درحالیکه از اصلی ترین وظایف این سازمان ، بیمه گری و تامین و رفاه کسانی است که هر ماه از ایشان مبالغی از حقوقشان دریافت می کند و کارمندان وکارگران برای روز مبادا چشم امید به انجام وظایف قانونی سازمان تامین اجتماعی دوخته اند ، اما از چند ماه پیش این سازمان پرداخت غرامت ایام بارداری بانوان کارمند کمیته امداد را قطع کرده است.
با وجود پیگیریهای حاصله که از کمیته امداد شخصا انجام داده ام ، این نهاد تلاش خود را برای برقراری پرداخت این غرامت نموده اما آنچه که بهانه سازمان تامین اجتماعی در قطع این وظیفه است ماده 64 قانون تامین اجتماعی است که عنوان داشته:
در مواردی که کارفرمایان طبق قوانین و مقررات دیگری مکلف باشند حقوق یا مزد بیمهشدگان بیمار خود را پرداخت نمایند سازمان تأمین خدمات درمانی فقط عهدهدار معالجه آنها طبق مقررات این قانون خواهد بود.
اما آنچه که سازمان تامین اجتماعی به آن بی توجه است تکالیف قانونی حاصله از مواد 30 و 67 قانون تامین اجتماعی و قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی مصوب 22/12/1374با اصلاحات بعدی است که طی آن عنوان شده:
ماده 30: غرامت دستمزد ایام بیماریبیمهشدگان که ازطرفکارفرما پرداخت نمیشود بهعهده سازمان میباشد
ماده :بیمهشده زن یا همسر بیمهشده مرد در صورتی کهظرف یکسال قبل از زایمان سابقه پرداخت حق بیمه شصت روز را داشته باشد میتواند بشرط عدم اشتغال به کار از کمک بارداریاستفاده نماید.
قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی مصوب 22/12/1374با اصلاحات بعدی
ماده 3 - مرخصی زایمان تا سه (3) فرزند برای مادرانی که فرزند خود را شیر میدهند در بخشهای دولتی و غیر دولتی چهار 6 ماه میباشد.
تبصره 1 - مادران شیرده بعد از شروع به کار مجدد در صورت ادامه شیردهی میتوانند حداکثر تا 20 ماهگی کودک روزانه یک ساعت از مرخصی بدون کسر از مرخصی استحقاقی استفاده کنند.
اینجانب از اتفاق و جریان مشابه در سازمانها و نهادها و کارگاههای تحت پوشش تامین اجتماعی بی خبرم اما حتی اگر این کم کاری و بی توجهی ویژه کارکنان کمیته امداد هم باشد ، حکایت از تعلل مدیران تامین اجتماعی و سیاسی کاری و بی توجهی به پرداخت حقوق قانونی ناشی از پرداخت ماهانه به صندوق تامین اجتماعی دارد.
مصطفی ترک همدانی
وکیل دادگستری
نظر شما