در شرایطی که انتخاب طبیعی، موجودات را به تولید مثل بیشتر هدایت می‌کند، در انسان‌ها چنین چیزی دیده نمی‌شود و خانواده‌هایی که شرایط بهتری برای بقا دارند، فرزندان کمتری تولید می‌کنند.

عرفان خسروی: دانشمندان گامی دیگر به حل یکی از اسرار زندگی نزدیک‌تر شده‌اند؛ این‌که چرا اندازه خانواده‌ها با ثروتمندتر شدن جوامع، کوچک‌تر می‌شود؟
زیست‌شناسان فرگشتی مدت‌هاست بر سر این معما سردرگم هستند، زیرا انتظار می‌رود که انتخاب طبیعی به موجودات زنده فشار آورد تا تولید مثل خود را به حداکثر ممکن برسانند. اما در جوامع صنعتی سراسر جهان، افزایش ثروت مردم عمدتا با محدودشدن اندازه خانواده‌ها همزمان بوده است، پدیده‌ای که به اصطلاح «گذار جمعیتی» نامیده می‌شود.
در مطالعه‌ای که در نشریه Proceedings of the Royal Society B: Biological Sciences منتشرشده، محققان دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن، مرکز مطالعات عدالت تندرستی (موسسه کارولینسکا در دانشگاه استکهلم) و UCL (دانشگاه کالج لندن) نظریه‌ای محبوب را برای توضیح این پدیده عجیب، رد کرده‌اند. نظریه ردشده بیان می‌کرد باروری پایین می‌تواند در درازمدت موفقیت تکاملی را افزایش دهد، زیرا فرزندان تواناتر می‌شوند که به نوبه خود تعداد فرزندان با عمر بیش‌تر را افزایش می‌دهد و افرادی که عمر طولانی داشته باشند، می‌توانند فرزندان بیشتری پرورش دهند.
محققان دریافتند که با داشتن کودکان کمتر موفقیت اقتصادی و موقعیت اجتماعی فرزندان تا چهار نسل افزایش می‌یابد، اما در درازمدت باعث کاهش تعداد کل فرزندان می‌شود. آن‌ها نتیجه گرفتند که محدود کردن اندازه خانواده به عنوان یک انتخاب راهبردی در بهبود موفقیت اجتماعی و اقتصادی بچه‌ها و نوه‌ها در جوامع مدرن شناخته شده است، اما کسب این مزیت اجتماعی و اقتصادی لزوما به معنی دست‌یابی به موفقیت تکاملی و تولیدمثلی نیست.
این مطالعه حاکی از وجود رقابتی در جوامع مدرن میان تمایل به بهبود منافع اقتصادی و اجتماعی از یک سو و در مقابل موفقیت فرگشتی از سوی دیگر است. در این جوامع، موفقیت اقتصادی منجر به پیدایش نسل‌هایی می‌شود که زادگان کم‌تری تولید می‌کنند. درحالی که در جوامع سنتی و جوامع در حال توسعه، رفتارهایی که ثروت و موقعیت اجتماعی را بهبود می‌دهند، معمولا منجر به ظهور نسلی می‌شود که فرزندان بیشتری به دنیا می‌آورند.
محققان این فرضیه‌ها را با استفاده از داده‌های مربوط به زندگی 14هزار نفر سوئدی متولد اوایل قرن بیستم و نسل‌های بعدی آن‌ها آزمایش کردند. آن‌ها موفقیت‌های اجتماعی و اقتصادی هر نسل را با بررسی نشانه‌هایی مثل نوع مدرسه، ورود به دانشگاه و درآمد پس از بلوغ، بررسی کردند. موفقیت‌های فرگشتی نیز بر اساس میزان باروری و بقای زاده‌ها تا بزرگسالی، ازدواج قبل از سن 40 سالگی و و باروری ارزیابی شد.
