مرداد امسال نمایندگان صنفی پزشکان عمومی کشور با حضور در کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی، نگرانی خود را از اشکالات ساختاری و اجرایی پزشک خانواده‌اعلام کردند.

نمایندگان پزشکان عمومی در این نشست استقرار نظام سلامت با محوریت پزشک خانواده را از آرمان‌های پزشکان عمومی کشور خواندند، اما از دستورالعمل وزارت بهداشت برای اجرای طرح پزشک خانواده‌ به ‌عنوان طرحی ناقص و سرهم‌بندی شده یاد کردند و شتاب این وزارتخانه برای اجرای چنین طرحی را در ابعاد ملی، بدون آماده‌سازی زیرساخت‌های فرهنگی، فیزیکی، آموزشی و حتی تامین نیروی انسانی لازم غیرموجه دانستند و از کمیسیون بهداشت خواستند با مداخله‌ی به‌موقع از خسارت‌های جبران‌ناپذیر ناشی از اجرای این طرح بکاهد.
از سوی دیگر دکتر محمد دائمی عضو هیئت مدیره انجمن علمی جراحان عمومی ایران با انتقاد از سطح آموزش پزشکان عمومی در دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: اگر پزشکان عمومی قوی داشته باشیم، علاوه بر اینکه از هزینه های درمان می کاهد باعث خواهد شد به سمت اقدامات تشخیصی غلط نرویم.
این مسائل سبب شد تا از دکتر شهریار خاقانی عضو هیات مدیره انجمن پزشکان عمومی ایران دعوت کنیم تا در کافه خبر به سوالات ما پاسخ دهد.
شما هم می توانید سوالاتتان را از همین جا با ما در میان بگذارید.
45232
 

کد خبر 241641

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 11
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۰۸:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۹
    5 0
    "اگر داشته باشیم" که نداریم.. در اگر نتوان نشست........
  • بدون نام IR ۱۰:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۹
    5 0
    ظاهرا طرح خوبی هست ولی با توجه محتوای برنامه وعدم توجه به بسیاری از موارد و حقایق و کمبود اعتبارات وعدم توجه به خواسته های ستون اصلی این برنامه که پزشکان عمومی میباشند برنامه ای ناقص میباشد که در نهایت ضرر ان به کیفیت درمان در کشور و بیماران خواهد رسید و ظاهرا اصرار دولت بر این است که این برنامه با تمامی نواقص در زمان این دولت اجرا شود و مثل بسیاری از برنامه های دیگر که مردم ضررش را دیدند این قسمت نیز مصون نماند در کل این برنامه ای با ظاهر غربی و پیشرفته و باطنی کمونیستی و عقب مانده میباشد که نتیجه ان درمان بیماران بوسیله پزشکان بی انگیزه و ناراضی و بیمارانی که سردرگم میشوند اینده گواه خواهد بود.
  • بدون نام US ۱۱:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۹
    10 3
    با توجه به کمبود بودجه همیشگی بیمه ها به صورتی که هم اکنون چهار ماه است بیمه ها هیچ واریزی نداشته اند چگونه این طرح قابل اجراست لابد قرار است هزینه درمان مردم از جیب دانش آموختگان این رشته پرداخت شود اگر اینطور است چرا از مسایل مهم تر مثل مسکن شروع نمی شود چرا هزینه مسکن مردم را سازندگان مسکن تقبل نمی کنند یا هزینه تحصیل از جیب معلمین و هزینه خورد و خوراک از جیب کشاورزان و دامداران پرداخت نمی شود
  • gharbasch IR ۱۷:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۹
    3 0
    پزشك خانواده معمولا به پزشكي اطلاق ميشود كه عده اي ازبيماران بخواسته خود اورا انتخاب ميكنند. بيمار معرفي نامه بيمه خودرا به آن پزشك ميدهد و او تا آنجا كه او توان دارد اورا مداوا ميكند و اگر اورژانس بود با معرفي نامه از اصل ورقه معرفي كه از طرف بيمه در اختيارش هست مستقيما به بيمارستان ميفرستتد و بيمارستانها نبايستي بيماران را بدون دستور پز شك خانواده به پذيرند و اگر اورژانس نبود و خود توان درمان اورا نداشت به متخصص مربوطه معرفي ميكند و هم پزشك متخصص و هم بيمارستان موظف هستند پس از اتمام درمان با يك گزارش مفصل بيمار را براي ادامه درمان براي پزشك خانواده بفرستد.اين موضوع در تحت يك مقررات صفت و سخت اجرا ميشود.حال ملاحظه كنيم با فرهنگ فعلي و بيمه فعلي و بودجه فعلي در ايران انجام پذير خواهد بود؟
  • هاجر IR ۲۰:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۹
    1 1
    میشود پزشک خانواده را عوض کرد
  • ahmad IR ۲۱:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۶/۱۹
    4 0
    ضمن اینکه قابل اجرا نمی باشد وضعیت بدتر خواهد شد و مراجعه کنندگان بیشتر جهت دریافت معرفی نامه به پزشک عمومی مراجعه میکنند . پزشک عمومی از طرف بیمار تحت فشار است برای صدور معرفی نامه و از طرفی در صورت صدور معرفی نامه کسورات ان توسط بیمه بیشتر خواهد شد ودر عمل پزشک با بیمار و بیمه شده در گیر میشود
  • ناشناس IR ۱۲:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۰
    3 1
    وقتی طبق نظر سنجی اکثریت مخالفند و این پر از اشکال هست چرا اصرار دارید اجراش کنید چرا یک قدم ارامش بخش برای مردم برنمیدارید جز اینکه مردم را همه روزه در استرس نگه میدارید دارید صواب میبرید مگه الان طریق درمان چه مشکلی داره که میخواهید الگوی غربی را وارد کنید و در اجراش مردمو زجر بدید. فقط ماهواره غربی؟
  • دکتر شریفی IR ۱۱:۵۶ - ۱۳۹۱/۰۶/۲۲
    3 0
    1-این طرح جدید نیست از قبل از 1384 نوشته شده2-نه طرح است و نه برنامه انشاء ضعیفی است از آیین نامه مصوب 1384 3- مشکل اصلی و حادتر نظام سلامت پزشک خانواده نیست5-مشکل اصلی نظام سلامت الف-ضعف شدید مدیریت در تمامی سطوح ب-نبود برنامه ریزی و استراتزی (روزمره گی) پ-نبود سیستم نظارتی یا عدم کارایی آن ت-عدم توجه به محوریت انسان و مردم در نظام سلامت علی رغم شعارها ج-ضعف جدی در تمامی سطوح آموزشی چ-عدم اجرای بی تنازل قانون (بی توجهی به موضوع پزشک خانواده در برنامه چهارم و عدم حل بسیاری از مشکلات اجرایی پزشک خانواده روستا و اجرای نشدن دیگر بخشهای قانون برنامه پنجم در حوزه سلامت) ح-بی توجهی به تحقیقات و بررسی های صورت گرفته و... آماده مناظره با دست اندرکارن هستم اگر به نظر ما اهمیتی بدهند
  • ناشناس IR ۱۵:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۷
    1 0
    باوجود مشکلاتی که کاربران ذکر کردند تکلیف نیروهایی از جمله پزشک وماما که دراین طرح کار کرده اند وزحمت کشیده اند چه میشود حداقل مانند ملعم های حق التدریس هم بعد از 7و8سال امیدی به استخدامی شان نیست
  • ابطحی A1 ۱۸:۲۳ - ۱۳۹۲/۰۷/۲۱
    1 0
    چندروزقبل برای درمان 2تادندانم 30ملیون ریال دادم وپسرم 10ساله ام به من گفت:چرادندانپزشک نشدم وجرادندانپزشک خانواده را به راه نیانداخته اندوووو راستی چرافقط پزشک عمومی آنهم آنهایی که تن به این طرح فلاکت بارندادندباید بدبخت وبیچاره شوند ووو ومردم ما نیز ازاین طرح رنج ببرند...جرا؟؟؟؟؟
  • بی نام EU ۱۵:۲۸ - ۱۳۹۲/۱۱/۱۱
    1 0
    در شهر ما پزشک خانواده منشی زبردستی است برای دادن فرم ارجاع و پر پول کردن جیب متخصصان بدلیل در امان بودن از فحاشی بیماران به سفارش ریییس شبکه

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین