نمایندگان مجلس شورای اسلامی با یک فوریت طرحی مبنی بر اختصاص دو مشاور به هر نماینده و تعیین چارچوب مشخص برای سوال از وزرا مخالفت کردند.

به گزارش خبرآنلاین در جلسه علنی امروز مجلس یک فوریت طرح الحاق یک تبصره به ماده 33 و الحاق یک تبصره به ماده 193 آیین‌نامه داخلی مجلس در دستور کار قرار گرفت که به موجب آن طراحان خواستار آن شده بودند که حداقل دو مشاور ذی‌صلاح در اختیار نمایندگان قرار گیرد. به عقیده طراحان این طرح در راستای تصویب قوانین مفید و کارآمد در مجلس تهیه شده است.
اسدی از جمله طراحان این طرح معتقد بود نمایندگان حتی به اندازه یک دهیار و بخشدار هم امکانات ندارند و مرکز پژوهش‌ها نیز اگرچه کار کارشناسانی لوایح و طرح‌ها را انجام می‌دهد نتیجه پژوهش خود را به طور آنی در اختیار نمایندگان قرار نمی‌دهد و این پروسه 15 تا یک ماه به طول می‌کشد.
موسی الرضا ثروتی از دیگر موافقان این طرح نیز انتخاب مشاور برای نمایندگان مجلس را یک ضرورت دانست و تاکید کرد همچنان که در سایر کشورها نمایندگان حداقل دو مشاور دارند تا بحث‌هایی که در صحن صورت می‌گیرد را جمع‌بندی کنند.
وی تصریح کرد: در مجلس شورای اسلامی نمایندگان روزی که در صحن حاضر می‌شوند چند درصد دستور جلسه را خوانده‌اند و چند درصد روی طرح‌ها و لوایح کار کرده‌اند؟ با توجه به مشکلات نمایندگان و حوزه‌های انتخابیه بار مسوولیتی زیادی روی دوش نمایندگان است و در مقابل نمایندگان فرصت کمی برای مطالعه دارند لذا تصویب این طرح فوریت دارد و محتوای آن را می‌تواند در کمیسیون مورد بررسی قرار داد.
ثروتی با بیان اینکه انتخاب مشاور باید در طرح نظارت بر نمایندگان پیش بینی می شد، افزود: نظر رهبری در طرح نظارت بر کارآمدی مجلس بوده و انتخاب مشاور هم کارآمدی مجلس را افزایش می‌دهد، هزینه این مشاوران را نیز کنار نیروهایی بگذارید که دستگاه‌ها به کار می‌گیرند.
اما مخالفان این طرح انتخاب دو مشاور برای هر نماینده را دور از ضرورت و دارای بار مالی زیادی دانستند. جواد جهانگیرزاده عضو هیئت رییسه مجلس با طرح این سوال که آیا اینکه هر نماینده دو مشاور داشته باشد اولویت جدی مجلس و جامعه است؟، اظهار داشت: شکی نیست که باید بعد نظارتی مجلس تقویت شود و نمایندگان بتوانند مسولیت خود را مقابل مردم به درستی انجام دهند اما ظرفیت مالی مجلس اجازه می‌دهد که ما 600 مشاور داشته باشیم مبالغ و هزینه‌ این مشاوران از کجا تامین خواهد شد.
طراحان این طرح همچنین خواستار ضابطه مند شدن و تعیین چارچوب مشخصی برای سوال از وزرا بودند.
پس از سخنان طراح، موافق و مخالف یک فوریت طرح اصلاح آیین‌نامه داخلی مجلس به رای گذاشته شد که نمایندگان با آن مخالفت کردند و لذا این طرح به صورت عادی در کمیسیون مربوطه مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.

/27220

کد خبر 235605

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 2
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • مجلسي IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۳
    11 0
    آفتابه لگن هفت دست ، از شام و نهار خبري نيست !
  • پای ثابت IR ۱۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۵/۲۳
    13 0
    آقا بلد نیستس نرو مجلس بذار 1 آدم کار بلد بره مشاور هم میخوای خودت هزینشو بده به مردم چه که شما چون تخصص نداری و رفتی مجلس هزینه مشاور شما رو از بیت المال بدن... معلوم نیست تو این مملکت چه خبره

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین