنی والنتیرها در مجموع بازیها است. با یک حساب سرانگشتی و نگاه چند روزه به والنتیرها در بخشهای مختلف در می یابیم که میانگین سنی نیروهای داوطلب در این دوره بسیار بالاتر از دوره های پیشین است. همین مسئله باعث وجود مشکلات مختلفی در جریان بازیها شده است.
به دلیل بالا بودن سن برخی از این نیروهای داوطلب که بعضا از 50 یا 60 سال هم می گذرد، انجام برخی از امور با مشکل مواجه شده و برخی از فعالیتها با کندی پیش می رود. البته ستاد برگزاری رقابتها در تلاش بوده تا با این روش از تجربه این افراد با تجربه نیز استفاده کند، اما سنگین بودن کار والنتیرها در جریان بازیها، فشار زیادی به افراد میانسال و پیرتر می آورد و اشتباه ها در طول زمان برگزاری به صورت تصاعدی زیاد می شود.
این اتفاق در بازیهای پکن از جهت دیگری روی می داد، به طوریکه در آن بازیها میانگین سنی والنتیرها کمتر از 24 سال بود و همین مسئله بار تجربی بازیها را در برگزاری کم کرده بود، اما این نوجوانان و جوانان براحتی از کارهای سخت و دشوار و پرحوصله بر می آمدند و در نهایت شاهد المپیک بسیار موفقی بودیم.
با این حال اینجا در اروپا و در لندن وضعیت متفاوت است و علاقه مندان در سنین بالا برای حضور در بخشهای مهم انتخاب شده اند و تاثیر این مسئله به وضوح در بخشهای مختلف بازیها نمایان است. اگرچه برگزار کنندگان سعی کردند کارهایی را به آنها بسپارند که تحرک کمی دارد، اما باز هم بدون اغراق حضور آنها بازیها را کند کرده است.
4141
نظر شما