بهناز شیربانی: علی اکبر ثقفی یکی از تهیه کنندگان و کارگردانان پیشکسوت سینما در خصوص رکود اقتصادی این روزهای سینمای ایران گفت: «متاسفم از اینکه تولیدات سینما نسبت به سالهای گذشته کمرنگتر شده است و نمیدانم دلیل اصلی افت کمی تولیدات سینمایی چیست؟ به هر حال مجموعهای از شرایط باعث شده که طی ماههای اخیر تولیدات سینمایی ما به این وضع دچار شود و طی ماههای اولیه سال شاهد روند خوبی به لحاظ تولید فیلمهای سینمایی نباشیم.»
او ادامه داد: «گاهی تصمیم گیرهایی در مورد چگونگی اکرانها سینما انجام میشود که به هیچ وجه کارشناسانه نیست. به نظر من طی چند سال اخیر سطح توقع تماشاگر را پایین آوردهایم. مثلا طی همین طرح اکران ماه رمضان بلیت سینماها نیم بها عرضه شد و عملا با این حرکت هم شاهد استقبال تماشاگران از فیلمهای سینما نبودیم و یا بدون کارشناسی قیمت بلیت سینما افزایش پیدا میکند و این اقدامات جز صدمه زدن به سینما نتیجه دیگری نخواهد داشت.»
ثقفی در ادامه تشکیل اتاق فکری برای آسیبشناسی مسائل سینما را راه برون رفت از وضعیت بحرانی فعلی دانست و گفت: «ایجاد یک اتاق فکر برای آسیبشناسی مسائل سینما که در آن خانواده سینما مثل تهیه کننده، کارگردان و... حضور داشته باشند میتواند تا حد زیادی از آسیبهایی که متوجه وضع اقتصادی سینما شده است کم کند. »
او ادامه داد: «تا کنون هیچ وقت درباره اوضاع سینما تحقیقات میدانی صورت نگرفته،و همیشه به بحثهای مقطعی درباره آسیبهای سینما بسنده کردهایم . در حال حاضر باید درباره این موضوع بحث کارشناسی شود که اگر سینما دچار ریزش مخاطب شده است دلیلش چیست؟ متاسفانه شاهدیم که در این مدت هر کس از زاویه نگاه خودش اوضاع سینما را تحلیل کرده است.»
تهیه کننده فیلم سینمایی «مرگ کسب و کار من است» درادامه و در پاسخ به این سوال که تا چه حد اقدامات و تصمیم گیریهای مسئولان سینمایی در وضع بوجود آمده سینما تاثیر داشته است، گفت: «به هر حال سیاست گذاریها و اقدامات مسئولان سینمایی در وضعی که در حال حاضر برای سینما به وجود آمده است بیتاثیر نیست. وقتی فیلمی ساخته میشود تمام امید تهیه کننده و حتی دست اندرکاران و عوامل سینما به این است که فیلم اکران شود.»
او ادامه داد: «سال گذشته سینمای ما شرایط نامناسب اکران را تجربه کرد. با وجود فیلمهایی که پشت صف اکران مانده بودند، طرح اکرانهای چرخشی هم لطمه زیادی به این روند زد و بعد از آن حذف دو فیلم سینمایی از اکران عید نوروز عملا روند اکران فیلمهای سینمایی را منفعل کرد. بنابراین طبیعی است که بسیاری از تهیه کنندگان نگران اکران فیلمهایشان باشند.»
ثقفی در ادامه گفت: «مگر ما چند سالن سینما داریم که بخواهیم همین تعداد محدود تماشاگر را از دیدن فیلمها هم محروم کنیم؟ از طرفی بهترین سالنهای سینما هم در اختیار سازمانهای حوزه هنری و شهرداری است و اگر بخواهیم تماشاگران را از دیدن فیلمها در این تعداد محدود سالن سینما هم محروم کنیم اوضاع سینما به مرور بدتر از چیزی که در حال حاضر هست خواهد شد.»
او در خصوص اقدامات شورای صنفی مبنی بر اکران نامناسب فیلمهای سینمایی از سال گذشته تا کنون گفت: «برنامه ریزی شورای صنفی درشش ماه اول سال گذشته به اینصورت بود که با پنج سرگروه سینمایی پنج فیلم اکران میکرد. در ابتدای سال 90بخاطر جابجایی سانس دو فیلم در سینما آزادی شورای صنفی تنبیه، توبیخ و جریمهای را برای سینما دار در نظر گرفت و با این کار از حقوق تهیه کنندگان پاسداری کرد، اما در نیمه دوم سال در یک حرکت غیر معقول شورای صنفی بدون اینکه با صاحبان فیلم مشورت کند اکران چرخشی را برای فیلمها در نظر گرفت. یعنی سینما آزادی در مهرماه دوازده فیلم نمایش میداد و این ضربه اساسی به صاحبان فیلم زد و البته فیلم «مرگ کسب و کار من است» هم سال گذشته قربانی این سیستم شد.»
ثقفی در ادامه درباره ساخت فیلم «همه چیز برای فروش» که مدتی قبل فیلمبرداری آن به پایان رسید گفت: «فیلم سینمایی «همه چیز برای فروش» برای نمایش در جشنواره فیلم فجر سال جاری ساخته شده است و البته کار کردن در شرلیط کنونی که سینما روزهای خوبی را سپری نمیکند، کمی مشکل است اما نساختن و تولید نکردن فیلم راه چاره بیرون رفتن از بحران تازه سینما نیست. باید با آسیبشناسی سعی کنیم تا متوجه شویم که مشکل اصلی و بحران جدی سینما چیست. به نظر من اظهار نظر کسانی که فیلمساز نیستند و درباره سرمایه دیگران در سینما صحبت میکنند به هیچ وجه عادلانه نیست.»
57247
نظر شما