در هفدهمین نشست هیات نمایندگان اتاق تهران که صبح روز سه شنبه ده مرداد برگزار شد به موضوع نرخ ارز و تبعات ناشی از نابسامانی در نظام ارزی کشور پرداخته شد و البته پیشنهادات و نظرات کارشناسی بخش خصوصی نیز مطح شد. در این نشست ابتدا یحیی آل اسحاقف رییس اتاق بازرگانی تهران به ایراد سخنرانی پیرامون موضوعات روز اقتصادی کشور پرداخت.
رییس اتاق تهران در این نشست تاکید کرد که تحقق اقتصاد مقاومتی در گرو میدان دادن به فعالان اقتصادی است.
او در سخنرانی خود بارها بر این نکته تأکید کرد که در شرایط فعلی اقتصاد کشور، باید به فعالان اقتصادی میدان داده شود که به کمک دولت بیایند.
او گفت: امروز در حوزه اقتصاد در یک شرایط ویژه هستیم که برای مقام معظم رهبری، خبرگان، دولت و دستگاه های قانونگذار و نیز آحاد مردم این ویژگی مشخص است؛ از این رو، تشخیص این فضا مهم است و برای شناخت بهتر آن و چگونگی برخورد در این فضا، باید برنامه، تدبیر و سیاست مشخص وجود داشته باشد.
وی افزود: فضای فعلی تحت تاثیر عوامل داخلی، خارجی و اقتضائات جمهوری اسلامی ایران شکل گرفته است. عوامل خارجی عواملی است که از ابتدای انقلاب همواره با ایران در ستیز بوده و همواره با این نظام در تقابل بوده و هستند و شاید هم خواهند بود. کسانی که با ما برخورد دارند به جای آنکه مستقیم با دولت و حاکمیت درگیر شوند دو حوزه را به طور مستقیم انتخاب کرده اند و فکر میکنند میتوانند موفق شوند یکی حوزه اقتصاد و دیگری مردم است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: دشمنان سعی دارند مردم را از حکومت و نظام آزرده کنند و نشاط را از آن بگیرند و از این رو است که برنامه های خود را روی تحقق این موضوع متمرکز کرده اند. در حوزه اقتصاد هم به دنبال آن هستند تا منافذ و گلوگاه های اقتصاد کشور را ببندند و به همین دلیل است که مقام معظم رهبری در دیدار اخیر خود با کارگزان کشور، تاکید کرده اند باید واقع نگر بود، لذا این فرصت برای بخش خصوصی فراهم شده است تا بدور از هرگونه اضطراری واقعیات امروز اقتصاد و تولید کشور را بیان کند. با واقعیتنگری است که میتوان راه درست را تشخیص داد و به پیش رفت؛ بنابراین امروز باید صراحتا قبول کرد که دشمن حمله کرده است.
آل اسحاق گفت: دشمنان تهدیدات جدی را علیه ایران تنظیم کرده اند و با یک طرح عملیاتی و با حضور افسران میدانی پا به عرصه جنگ با کشور ما گذاشته است. این جنگ نیز، سخت افزاری نیست بلکه جنگ نرم افزاری است.
وی افزود: برای مقابله با این تهدیدها باید چند عامل مهم را بپذیریم اول اینکه قبول کنیم جنگ و تهدیدی در کار است و سپس ابزار و لوازم مقابله با آن را فراهم کنیم.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: وحدت فرماندهی اولین گام اساسی در این مسیر است. از این رو همانطور که پیش از این نیز تأکید داشته ایم، وجود یک ستاد فراقانونی و فراقوایی که کل پتانسیل کشور را به کار گیرد تا با برنامه ریزی به مقابله با تهدیدات برود ضروری است. آل اسحاق در ادامه خاطرنشان کرد: ما معتقدیم که امروز و در شرایطی که بسر می بریم، استفاده از همه ظرفیتهای کشور در همه بخش ها و همه نخبگان کشور با هر اختلاف و سلیقه ای برای پاتک زدن به دشمن ضروری است.
آل اسحاق ادامه داد: در چنین شرایطی اگر از سوی کشورهای متخاصم پنجره ای بسته می شود ، در کشور و از سوی دستگاه های اجرایی و دولت باید پنجره ها و راه های تنفس زیادی باز شود نه آنکه پنجره های دیگری را به روی فعالان اقتصادی و افسران این میدان بسته شود؛ او ادامه داد: الزام دیگری که در این شرایط وجود دارد انسجام واقعی است،هرگونه تلاطم و اختلاف در شرایط فعلی سم مطلق است، قوای کشور امروز باید وحدت نظر داشته باشند و از این رو، وحدت نظر باید خط قرمز نظام باشد.
وی گفت: امروز فرماندهی اجرایی کشور در اختیار دولت است و در این شرایط وظیفه اصلی همه باید حمایت از دولت باشد. باید پشت دولت را گرفت و این به معنای آن نیست که اختلاف نظر نداریم، اما اگر اعتقاد داریم که دولت فرمانده مقدم این جبهه است پس باید بلادرنگ به حمایت از دولت ادامه داد.
رییس اتاق تهران با بیان اینکه "البته دولت هم باید قبول کند که در حال حاضر هنگامه اختلاف و دوگانگی نیست"، افزود: باید به همه میدان داده شود که در شرایط دشوار فعلی به کمک دولت بیایند. یکی از این الزامات میدان دادن به بخش خصوصی است. دولت باید به بخش خصوصی میدان دهد و به فعالان اقتصادی اعتماد کند.
او با انتقاد از برخی سیاست ها و تصمیم گیری ها که مانع گام برداشتن بخش خصوصی شده است ، گفت: برخی از سیاستها نظیر استاندارد، مالیات، گمرک،طرح شبنم با آنکه مناسب است و شکی روی آن نیست اما در حال حاضر هنگامه آن نیست که بخش خصوصی و فعالان اقتصادی را با دستورالعمل های مختلف تحت فشار قرار داد و این بخش را به تنگنا برد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اشاره به فرمایش مقام معظم رهبری در خصوص اینکه بخش خصوصی باید عملیاتی وارد صحنه شود اظهار داشت: معنای این پیام مقام معظم رهبری این است که بخش خصوصی در تمام پروژههای اساسی زمینه حضور را فراهم کند، از فروش نفت گرفته تا پروژه های زیربنایی. اگر قرار است اقتصاد مقاومتی عملیاتی شود الزاماتی دارد و که مهم ترین آن فضا دادن و میدان دادن به بخش خصوصی است و اینکه باید دست و پای فعالان اقتصادی را باز گذاشت.
وی افزود: نظام بانکی باید حمایت های لازم را انجام دهد، زمینه برای حضور نخبگان و صاحب نظران بدون در نظر گرفتن اختلافات وجود داشته باشد. حوزه اقتصاد، ادبیات، فرمول و افراد خاص خودش را دارد،نمیتوان مسائل اقتصادی را با روشهای غیراقتصادی حل و فصل کرد. باید میدان را برای همه کسانی که اهل باشگاه اقتصاد هستند باز گذاشت.
آل اسحاق تصریح کرد: یک روز نظام در دست فرماندهان نظامی بود که به خوبی از پس جنگ و مشکلات آن برآمدند چون جنگ،جنگ نظامی بود، امروز باید به فرماندهان اقتصادی میدان داد تا همه فعالان اقتصادی زمینه حضور داشته باشند. ضمن آنکه ناامیدی و عدم نشاط را باید از میان برداشت.
3939
نظر شما