مباحث دفاعی بخش «امور سیاسی، دفاعی و امنیتی» فرمان تدوین پنجمین برنامه چهار ساله توسعه سیاسی، اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی که از سوی مقام معظم رهبری ابلاغ شد دارای نکات قابل تأملی است که بخشی از آن از سوی رئیس کمیته دفاعی کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس هفتم مورد بررسی قرار گرفت.
رضا طلایی نیک که اینروزها در مجمع تشخیص مصلحت نظام مشغول به کار است درخصوص نکات مطرح شده در بندهای مربوط به امور دفاعی به «خبرآنلاین» گفت: بدون تردید تنوع و تغییر در نوع تهدیدات بالقوه علیه کشور در اولویتهای مندرج در سیاستهای دفاعی برنامه پنجم توسعه مؤثر بوده است. استراتژیهای دشمنان درحال حاضر اتخاذ راهبرد جنگ نرم در راستای متزلزل کردن منابع ملی مانند «هویت» و «همبستگی» است و همینامر سبب اتخاذ سیاستهای نوین دفاعی در برنامه پنجم توسعه شده است.
طلایی نیک با بیان اینکه در سالهای اخیر، هویت، همبستگی و جنگ نرم در فهرست اولویتهای استراتژیکی دشمنان نظام و انقلاب قرار گرفته، بر آیند سیاستهای دفاعی برنامه پنجم را در این راستا دانست.
وی در پاسخ به این پرسش که در حوزه ساخت جنگ افزارهای نوین با توجه به محصور بودن تکنولوژی آن در دست برخی کشورهای خاص، تأکید سیاستهای دفاعی مورد اشاره رهبری چه پیامهایی برای مسئولان امر دارد نیز نکاتی را ذکر کرد: «عبور صنایع داخلی از مرحله خودکفایی به صادرات نظامی در دهه اخیر در کنار ظرفیتها و استعدادهای درونی نیروی مسلح و متخصصان علوم مهندسی کشور به گونهای است که ایران با خودکفایی در اکثر اقلام دفاعی، در صادرات به 30 کشور جهان هم در رتبه اول منطقه قرار گرفته است. درعین حال باید به نوآوری در صنایع دفاعی توأم با استفاده از بنیه مردمی دفاع ملی و تجارب دفاع مقدس جهت تحکیم بنیانهای دفاعی و بازدارندگی کشور توجه جدیتری داشت. این مسأله در سیاستهای ابلاغی اخیر رهبر انقلاب به وضوع به چشم میخورد.
طلایینیک یادآور شد که «با نظر به تنوع و تداوم تهدیدات بالقوه خارجی، آمادگی دفاعی برای انواع تهدیدات احتمالی از قبیل جنگ نامتقارن و یا جنگ غیرمستقیم و تلفیق جنگ نرم با ناامنیهای مرزی، لزوم نوآوری در سیستمهای دفاعی و تکیه بر نیروی مردمی را ایجاب میکند تا در برنامه پنجم دیده شود.»
نظر شما