بخش کشاورزی معمولاً آسیب پذیرتر از صنعت بوده و محصولات کشاورزی عموماً محصولاتی هستند که درصد آسیب پذیری آنها بسیار بالاست و به همین خاطر حمایت از تولید و برنامه ریزی در بخش تولید محصولات کشاورزی باید با جدیت بیشتری انجام پذیرد.

اولاً با پایان هفته دولت یکبار دیگر شهادت آقایان رجایی و باهنر و سالروز شهادت این دو عزیز بزرگوار را که به عنوان هفته دولت نامگذاری شده به همه مردم ایران تبریک و تسلیت عرض کرده و از تلاش عزیزانی که در دولت و دستگاههای اجرایی برای خدمت رسانی و انجام پروژه های عمرانی جهت رفاه مردم تلاش کرده و در این ایام هم افتتاح‌های خوبی داشتند صمیمانه قدردانی کرده و تشکر میکنم و امیدوارم که مردم بتوانند همچنان از خدمات مسئولین و دستگاههای مختلف کشور به خوبی استفاده کنند.
در ایام هفته دولت امسال پروژه های بسیاری خوبی توسط دولت افتتاح شد و این نشان دهنده این است که تلاش دست اندرکاران و دستگاههای اجرایی کشور بحمدالله به ثمر نشسته و در خیلی از جاها مردم توانسته‌اند در این هفته از امکانات مختلفی مثل آب، برق، گاز، جاده، بیمارستان، مدرسه و پروژهای بهداشتی، آموزشی، فرهنگی و امثال این طرحها و پروژه ها بهره مند شوند.
قسمت عمده‌ای از این طرحها و پروژه‌ها هم مربوط بوده به بخشهای مرتبط با کشاورزی، به هر حال یکی از بخشهای بسیار مهم کشور ما امروز همین بخش کشاورزی است. شاید بیش از 28 درصد از اقتصاد کشور امروز به بخش کشاورزی تعلق دارد، و در این زمینه هم حمایت از تولید و هم برنامه ریزی در بخش تولید و بخشهای کشاورزی باید با جدیت بیشتری انجام پذیرد، و دلیل آن هم این است که کشاورزی آسیب پذیرتر از صنعت بوده و محصولات کشاورزی عموماً محصولاتی هستند که درصد آسیب پذیری آنها بسیار بالاست.
همچنین تامین نهاده‌های کشاورزی و تامین سم، کود و بخشهای دیگر از این نهاده ها برای کشاورزان میتواند هزینه‌های بخش تولید را کاهش دهد، و بدین شکل کم کم تعادل مناسبی میان هزینه تولید و میزان درآمد در این بخش حاصل شود.
از طرفی برای کاهش فشار وضع اقتصادی جامعه هم لازم است که دستگاههای اجرایی هم از محل ماده 8 قانون هدفمند کردن یارانه‌ها به درستی برای حمایت از تولید در بخش کشاورزی استفاده کرده و هم از کشاورزان با دادن تسهیلات و وامهای سلف حمایت کرده و هم در فروش محصولات کشاورزی چه در داخل کشور و چه در خارج از کشور برنامه ریزی اصولی داشته باشد. به هر حال اجرا، تامین و تولید در این بخش با کشاورز است و در سوی دیگر هم، برنامه ریزی و تنظیم بازار باید بر عهده دستگاههای اجرایی ذیربط باشد و به درستی انجام پذیرد.
برای تحقق این اهداف انشاالله برنامه ریزیهای مختلفی باید انجام بگیرد، ضمن اینکه اتاق بازرگانی کشور هم به عنوان بخش خصوصی میتواند یک استوانه محکم برای تقویت این بخش باشد.
امروز محصولاتی نظیر برنج و گندم که قوت لایموت مردم را تشکیل میدهند، باید از حمایت بیشتری برخوردار شده و جدی تر به آنها توجه شود، چرا که در حال حاضر هزینه‌های بخش کشاورزی بسیار بالاست و مشکلاتی که در این بخشها وجود دارد خصوصاً با ماشینی شدن کار و زندگی مردم اگر از این بخشها حمایت جدی نشود قطعاً دچار آسیب میشوند.
خرید تضمینی هم یکی از مواردی است که در مواقع بحران در جامعه و در بخش کشاورزی بخصوص در موقع عدم خرید محصولات کشاورزی توسط دولت انجام میگیرد و دولت میتواند به خوبی در این بخش ورود کرده و خرید تضمینی را تا زمان لازم برای حمایت از کشاورز انجام دهد.
تامین آب، ادوات، امکانات و تجهیز مزارع کشاورزی هم یکی از بحث‌هایی است که باید حتماً به این بخش توسط وزارت جهاد کشاورزی به صورت جدی پرداخته شود، که به نظر من تا به امروز حرکتهای خوبی انجام گرفته ولی باید این حرکتها بیشتر و جدی تر دنبال شود.
به عقیده من، اگر ما بتوانیم محصول برنج را که در حال حاضر سه میلیون تن نیاز کشور بوده و از این میزان حدود دو میلیون تن آن در داخل تولید میشود، حمایت کنیم با این حمایت انشالله میتوانیم کم کم از واردات برنج و همینطور در آینده واردات گندم بی‌نیاز و خود کفا شویم که لازمه‌اش هم این است که از این بخشها حمایت جدی و عملی انجام شود.

کد خبر 239702

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار