افتتاح خط لوله اتیلن غرب که به عنوان یکی از پروژه های مهر ماندگار مطرح است، قراربود مهرماه سال جاری به بهره برداری برسد ولی به تاخیر افتاده است. حال سوال اینجاست که آیا این تاخیر به دلیل استفاده از لوله های وارداتی هندی است؟

آذرجزایری: در گفت وگو با مدیرعامل سابق پتروشیمی کاویان تاخیر در افتتاح این طرح تایید می شود اما در عین حال وی مشکل نشت گاز از لوله های هندی را تایید یا رد نمی کند و پاسخگویی بیشتر در خصوص جزییات اختلالات فنی را به مسوولان بالادست خود می سپارد.
به گفته بیرقی مدیرعامل سابق پتروشیمی کاویان، این خط لوله مهرماه به بهره برداری نمی رسد و علت آن ایجاد مشکل در مراحل اجرایی و تعمیرات خط است.
وی در عین حال اظهار امیدواری می کند که تا آبان ماه بتوان این خط لوله را به بهره برداری رساند. با اینحال مدیرعامل سابق پتروشیمی کاویان از ارائه جزییات تعمیرات و مشکل بوجود آمده خودداری و تاکید می کند این سوال باید از مدیریت توسعه پتروشیمی و یا شخص معاون وزیر نفت در امور پتروشیمی پرسیده شود.
اما متاسفانه پیگیری ها از دفتر بیات مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی برای جویا شدن اینکه این مشکل همان نشت گاز از خطوط لوله خریداری شده از هندی است یا نه بی جواب ماند.
در شرایط فعلی نیز مسوولان پروژه در تلاشند تا پیمانکاری ایرانی انتخاب کنند تا مشکل مبهم خط لوله را حل کند تا هر چه زودتر این طرح مهر ماندگار آماده بهره برداری شود.

 


این درحالی است که طی سالهای گذشته به رغم توان داخلی مسوولان پروژه ها اقدام به واردات خط لوله از خارج از ایران بالاخص هند و چین کرده اند در حالیکه سه کارخانه لوله سازی در کشور توان تولید این لوله ها را دارند.
خط لوله اتیلن غرب نام یک خط لوله و مجموعه‌ای از کارخانه‌های پتروشیمی در غرب، شمال غربی و جنوب غربی ایران است.
در آبان 1381 تصمیم گرفته شد گاز اتیلن از منطقهٔ عسلویه در خاور استان بوشهر به استان خوزستان، لرستان، چهارمحال و بختیاری، کهگیلویه و بویراحمد، کرمانشاه، کردستان و آذربایجان غربی انتقال یابد.
تأمین‌کننده‌های اصلی اتیلن این خط لولهٔ 1200 کیلومتری، پتروشیمی کاویان در بوشهر و پتروشیمی اروند در خوزستان هستند.

با اینحال قرار است با راه‌اندازی این خط لوله تولیدات مجتمع‌های پتروشیمی جنوب ایران به مصرف صادرات برسد و تولیدات پتروشیمی غرب ایران افزون بر مصرف داخلی به کشورهای همسایه از جمله عراق، ترکیه، گرجستان و ارمنستان نیز صادر شود.
برای تایید یا تکذیب نقش استفاده از لوله های هندی در بروز مشکلات موجود  در این پروژه، خبرآنلاین  با دفتر مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی تماس گرفت اما موفق به گفت وگو با معاون وزیر در امور پتروشیمی نشد.
 

/22131

کد خبر 244295

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 3
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۲
    2 1
    اصل مشکل به دلیل اجرای بی مطالعه طرح بوده است.نمی خواهند بگویند که برای طرح خوراک کافی نداریم بهانه های دیگری می آورند.
  • بدون نام EU ۰۷:۲۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
    3 0
    لوله ها از هند یا چین هم وارد بشه اگر استاندارد باشه مشکلی نیست مگر اینکه کلا" جنس بد خرید کرده باشند که مسئول اند و طبیعی است خودشان جواب ندهند از چند نفر از مهندسان شرکتهای بازرسی چرا نمی پرسید؟!
  • بدون نام US ۱۰:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۰۳
    2 0
    نصف این پتروشیمی ها که این بالا نوشتی 50 درصدم پیشرفت نداشتن تا آخر سال 90. پتروشیمی ممسنی به 10% هم نرسیده چطوری زدین سال بهره برداری 90 و 89 و ...؟

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین