ایسنا نوشت:

مدير راديو سلامت گفت: با توجه به پايين بودن مرگ ومير ناشي از ابتلا به ايدز در ايران، برنامه‌سازي در اين زمينه بطور مسلم جزو اولويت‌هاي ما نيست و همانگونه كه به بيماري‌هايي مانند عفونت ريوي(پنوموني) مي‌پردازيم درباره ايدز برنامه سازي مي‌كنيم البته در زمينه‌هايي مانند راه‌هاي پيشگيري از انتقال آن به مخاطبان آموزش مي‌دهيم.
 

 

دكتر عليرضا بهفر افزود: در اولويت‌هاي سلامت به آمار مرگ و مير توجه مي‌كنيم. اگر ايدز در طول سال 10 نفر را از بين مي‌برد، 28 هزار نفر سالانه به علت حوادث و سوانح رانندگي فوت مي‌كنند و حتي اگر 90 درصد به آمار فوت شدگان به ايدز اضافه كنيم، تعداد آنان به 100 نفر مي‌رسد كه رقم بالايي در مقايسه با علل ديگر مرگ و مير در كشورمان محسوب نمي‌شود.
بهفر درباره نقش رسانه‌ درباره اطلاع رساني در مواقع رخ دادن بحران گفت: مديريت بحران يكي از مباحث مهم است. در راديو سلامت سه دسته برنامه در اين زمينه توليد مي‌شود كه شامل برنامه‌هاي قبل از بحران، برنامه‌هاي حين بحران و بعد از بحران مي‌شود. دسته‌اي از برنامه‌ها را قبل از وقوع بحران‌هايي مانند سيل و زلزله پيش بيني كرده‌ايم تا در صورت وقوع اين حوادث پخش شوند. اين‌ برنامه‌ها مرتب به روز مي‌شوند.
وي درباره ضرورت اطلاع رساني كافي درباره چالش هايي مانند ورود ريزگردها به ايران اظهار كرد: برخي از چالشهاي حوزه سلامت را به مردم بايد آموزش داد يا برنامه چالشي براي مديران در حوزه سلامت ساخت اما براي حل مشكل ريزگردها نه از مديران و نه از مردم كاري بر نمي‌آيد بلكه بايد هزينه‌هايي از سوي كشورهاي ديگر و مجامع بين‌المللي براي مقابله با آن صرف شود. رسانه‌ها هنگام ورود ريزگردها به ايران فقط مي‌توانند توصيه كنند كه مردم از خانه بيرون نيايند يا در صورت قرار گرفتن در معرض هواي آلوده از ماسك استفاده كنند.
بهفر تصريح كرد: ما بايد بيشتر روي چالشهايي متمركز شويم كه مردم يا مسئولان مي‌توانند براي حل آنها اقدامات موثري انجام دهند و آموزشي ارايه دهيم كه منجر به تغيير رفتار مدير يا مردم شود.
مدير راديو سلامت درباره پرداختن صدا و سيما به شعارهاي سالانه سازماني جهاني بهداشت اظهار كرد: شعارهايي كه سازمان جهاني بهداشت براي هر سال مطرح مي‌كند،‌ اولويت‌هاي همه كشورهاست. ما هم با هماهنگي با وزارت بهداشت به اين شعارها مي‌پردازيم. سالمندان جزو 20 اولويت راديو سلامت است و با توجه به پرداختن سازمان جهاني بهداشت به اين قشر در سال جاري، به سالمندان بيشتر مي‌پردازيم.
وي درباره زمان پخش و قالب برنامه‌هاي مربوط سالمندان در راديو سلامت گفت: هدايت موضوع و قالب برنامه‌ها برعهده گروه‌هاي طرح و برنامه شبكه‌هاي مختلف است. در حوزه سالمند،‌ هم نمايش هم مستند گزارش و هم مباحث كارشناسي پخش مي‌كنيم كه جزو قالب‌هاي خوب برنامه سازي راديويي است.
بهفر با اشاره به نقش رسانه‌ها درارتقاي سطح سلامت جامعه اظهار كرد: تمام ادارات و وزارتخانه‌هايي كه در حوزه سلامت كار مي‌كنند در نهايت 25 درصد مي‌توانند در ارتقاي سلامت كشور موثر باشند و بقيه اين بار به دوش رسانه‌هاست.
وي در ادامه گفت: ركن اصلي نظام سلامت، پيشگيري است در اين ميان سواد سلامت حرف اول را مي‌زند كه ارتقاي اين سواد از طريق استفاده از رسانه جمعي امكان پذير است. در كشور ما صدا و سيما در زمينه ارتقاي سواد سلامت پيشرو است بگونه‌اي كه طبق آمار وزارت بهداشت حدود 78 درصد اطلاعات در حوزه سلامت را مردم از طريق صدا و دريافت مي‌كنند واعتمادي كه آنان در حوزه سلامت به برنامه‌هاي صدا و سيما دارند بالاي 93 درصد است.
مدير راديو سلامت اضافه كرد: سيما حدود 4 - 5 ساعت و صدا حدود 25 تا 30 ساعت در حوزه سلامت برنامه توليد مي‌كنند البته در حال حاضر راديو سلامت تنها شبكه‌اي از صدا و سيماست كه صرفا به سلامت مي‌پردازد البته اميدواريم در ماه‌هاي آينده با تغيير موج راديو نوا – كه برنامه‌هاي آن از ساعت 24 از موج راديو سلامت پخش مي‌شود- راديو سلامت به شبكه‌اي 24 ساعته تبديل ‌شود.
بهفربا اشاره به روند برنامه‌سازي در راديو سلامت اظهار كرد: در راديو سلامت سعي كرده‌ايم گروه‌هاي برنامه ساز را از صبح ، ظهر، عصر و شب به گروه‌هاي تخصصي برنامه ساز بر اساس تعريف سلامت تبديل كنيم بنابراين در حال حاضر گروه‌هاي سلامت جسم، سلامت روان، سلامت معنوي، سلامت اجتماعي و تفريحات در حوزه سلامت در اين شبكه فعاليت مي‌كنند. در كنار تهيه كننده‌هاي آن‌ها يك پزشك، روانشناس يا متخصص مسائل اجتماعي به عنوان مشاور حضور دارد. آنان محتواي برنامه‌ها را بررسي مي‌كنند تا باورهاي غلط در قالب برنامه‌ها روي آنتن نرود.
وي در ادامه گفت: در راديو سلامت تلاش مي‌كنيم در جهت اولويت‌هايي كه براي نظام سلامت مشخص شده مانند سوانح و حوادث رانندگي و بيماري‌هاي قلبي و عروقي كه باعث مرگ و ميرهايي زياد در كشور مي‌شوند، برنامه‌سازي كنيم.
بهفر در پايان با بيان اينكه در اين شبكه تلاش مي‌كنيم از قالب‌هاي برنامه سازي جذاب‌تر براي برنامه‌سازي استفاده كنيم، اظهار كرد: ما به جاي آن كه از قالب‌هايي مانند گفت وگوي يك كارشناس و مجري درباره يك موضوع زياد استفاده كنيم از قالب‌هاي جديدي مانند مستند گزارشي، نمايش، طنز براي توليد برنامه بهره مي‌بريم البته براي دستيابي به اهداف خود در اين زمينه نيازمند تربيت نيروي متخصص و جذب بودجه بيشتر از سازمان صدا و سيما هستيم.
301301

کد مطلب 239979

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 1 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین