۰ نفر
۲۲ شهریور ۱۳۹۱ - ۰۹:۵۰

مهر نوشت:

مسئول بررسی، آموزش و مراقبت بیماری های دامی اداره دامپزشکی استان یزد گفت: دامداران و کارکنان کشتارگاه ها به شدت در معرض خطر ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو هستند.
محمد عبدالحسین زاده  اظهار داشت: به فاصله سالهای 76 تا 89، چهار مورد مرگ قطعی در اثر بیماری تب کریمه کنگو در استان یزد گزارش شده است.

وی افزود: با توجه به اینکه دام های بومی همواره زیر پوشش سمپاشی انگل های خارجی قرار می گیرند، عمده ترین عامل تهدید، دامهای قاچاق هستند که بدون مجوز به خصوص از مرزهای شرقی وارد می شوند و احتمال دارد ناقل این بیماری ها باشند.

عبدالحسین زاده همچنین تاکید کرد: تشدید اقدامات قرنطینه ای و برخورد با متخلفان بهترین راه مبارزه با این بیماری در شرایط فعلی است.

وی یادآور شد: تب خونریزی دهنده کریمه کنگو یکی از بیماری های مشترک بین انسان و دام است که در کشورهای آفریقایی تا جنوب روسیه دیده می شود.

عبدالحسین زاده افزود:منبع این بیماری کنه ها هستند و این بیماری در دام علائم قابل تشخیصی ندارد و در صورتی که دام توسط کنه آلوده نیش زده شود، به مدت یک هفته به تب مبتلا می شود و معمولا از دید دامدار مخفی می ماند.

وی ادامه داد: پادزهر بیماری بعد از بهبودی در خون دام برای همیشه باقی می ماند و در صورت آزمایش نشان داده می شود که این دام قبلا به بیماری تب کریمه کنگو مبتلا بوده است همچنین بعد از یک دوره ابتلا، دام در برابر این بیماری مقاوم می شود.

عبدالحسین زاده گفت: در ایران شیوع بیماری تب کریمه کنگو از سال 76 گزارش شده است و فصل شیوع این بیماری عمدتا تابستان است که از طریق نیش کنه، تماس با فرد بیمار، تماس با خون دام یا گوشت و بافت های تازه دام آلوده به انسان منتقل می شود و در صورت مراجعه در مراحل اولیه بیماری، احتمال بهبودی زیاد است.

وی برای پیشگیری از بیماری تب کریمه کنگو به دامداران توصیه کرد: با استفاده از لباس حفاظتی و چکمه و دستکش خود را از نیش کنه و ابتلا به تب کریمه کنگو مصون بدارند.

وی علائم این بیماری در انسان را خونریزی و پرخونی رگها و مویرگها، تب ناگهانی و علائم اولیه بیماری را مانند بیماری آنفولانزا عنوان کرد.

این مقام مسئول ادامه داد: اقداماتی که اداره دامپزشکی در این خصوص انجام می دهد، سمپاشی اماکن دامی و حمام دام ها است و به دامداران توصیه می شود در صورتی که دام آنها آلوده به انگل های خارجی است برای دریافت سم و سمپاشی بدن دام به کلینیک ها و مراکز دامپزشکی مراجعه کنند.

وی گفت: همچنین مرکز بهداشت نیز در راستای همکاری های خود موارد مشاهده شده بیماری را به دامپزشکی گزارش می دهد و مراکز دامپزشکی برای سمپاشی محل و کانون های مشکوک اقدام می کنند.

301301
 

کد خبر 242628

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 2 =