به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اینترنتی روزنامۀ لوموند چاپ پاریس، در دهۀ 1970 در حالی که کاوشگران در حال تحقیق و جستجو در بخش شرقی سیبری بودند، روسها، در منطقه ای، معدنی از الماس را کشف کردند که در حدود 1000 میلیارد قیراط الماس را جای داده بود.
مقامات روسیه در آن مقطع ترجیح دادند برای جلوگیری از تشدید رقابت و تحت تأثیر قرار گرفتن معادن الماس در منطقۀ یاکوتی، که تقریبا بازار این سنگ قیمتی را تحت کنترل خود داشت، این مسئله را مسکوت نگاه دارند. اما چند روزی است که روسها از وجود معادن الماس پرده برداشته اند و دانشمندان و مطبوعات اجازه یافته اند که دربارۀ آن صحبت کنند.
طبق اطلاعات خبرگزاری ایتار-تاس، الماس های موجود در منطقۀ پوپیگای، دو برابر سخت تر از الماس های معمولی است که می تواند در مصارف صنعتی و علمی مورد استفاده قرار گیرد. ترکیبات غیرمعمول الماس موجود در منطقۀ پوپیگای به دلیل فشارهای زیاد ناشی از انفجار شهاب سنگ ها مانع از آن شده که بتوان این سنگ قیمتی را در ساخت جواهرآلات مورد استفاده قرار داد. از این رو"الماس های آسمانی" -نامی که دانشمندان روسی آن را اینگونه نام نهاده اند- قرار نیست بازار الماس جهان را دگرگون کند. اما با این حال کارشناسان بر این اعتقادند که این تحول مهمی در بازار الماس جهان خواهد بود.
گفته می شود که از این نوع الماس در سه کشور دیگر جهان یعنی کانادا، آفریقای جنوبی و مکزیک نیز وجود دارد، اما نوع روسی آن به طور کامل حفظ شده است. الماس مذکور که گفته می شود قیراط آن 35 میلیون سال قدمت دارد، مساحتی معادل 100 کیلومتر را به خود اختصاص داده است.
31263
نظر شما