پروفسور جفری لانگ استاد ریاضیات دانشگاه کانزانس آمریکا که داستان مسلمان شدن او معروف است معتقد است که پیش داوری و تعصبی که علیه مسلمانان در آمریکا وجود دارد از تعصب و پیش داوری که نسبت به اقلیتهای دیگر در این کشور وجود دارد بیشتر است.<BR>

جواد حیران نیا:
پروفسور جفری لانگ استاد ریاضیات دانشگاه کانزانس آمریکا که داستان مسلمان شدن او معروف است معتقد است که پیش داوری و تعصبی که علیه مسلمانان در آمریکا وجود دارد از تعصب و پیش داوری که نسبت به اقلیتهای دیگر در این کشور وجود دارد بیشتر است.
لانگ در گفتگو با خبرآنلاین در پاسخ به این پرسش که آیا به استناد منطق آزادی بیان توهین به مقدسات ادیان و توهین اخیر به پیامبر(ص) را می توان توجیه کرد گفت: مشکل اینجاست که توهین و اهانت به مسلمانان و دین آنها اغلب کمترین انتقاد را از سوی عموم مردم آمریکا به دنبال داشته است و به نظر می رسد که نوعی پیشداوری و تعصب علیه مسلمانان وجود دارد.
جفری لانگ در خانواده ای پروتستان در آمریکا به دنیا آمده در 18 سالگی ملحد می شود. وی از طریق یکی از دانشجوهای مسلمانش نسخه ای ترجمه شده از قرآن هدیه می گیرد و ظرف سه سال آن را به خوبی مطالعه می کند و در پایان تصمیم گرفت اسلام می آورد.
او که تاکنون چند کتاب درباره تجربه ایمان خود از جمله «نبرد برای ایمان» و «حتی فرشتگان نیز می پرسند» نوشته در ادامه می گوید: پیشداوری و تعصبی که علیه مسلمانان در آمریکا وجود دارد از تعصب و پیشداوری که نسبت به اقلیتهای دیگر وجود دارد بیشتر است.
این استاد ریاضیات در پاسخ به این سوال که آیا اساسا به بهانه آزادی بیان می توان به همه توهین کرد می گوید: در آمریکا به طور کلی توهین و اهانت به سیاه پوستان، یهودیان، زنان و همجنس‌گراها ممنوع است و آنها در حمایت قانون هستند و هتاکان مورد پیگرد قانونی قرار می‌گیرند. همچنین اگر توهینی به کشور آمریکا صورت گیرد یا اهانتی به حکومت انجام شود توسط قانون مورد حمایت قرار می گیرد و توهین کنندگان مورد پیگرد قانونی قرار می گیرند.
لانگ در پاسخ به این سوال که آیا می توان توهین به ادیان را نیز ممنوع کرده و مورد حمایت قانون قرار داد گفت : اگر برخی از این توهینها توسط گروه کثیری از مردم آمریکا مورد اعتراض قرار گیرد و توسط آنها محکوم شود باز هم پیگرد قانونی مورد توجه خواهد بود.

لازم به ذکر است که ماده 19 میثاق بین المللی حقوق مدنی و سیاسی که به گفته تحلیلگران توسط اهانت کنندگان به دین مبین اسلام و پیامبر اعظم (ص) مورد سوء استفاده قرار گرفته می گوید:
1 ـ هیچکس را نمی‌توان به مناسبت عقایدش مورد مزاحمت و اخافه قرار داد
2 ـ هر کس حق آزادی بیان دارد و این حق شامل آزادی تفحص، تحصیل و اشاعه اطلاعات و افکار از هر قبیل بدون توجه به سرحدات خواه شفاهاً و خواه به صورت نوشته یا چاپ یا به صورت هنری یا هر وسیلة‌ دیگری به انتخاب خود است.
با این همه در خود آمریکا نیز برای این کنوانسیون حدود و صغوری وضع شده است. ماده 13 کنوانسیون آمریکایی حقوق بشر (مصوب نوامبر 1969) با عنوان آزادی اندیشه و بیان،‌ در عین حمایت از آزادی بیان آن را مطلق نمی‌داند و در صورت تعرض به نظم و اخلاق عمومی و حیثیت افراد، آن را محدود می‌کند.

4949

کد خبر 245053

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
2 + 6 =