تيم ملي بسكتبال ايران در آخرين ديدارش از مرحله مقدماتي كاپ آسيا برابر ژاپن به پيروزي رسيد و با صعود به مرحله يك چهارم پاياني به عنوان صدرنشين گروه B، حريف ازبكستان شد.
تيم ملي بسكتبال ايران در آخرين ديدارش در مرحله مقدماتي رقابت هاي كاپ آسيا به مصاف تيم ژاپن، ميزبان رقابت ها رفت و با نتيجه 71 بر 65 به پيروزي رسيد تا به عنوان صدرنشين گروه B راهي مرحله يك چهارم پاياني شود. تيم ملي ايران در اين مرحله بايد به مصاف تيم چهارم گروه A يعني ازبكسستان برود. ملي پوشان در مرحله نخست هند، قطر و چين تايپه را هم شكست داده بودند.
همانند ديدارهاي قبلي صمد نيكخواه بهرامي با كسب 16 امتياز و انجام 7 ريباند بهترين بازيكن ميدان بود. حامد آفاق، اصغر كاردوست، اوشين ساهاكيان با 12 امتياز و آرن داوودي نيز با كسب 11 امتياز ديگر بازيكنان موثر ايران شناخته شدند.
كوارتر نخست
بچيروويچ در اين مسابقه آرن داوودي، حامد آفاق، صمد نيكخواه بهرامي،اوشين ساهاكيان و روزبه ارغوان را وارد زمين كرد. در حالي كه سالن بسكتبال توكيو جمعيت زيادي به خود نمي ديديد دو تيم نيز در ابتداي مسابقه عملكرد خوبي نداشتند تا جايي كه دو دقيقه اول بازي بي امتياز پيش رفت تا اينكه روزبه ارغوان نخستين امتياز مسابقه را براي ايران كسب كرد. مسابقه همچنان بي امتياز بود و در حالي كه بازيكنان دو تيم در حمله هاي خود ناكام بودند تيم ملي با مهارت فردي بازيكنانش كمي نبض بازي را به سود خود تغيير داد و از حريف پيش افتاد. دو تيم در دقايق پاياني برابر بودند اما پاسكاري سرعتي تيم ژاپن همه چيز را به نفع آنها عوض كرد و ميزبان 12 بر 6 جلو افتاد.
در حالي كه تركيب اصلي تيم ملي در زمين بازي مي كرد، برتري با ژاپن بود و دو دقيقه پاياني نيز با پرتاب هاي سه امتيازي ژاپن به پايان مي رسيد تا اينكه در يك ضد حمله حامد آفاق نخستين سه امتيازي خود را وارد سبد كرد و فاصله امتيازي كاهش پيدا كرد اما در نهايت ژاپن 17 بر 13 در اين كوارتر به پيروزي رسيد.
كوارتر دوم
تيم ملي ايران كوارتر دوم را نيز با تركيب اصلي آغاز كرد اما در همان دقيقه اول براي تغيير سيستم، محمد جمشيدي و صالح فروتن را به زمين فرستاد. ژاپن بهتر بازي مي كرد و 21 بر 17 پيش بود. عملكرد اصغر كاردوست در زير سبد بهتر از كوارتر اول بود و به مجموع امتياز هاي ايران مي افزود اما حريف نيز به سادگي از موقعيت هايش استفاده و فاصله را حفظ مي كرد.
بچيروويچ بازيكنان را به دفاع فرا مي خواند و بازيكنان نيز عملكرد هماهنگي داشتند. روزبه ارغوان، صالح فروتن و محمد جمشيدي به عنوان سه بازيكن جوان ايران در كنار كاپيتان صمد و آرن داوودي عملكرد مناسبي داشتند اما ايران همچنان در دفاع تيمي ناموفق بود. سه دقيقه به پايان نيمه نخست باقي مانده و ژاپن 29 بر 21 پيش بود. شاگردان بچيروويچ سعي داشتند پيش از پايان اين كوارتر فاصله را كمتر كنند.
فريد اصلاني گارد راس جوان ايران كه در ديدار برابر چين تايپه مصدوم شد نيز در اين دقايق به جمع ملس پوشان پيوست. امتياز آوري صالح فروتن نشان مي داد جوانان ديگر استرس بازي هاي قبل را ندارند و نمايشي روان دارند اما همچنان ناكامي در دفاع و حمله ادامه داشت. ايران در دفاع و حمله موفق نبود و در كوارتر دوم برابر 18 امتياز ژاپن تنها 12 امتياز بدست آورد و در نهايت نيز در نيمه نخست با نتيجه 35 بر 25 تن به شكست داد.
چيزي كه در اين كوارتر زياد به چشم آمد خطاهاي گام هاي اضافه متعدد بود كه بازيكنان ايران مرتكب ميشدند.
كوارتر سوم
نيمه دوم رقابت دو تيم بسكتبال ايران و ژاپن با امتياز آوري اوشين ساهاكيان آغاز شد. كادرفني تيم ملي همانند بازي هاي گذشته، براي كم كردن فاصله امتيازي تيم را با تركيب كامل وارد ميدان كرد. دو تيم پاياپاي كار مي كردند و اين كوارتر نيز همانند نيمه نخست كم امتياز بود. ژاپني ها همچنان از دفاع نامطمئن ايران استفاده مي كردند و در طرف مقابل نيز برابر فضا سازي هاي صمد نيكخواه بهرامي و حامد آفاق سردرگم نشان مي دادند. اختلاف 10 امتيازي هم چنان به سود ژاپن حفظ شده بود و تيم ملي نيز هرچه امتياز مي گرفت با دفاع نامناسب نمي توانست آن را حفظ كند.
بازي 44 بر 34 و با برتري 10 امتيازي حريف شرقي ادامه داشت و بچيروويچ نيز سعي داشت تا با استفاده از 5 نفر اصلي اش اين فاصله را كاهش دهد اما در حالي كه تمام ريباند هاي سبد دو طرف ميدان براي حريف بود ايران نمي توانست فاصله را كاهش دهد. تنها دو دقيقه به پايان بازي مانده بود كه پرتاب سه امتيازي آرن داوودي مي توانست توپ و ميدان را در اختيار ايران قرار بدهد اما حريف دوباره به سادگي امتيازآوري مي كرد و اجازه نمي داد فاصله كمتر شود. در ادامه، باز هم مهارت فردي كاپيتان صمد شرايط را تغيير داد و اختلاف امتيازي را به عدد 7 رساند.
ثانيه هاي پاياني كوارتر سوم به سود ايران سپري مي شد و ديگر پرتاب سه امتيازي نيك خواه بهرامي هم وارد سبد شد تا اينكه بازي در اين كوارتر با نتيجه 51 بر 46 به سود ميزبان به پايان برسد. كوارتر سوم اين مسابقه با نتيجه 21 بر 16 به سود ايران بود.
كوارتر چهارم
در كوارتر چهارم بازي نيز ايران با تركيب اصلي اش وارد زمين شد. پرتاب دو امتيازي كاپيتان صمد همان ابتدا وارد سبد شد تا دوباره نشان دهد موتور گل زني او در كوارتر پاياني روشن شده است. ملي پوشان توپ و ميدان را در اختيار گرفته بودند و فاصله امتيازي را به يك رساندند. ژاپني ها كه همه چيز را از دست رفته ديدند با يك پرتاب سه امتيازي سعي كردند دوباره به بازي برگردند اما شوت بي نقص حامد آفاق در حالي كه تعادل نيز نداشت سه امتياز به ايران داد تا فاصله همان يك امتياز بماند.
در دقيقه پنجم كوارتر چهارم تيم ملي ايران با اقدام موفق صمد نيكخواه بهرامي به پنجاه و پنجمين امتيازش رسيد و براي نخستين بار از ژاپن 54 امتيازي پيش افتاد. دفاع ايران در اين دقايق عملكرد بهتري داشت و بازيكنان حريف را زير فشار قرار مي داد. پرتاب سه امتيازي حامد آفاق با بدشانسي وارد سبد نشد اما اصغر كاردوست با حركت دانك توپ را وارد سبد كرد تا توانايي هايش را نشان دهد. در حالي كه ژاپني ها در اين كوارتر تنها 6 امتياز كسب كرده بودند و در حمله هايشان ناكام مي شدند ملي پوشان فاصله خود را افزايش مي دادند.
كوارتر چهارم بازي 16 بر 6 ادامه داشت و دفاع منطقه اي تيم ملي ايران حمله هاي ژاپن را ناكام مي كرد. حريف شرقي سراسيمه بود و ديگر عملكرد نيمه نخستش را نداشت اما همچنان در پرتاب هاي سه امتيازي موفق نشان مي داد و امتياز آوري مي كرد. بازي با نتيجه 64 بر 62 دو دقيقه پاياني اش را سپري مي كرد و ملي پوشان سعي مي كردند در همين دقايق كار را تمام كنند.
اصغر كاردوست در زير سبد ژاپن عملكرد خوبي داشت و امتياز آوري مي كرد. پرتاب سه امتيازي آرن داوودي هم خيال ايران را تا حدود زيادي راحت كرد و در نهايت ايران اين بازي را 71 بر 65 از ژاپن برد. نتيجه كوارتر چهارم هم 25 بر 14 به سود ايران شد. نكته جالب توجه در ثانيه پاياني مسابقه اين بود كه اوشين ساهاكيان موقعيتي آسان براي امتياز آوري داشت كه در آن ناكام بود و با خنده خودش را سرزنش مي كرد و با تشويق همتيمي هايش روبه رو شد.
در پايان بازي ملي پوشان در ميانه ميدان حلقه اتحاد تشكيل دادند و شايد اين برد را با اندك تماشاگران ايراني حاضر در سالن تقسيم كردند.
43 43
نظر شما