در میان کودکان پسر و دختر گروه اصلی، هم کوچک‌تر بودن خانواده و هم موقعیت اقتصادی و اجتماعی بالاتر والدین در ارتباطی تنگاتنگ با نتایج بهتر در مدرسه، ورود به دانشگاه و درآمد آن‌ها بود. این اثرات به خصوص وقتی بزرگ‌تر بود که که باروری پایین و وضعیت اجتماعی و اقتصادی بالاتر همزمان وجود داشتند. به‌این ترتیب منافع خانواده‌های کوچک به ویژه در گروه‌های ثروتمندتر برجسته‌تر است. علاوه بر این، این برتری‌ها به نوبه خود به نوه‌ها و نبیره‌ها نیز منتقل شده‌اند.
اما بر خلاف نظریه‌ای که توسط این پژوهش رد شد، نه اندازه کوچک خانواده و نه توانایی پدر و مادر ارتباطی با موفقیت تولیدمثلی فراتر از نسل اول فرزندان نداشتند و حتی روی موفقیت تولید مثلی نسل‌های بعدی تأثیر منفی گذاشتند.
سرپرست این پژوهش، دکتر آنا گودمن، پژوهشگر دانشکده بهداشت و پزشکی گرمسیری لندن، می‌گوید: «بر اساس انتخاب طبیعی، شما انتظار دارید موجودات زنده منابع خود را برای تولید فرزندان بیشتر استفاده کنند تا تطابق بیشتری با محیط در نسل‌های بعدی آن‌ها پیدا شود. گذار جمعیتی از این نظر یک معما به شمار می‌رود، زیرا در نگاه نخست به نظر نمی‌رسد مردم چنین کاری انجام دهند. یکی از توضیحات سنتی برای این معما این است که تعادلی میان کیفیت و کمیت تولید مثل وجود دارد، زیرا داشتن فرزند بیشتر به نسلی منتهی می‌شود که خود کمتر قادر به تولید مثل هستند. یعنی کمیت بیشتر، منجر به کاهش کیفیت زیستی آن‌ها می‌شود. اما مطالعات ما نشان داد این تقابل کمیت با کیفیت تنها به موفقیت اقتصادی و اجتماعی فرزندان منتهی می‌شود، نه به موفقیت تولید مثلی آن‌ها.»
پژوهشگر دیگر این پژوهش، دکتر دیوید لاوسون، از گروه انسان‌شناسی در دانشگاه کالج لندن می‌گوید: «یکی از جالب‌ترین یافته‌های ما این است که رشد در یک خانواده ثروتمند باعث می‌شود مزایای تشکیل یک خانواده کوچک حتی بیش‌تر شود. در عوض کسانی که در خانواده‌های فقیرتر رشد می‌کنند، نفع چندانی از تشکیل خانواده‌های کوچک نمی‌برند، به این دلیل که موفقیت فرزندان خود را مرهون عوامل گسترده‌تر اجتماعی می‌دانند نه سرمایه خانوادگی و میراث مادی که برای آن‌ها به جا می‌ماند. این مشاهدات نشان می‌دهد عقلانیتی خاص در الگوهای باروری در جهان مدرن وجود دارد، زیرا نرخ زاد و ولد به نحو قابل ملاحظه‌ای در بخش ثروتمند جامعه کاهش می‌یابد و این همان زمانی است که گذار جمعیتی رخ می‌دهد.»
پروفسور ایلونا کوپیل از مرکز مطالعات عدالت تندرستی (موسسه کارولینسکا در دانشگاه استکهلم) گفت: «مهم است که به تبعات برابری‌خواهانه این یافته‌ها توجه داشته باشید. نخست این که تفاوت اندازه خانواده می‌تواند پیامدهای ماندگاری بر نابرابری‌های اجتماعی بگذارد. دوم این که این پژوهش نشان می‌دهد سطح آموزشی مردم و ثروت هر نسل نه تنها سطح تحصیل و درآمد فرزندان را تحت تأثیر قرار می‌دهد، بلکه همین اثر را روی نوه‌ها و نبیره‌های آن‌ها نیز می‌گذارد. از منظر گسترده‌تر سیاست‌های اجتماعی، یافته‌های ما نشان می‌دهد که حتی در یک کشور مانند سوئد با سطح نسبتا پایین نابرابری، باز هم به سیاست‌هایی نیاز داریم فرصت‌های برابر برای کودکان همه خانواده‌ها ایجاد کنند.»
5353

کد خبر 239606

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
1 + 1 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 51
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • رضا IR ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
    176 3
    آخه اگه زياد بچه داشتند ديگه پولدار نميشدند.
    • بدون نام IR ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
      36 1
      جمعیت زیاد و فقر هر دو یکدیگر را تقویت میکنند.
    • بدون نام IR ۲۳:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
      38 2
      جمعیت کمتر زندگی بهتر. ایران اگر به جای 75 میلیون نفر، 40 میلیون جمعیت داشت، این همه فقر و رقابت و حسادت وجود نداشت. چینی ها برای مقداری پول دست به چه کارهایی نمیزنند. حتی ژآپنی ها که الان وضع خوبی دارند سال های سال با فقر دست و پنجه نرم میکردند وفقط چند دهه است که رفاه نسبی به دست آورده اند. یک ژاپنی هم همین الان با محدودیت های ناشی از افزایش جمعیت رو به رو است. شهرهای پرتراکم و شیوه زندگی ژاپنی ها که به قناعت معروف هستند. آمریکا هم که 300 میلیون نفر جمعیت دارد و زمین های کشورشان گنجایش 1 میلیارد نفر دارد. اصولا کشوری با جمعیت بالاتر از 50 میلیون نفر وجود ندارد که در آن همه مردم مرفه باشند.مگر اینکه این رفاه با تضاد طبقاتی همراه باشد. یعنی کشوری مرفه و پرجمعیت باشد همیشه تضاد طبقاتی دارد.
    • بدون نام IR ۰۰:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
      28 2
      در این گزارش میل جنسی را خیلی دست کم گرفته است. در جوامع فقیر بچه ناخواسته بسیار زیاد است. چون شخص هزینه تامین لوازم پیشگیری را ندارد. به هر حال شما اگر 4 بچه داشته باشید شاید دلتان پنجمی و ششمی را نخواهد. در یک خانوداه متوسط یا ثروتمند دانش و پول کافی برای پیشگیری از بارداری هست، پس جلوی تعداد زیادی از فرزندان ناخواسته گرفته میشود. در همین ایران تحقیقی نشان داد که از 1 میلیون و 300 هزار نفری که در یک سال به دنیا میایند 300 هزار بچه ناخواسته بودند. یعنی پدر و مادر دقیقا نمیخواسته اند که این بچه را داشته باشند.
    • بدون نام IR ۲۳:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
      22 0
      ما فقیر فقرا شبای زمستون که نفت گیرمون نمیاد بخاری روشن کنیم ، به هم میچسبیم که گرم شیم ، اونوقت ... یه تیکه از کتاب "زندگی صد سال اولش سخته"
  • بدون نام IR ۱۷:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
    فرزند بیشتر اینده بهتر
    • بدون نام TR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      57 1
      عجب مخی هستید!
    • بدون نام TR ۱۳:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      91 1
      ان شاء ا... 15 تا بچه بیاری تا آینده ات بهتر بشه!
    • بدون نام US ۱۵:۳۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      39 3
      حالا اینو شوخی اومدی یا جدی؟؟ اگه شوخی که دمت گرم اگه جدی بازم دمت گرم.
    • بدون نام IR ۰۰:۵۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۴
      5 0
      خیلی از پولدار ها و فقرا هستند که بچه زیاد دارند و به ان هم افتخار میکنند ولی خیلی از ان فقرا هستند که کودکان زیادی را هم به خاطر نداشتن هزینه های درمانی و فقر فرهنگی از دست داده اند و با این حال دارای چندین و چند فرزند هستند !!! حال اینده بچه های مرفه را با این کودکان خیابانی و فقیر و...مقایسه کنید و بینید که در واقعیت به چه نتیجه بدرد بخوری از داشتن چندین فرزند در خانواده های ثروت مند و نیازمند می رسید !!!
  • علیرضا IR ۱۷:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
    در محیط خانواده ثروتمند گرمی و دور هم جمع شدن خانواده های کم درامد وجود ندارد و در اصل با هم هستند ولی محیط سردی میانشان وجود دارد , من این موارد را در یک خانواده ای که پدرشان دکتر بود مادرشان دندانپزشگ و دو فرزندانشان هم مهندس بچشم دیدم چیزی که وجود نداشت گرمی محیط خانواده بود !
    • فرشاد لاهیجی IR ۰۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      231 4
      هر کسی از ظن خود شد یار من حالا چون شما یه خانواده ثروتمند و سرد دیدی .این شد معیار همه خانواده های ثروتمند؟؟ اتفاقا من چون خانواده م فقیر بودن وبا خانواده های فقیر زیادی آشنا بودم سردی وبی عاطفگی رو بین اونا بیشتر دیدم. مثل اینکه فیلمها و سریالهای شعار زده صداوسیما خیلی رو شما تاثیر گذاشته و همونا رو واقعیت فرض کردی
    • حسام MY ۰۵:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      ايا در تمام خانوادهاي ثروتمند سردي روابط حاكم هست؟ آيا سردي روابط در خانواده پر جمعيت و فقير وجود ندارد؟ ولي باز هم اگر حرف شما درست باشد به نظر حقير، شرايط زندگي امروزي به من ايراني اگر بخوام منطقي فكر كنم اين اجازه رو نميده كه بيش از يك يا دو فرزند داشته باشم، هزينه تحصيلات، آموزش هاي ضروري و چندگانه مانند زبان دوم، موسيقي، ورزش، فوق برنامه و سغر پس انداز براي آينده آنها و ،،،،، يك فرزند برخورداراز امكانات لازم بهتر از چند بچه محروم و ناشاد خواهد بود من با وجود درامد كافي و خودم ه همسرم و پشتوانه ثروت پدرم جسارت يك فرزند بيشتر را ندارم
    • یه بنده خدا US ۰۹:۱۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      75 5
      جناب علیرضا خان، مشاهده شما دلیل بر صحت حرف شما نیست، همانطور که خیلی وقتا میشه دید که خانواده‌های پرجمعیت فقیر دارای مشکلات بمراتب بیشتر و دعواهای خانوادگی شدید هستند. من در یک خانواده کارگر پرجمعیت بدنیا اومدم و بزرگ شدم، در حال حاضر یک فرزند 14 ساله بیشتر ندارم و به نسبت صمیمیت فکر میکنم خانواده 3 نفره ما خیلی صمیمی‌تر هستیم تا خانواده 10 نفره‌ای که توش بزرگ شدم خب، حالا آیا این حرف منو میشه به همه تعمیم داد؟ صممیت، انساندوستی و احساس همکاری ربطی به اون چیزایی که شما فکر میکنی نداره
    • سعید IR ۱۱:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      62 0
      والا واسه ما که فقر باعث شد خانواده و فامیل دیگه نتونن دور هم جمع بشن، بقول آقا فرشاد شما تحت تاثیر تلویزیونی عزیز برادر
    • سینا IR ۱۹:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      53 0
      داداشه من سریال های ایرانی رو زیاد نگاه می کنی ! پول شاد خوشبختی نیاره ولی بی پولی بدبختی می اره !
    • علیرضا IR ۰۱:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
      2 18
      اون نظری که داده بودم چیزی بود که خودم در محیط اون خانواده دیدم و فقط تجربه بودن در کنار اونها رو بیان کردم و قبول دارم همه رو نمیشه به یچشم دید ولی پول زیاد دوری و سردی و اختلاف میاره , باز هم دیدم دو برادری که در اغاز کار با هم بودن ولی در پایان پول میان اون دو را بهم زد , به احتمال زیاد ثروت دلیل خیلی چیزها میتونه باشه و همین طور فقر
    • بدون نام IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
      23 0
      این چیزی است که در فیلم های ایرانی سعی بر نامیش اش دارند که خانواده های ثروتمند محیط خانوادگی سردی دارند ما هم ثروت مندیم ولی خانواده مان سر دنیست
  • بدون نام US ۱۸:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
    148 3
    غیر از کم سوادی پول روشهای ضدبارداری (...) هم تأثیرگذار است. می دانم این را نمی توانید چاپ کنید ولی واقعیت دارد.
  • ویکتوریا US ۲۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
    107 4
    کی گفته ؟ دیوید بکهام و ویکتوریا هم که ثروتمندند چهار نا بچه قد و نیم قد دارند!دی : ضمنا توی ایران این موضوع مربوط به دهه های بوق بود .... نه الان . چون الان اکثر زوجهای ما تحصیل کرده هستند و از اونجا که عمدتا هم از سطح درامدی متوسط به پایین برخوردارند حاضر نیستند با ساختن سه چهار تا بچه در حق نسل آینده ظلم کنند.
    • بنده خدا US ۰۹:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      56 5
      نظری راجع به متن شما ندارم اما تورو خدا اینقدر داستان تکراری "نسل آینده" رو پیش نکشین. در وحله اول کسی که بچه زیاد بیاره به خودش داره ظلم میکنه حالا نسل آینده بماند.
    • بدون نام IR ۱۰:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      29 1
      آنجلینا جولی رو یادت رفت
    • سحر IR ۰۰:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
      52 1
      کسی که میگه حالا نسل اینده بماند دهه شصتی نیست و نمیتونه وضعیت ما تحصیلکرده های بیکار و الاف و ... دهه شصتی رو درک کنه من همیشه به پدر مادرم میگم شما که توانشو نداشتین مجبور بودین این تعداد بچه داشته باشین فکر نمیکردین ما اینده داریم؟؟؟؟
  • مقیمی IR ۲۱:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
    90 3
    حدود 30سال پیش به قبل داشتن فرزند بیشتر نوعی سوپاپ اطمینان برای خانواده ها محسوب میشد که در مقابل ناملایمات زندگی می توانست به کمک خانواده بیاد و جلوگیری از باروری هم نوعی گناه و بصورت طبیعی هم کمتر قابل انجام بود ولی امروزه علاوه بر روشهای گوناگون جلوگیری از باروری، نوع سبک زندگی هم بطور اساسی تغییر کرده و خانواده ها ترجیح می دهند تمام هم و غم خود را برای تربیت دو فرزند بکار ببرند تا 5 تا !! گرانی و تورم ، تربیت ، بیکاری ، اعتیاد ، عدم امکان ازدواج آسان ، مسکن ، عدم وقت کافی والدین و دهها دلیل دیگر باعث مضاعف شدن این خواسته خانواده ها شده. در کل خانواده ها در این مواقع نفع خود را در نظر میگیرند نه نفع جامعه را و ترجیح می دهند با دست خود فرزندشان نیامده شان را گرفتار نکنند.
  • بدون نام IR ۲۱:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
    37 3
    پس برای همین فقر در حال رشده تو جامعه ما !
  • مهدی IR ۲۲:۴۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
    120 2
    جهل و فقر عامل پرجمعیتی خانواده های فقیر است
    • بدون نام IR ۱۱:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      58 3
      متاسفانه جهل خانواده های فقیر باعث تکثیر میشه، فقط فقرو بیشتر می کنن، شاید 30 سال پیش میشد کمک، الان میشه فقر بیشتر چون تولید پول دیگه کار هرکسی نیست
  • بدون نام IR ۲۲:۴۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۰
    80 5
    چون بچه خرج داره دیگه. یه سری بچه زیاد کردن فقیر شدن
  • بدون نام IR ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    172 7
    ثروتمندان عاقل تر و باهوشتر بودن که ثروتمند شدن و می دونن فزرند کمتر یعنی زندگی بهتر هم برای بچه ها و هم خودشون تو خانواده های پر جمعیت بچه ها هزار تا عقده پیدا می کنن
  • شهاب US ۰۱:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    73 3
    یک دیس پلو را اگر بین چهار نفر تقسیم کنند به آن چهار نفر بیشتر پلو می رسد ولی اگر بین شش نفر تقسیم کنند به آن شش نفر کمتر پلو می رسد. به همین راحتی.
  • حجت IR ۰۸:۳۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    53 9
    خیلی سادست چون فقرا هیچ سرگرمی ندارن شب ها هم زود میخوابن بعدش هم که خودتون میدونید بچه به دنیا میاد ولی ثروتمندان اینطور نیستند
    • بدون نام US ۰۹:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      45 4
      این همه روش برای کنترل جمعیت و تنظیم خانواده وجود داره ... یه ذره به خودشون زحمت بدن عوضش زندگی راحت تری داشته باشن
  • د کتر شریعتی IR ۰۸:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    74 3
    فقر اقتصادی زاده فقر فرهنگی است.
    • آرمین 23 IR ۱۰:۳۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      29 1
      آفرین که این بیان زیبا رو از استاد یادآوری کردی.. حقیقی ترین جواب همین واقعیت است.. <فقر فرهنگی>
  • محمد US ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    59 5
    هرکه فقرش بیش بچش بیشتر
  • بدون نام US ۰۹:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    38 1
    لطفا خبرهاتون رو هم برای مسوولان بفرستید شاید رو تصمیم گیریشون تاثیر داشته باشه
  • سیدموسوی GB ۰۹:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    8 83
    خدا رو شکر توی خانواده ای هستم که 10 تا فرزندایم و شعار این خانواده کلا کسب موفقیت اجتماعی بوده وهست . خدار رو شکر تاکنون یک کارمند نفت دو تا لیسانس(کامپیوتر و مخابرات) و 2تا فوق دیپلم (رادیولوژی و الکترونیک)و یک نفر هم دانشجوی کارشناسی داریم ضمنا اینها فقط نسل قدیم (یعنی ما هستیم) نسل جدید (5تا محصل)روحیه مضاعف دارن ... گرمی خانواده بسیار زیاد ،تنشها هم به تبع اون بالاست .ولی در کل دورهم نبودن صفا نداره ...
    • بدون نام IR ۱۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      35 2
      اقای موسوی هم اینکه فرمودین نفت تا اخر خوندم البته اگر همه میتونستند تمام و کمال به نفت یا بعبارتیبه کر وصل باشند صفای بیشتری داشت به هر حال چه به کر متصل باشید چه نباشیداز این شادکامی و رفاه و سرزندگی و برقراری شما هم وطن خوشحالیم اما فراموش نکنیم برخورداری بیش از حد عده ای ممکن است به محرومیت کامل عده ای دیگر بینجامد که در عدم توانائی جوانان برای ازدواج رخ نموده است
    • شایان IR ۱۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      53 1
      دوست عزیز شما گرفتن لیسانس و فوق دیپلم را موفقیت اجتماعی می$دانید؟ بهتر نیست خودتان را با انسان‏های واقعا موفق مقایسه کنید بعد فکر کنید اگر امکانات ده فرزند خانواده$تان برای دو نفر هزینه می‏شد می‏توانستند واقعا به موفقیت برسند و این قدر قانع نباشند که گرفتن فوق دیپلم را موفقیت تلقی کنند؟ دوست عزیز، موفقیتی که اینجا صحبت از آن است این است که به جایگاهی برسی که بتوانی در زندگی انسان‏ها تغییری ایجاد کنی یا کاری را انجام دهی که دیگران نمی‏توانند انجام دهند. شاید بهتر باشد قبل از پرداختن به تعداد فرزندان و... کمی روی جنبه‏های فرهنگی موضوع کار شود.
    • بدون نام TR ۱۴:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      14 2
      ما که بخیل نیستیم ! برای شما آرزوی موفقیت داریم حاج آقای موسوی. ولی مثل شما کم پیدا میشه شاید نسبت 1 به 100000 یا 1000000 سیره زندگیتون را برای بقیه تعریف کنید شاید بشه که ما نسل قدیمی ها و بچه های نسل جدید از راهکارهای شما سود ببریم!!!!!!!!!!!!!!!!
    • عقل کل TR ۱۴:۰۳ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      35 1
      نتیجه اخلاقی ای مقاله: باید جامعه را به سمت فقر برد تا جمعیت بیشتر شود!!
    • رافت TR ۱۴:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
      22 0
      سیاستهای اقتصادی به گونه ای باید تنظیم شود که تعداد فقیران افزایش یابند تا جمعیت زیادتر شده و فقر و ... در جامعه زیادتر شده و دوباره بچه ها بیشتر شده و مجددا فقر و ... بیشتر شده و دوباره....!
  • رضا IR ۱۰:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    33 47
    استدلال ثروتمندان (فرزند کمتر همسر بیشتر)
  • بدون نام IR ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    31 2
    وقتی به گزارش مرکز امار ایران دخل و خرج ایرانیان خصوصا شهر نشینان متوازن نیست بچه اضافی یعنی هزینه اضافی و چون درامدی وجود ندارد یعنی توزیع فقر بین کودکان . ادمهای با سواد عاقل تر از این هستند .... حتما میدانید 93 درصد جمعیت کشور با سواد است و دولت قادر به تامین شغل برای جوانان موجود نیست .
  • بدون نام US ۱۱:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    28 1
    آخه اونا پول دارن چیز بخرن اینا پول ندارن
  • ويروس ويروس AE ۱۵:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۱
    0 20
    كسي بشت سر من داره حرف مي زنه؟
  • بدون نام IR ۱۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۲
    9 2
    قديم ها تلويزيون سينما موبايل .... نبود كه مردم مشغول اونا بشوند و از بجه دار شدن غافل
  • بدون نام IR ۱۱:۱۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
    13 0
    بچه بیشتر زن بیشتر هم نیاز داره......دخترای امروزی به ضرب و زور دارو و دکتر به زحمت یه بچه سزارین میکندد
  • sosan IR ۱۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
    1 0
    گاهی اوقات نتیجه گرایی و کلی نگری روش خوبی نیست و بهتراست آنچه را که درست می پندارید انجام دهید. دوستان سرمایه پدریتون یا دارایی هاتون یا بدبختی هاتون رو به رخ یکدیگر نکشید سعی کنید شرایط رو یکسان بکنید اون وقت ببینید کجای کار هستید.
  • المیرا IR ۱۵:۴۴ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
    1 2
    همین آقای ... خودمون 5تا بچه داره....بقیه مسئولان پولدارمون هم نگاه کنید کم بچه ندارن
  • اکولوژیست IR ۲۰:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۳
    5 0
    در اصول ژذیرفته و منتشر شده اکولوژی دو نوع استراتژی زیستی داریم: نوع k و نتوع r. نوع k به معنی بقای زندگی با افزایش طول عمر و رفاه و زادگان کم و مراقبت والدینی است . و نوع r یعنی افزایش زادگان جهت جبران بخشی از تلفات مرگ و میر که با زاد و ولد بیشتر و زادگان بیشتر همراه است. نوع اول در موجودات درشت جثه و نوع دوم در کوچک جثه صادق است. محیط و شرایط آن و سختی ان نیز موثر است. در گونه هایی که در محیط ضعیف شامل کمبود مواد غذایی و خشکسالی و تنش اند عمدتا بذر زیادتر و در عین حال ضعیفتر و میوه کوچک و ناقص تولید میکنند. انسان نیز اثتثنا نیست و از بین رفتن تعادل هورمونی ماحصل سوء تغذیه استراتژی افزایش زادگان و جبران بخشی از تلفات را به فرم ناخوداگاه به عنوان استراتژی زیستی موجب میشود.

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین