فارس نوشت:

یک مدرس دانشگاه گفت: در حال حاضر آب‌شیرین‌کن‌هایی که کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس استفاده می‌کنند یکی از خطرناکترین منابع آلوده کننده آب خلیج فارس است.
جمال قدوسی  اظهار داشت: آلاینده‌های آب بطور کلی دو منبع دارند که یکی منابع نقطه‌ای و دیگری منابع آلاینده غیرنقطه‌ای است.

وی با بیان اینکه منابع آلاینده نقطه‌ای را می‌توان تشخیص داد، گفت: این منابع شامل فاضلاب کارخانه‌ها، منازل مسکونی، تاسیسات و... است که به راحتی می‌توان محل تولید آلاینده را مشاهده کرد.

این استاد دانشگاه ادامه داد: همچنین آلاینده‌های غیر نقطه‌ای آلاینده‌هایی هستند که نمی‌توان آنها را مشخص کرد و دقیقا نقطه خروج این آلاینده‌ها دیده نمی‌شود. به عنوان مثلا در برنج‌زارهای شمال کشور ماهی کولی به دلیل استفاده کود ازت در مزارع برنج از بین رفته است.

قدوسی گفت: سازمان محیط زیست کشور براساس استانداردهای جهانی برای مقابله با آلاینده‌های دریایی و آبی اقداماتی را انجام داده و سعی کرده از ورود آلاینده‌ها به رودخانه‌ها جلوگیری کند.

وی با اشاره به آلاینده‌های غیرصنعتی بیان کرد: اما سازمان محیط زیست در رابطه با آلاینده‌های غیرصنعتی مانند آلاینده‌های کشاورزی دستش کوتاه بوده و به راحتی نتوانسته آنها را کنترل کند.

این استاد دانشگاه در ادامه به آلودگی خلیج فارس اشاره کرد و گفت: آلودگی خلیج فارس منشاهای نقطه‌ای‌اش بیشتر از منشاهای غیرنقطه‌ای است. ناوهای جنگی و غیرجنگی که در خلیج فارس تردد می‌کنند منشا غیرنقطه‌ای آلایندگی هستند.

قدوسی اضافه کرد: افرادی که در این ناوها هستند، پسماند‌های غذا، شست‌‌وشو و فاضلاب خود را به صورت مستقیم وارد آب می‌کنند و از یک سو تردد ناوهای جنگی، امنیتی و دفاعی باعث افزایش ورود آلایندگی نقطه‌ای به دریا می‌شود.

وی اضافه کرد: همچنین مسئله کشتی‌ها و نفتکش‌ها از دیگر منابع آلایندگی آب دریا است که به دلیل نشت نفت از این کشتی‌ها آلودگی در دریاها و خلیج فارس به وجود می‌آید. بنابراین هر چه ترددها بیشتر شود آلایندگی‌ها نیز بیشتر می‌شود.

این استاد دانشگاه افزود: از دیگر موارد آلودگی آب دریا وجود مجتمع‌های صنعتی در سواحل خلیج فارس است.

وی گفت: همچنین آب‌شیرین‌کن‌های کشورهای عربی حاشیه خلیج فارس از آن استفاده می‌کنند یکی از خطرناکترین منابع آلوده کننده آب خلیج فارس است، زیرا این‌ها آبها را شیرین کرده و نمک آن را دوباره وارد دریا می‌کنند.

قدوسی افزود: همچنین نیروگاه نکاء‌ که در شمال کشور وجود دارد به وسیله آب خنک می‌شود و این آبی که این نیروگاه استفاده می‌کند پسماند آن وارد دریا می‌شود و تا یک محدوده‌ای حیات زیست محیطی را از بین می‌برد.

وی با بیان اینکه مجتمع‌های نفت و گاز و مجتمع‌های صنعتی حاشیه خلیج فارس منبع عمده آلودگی هستند گفت: چون خلیج فارس به اقیانوس متصل است این آلودگی کمتر دیده می‌شود، اما اگر این آلودگی‌ها در دریاچه خزر وجود داشت آن را نابود می‌کرد.

این استاد دانشگاه افزود: یکی از مشکلات ما نشت نفت از لوله‌های خطوط نفت است که در رودخانه کارون این مشکل به وضوح دیده می‌شود و تا زمانی که متوجه می‌شوند این نشت از کجا صورت گرفته آلودگی به دریا منتقل می‌شود.
301301

کد خبر 233336

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین