مشرق نوشت:

یک کارشناس امور استراتژیک در واکنش به این خبر که تهران و دمشق تصمیم گرفته‌ اند سیاست «لبه پرتگاه» را کنار نهند، گفت: سیاست لبه پرتگاهی که ایران در سال‌های اخیر دنبال می‌کرده، دیگر نمی‌تواند طی ماه‌های آینده ادامه یابد به‌ویژه پس از آنکه رهبر معظم انقلاب اخیراً بیش از پیش از نفوذ و قدرت رهبری مذهبی خویش و اختیارات قانونی‌شان به عنوان فرمانده کل قوا برای اداره آنچه کارشناسان آن را اداره بحران‌ها نامیده بودند، استفاده می‌کنند.
سید محمدصادق الحسینی گفت: با اینکه نمی‌توان در دنیای سیاست از قطعیت و حتمیت سخن گفت، با این حال ناظران نزاع ایران و آمریکا که عرصه اسرائیلی و فلسطینی را نیز دربرمی‌‌گیرد، تأکید می‌‌کنند که این نزاع سرانجام به دو امر منتهی خواهد شد. به گفته الحسینی، این ناظران بر این باورند، نزاع ایران و آمریکا به‌زودی یا منجر به جنگ منطقه‌ ای شدیدی خواهد شد که بازتاب‌‌های آن سراسر جهان را خواهد گرفت و یا اینکه یالتای جدیدی را موجب خواهد شد که در این صورت آمریکا وادار می‌شود به معادله‌‌ای تن در دهد که در پایان جنگ جهانی دوم در قبال طرف‌‌های پیروز به آن تن داد و اجازه داد، نظام نوین چند قطبی در جهان شکل گیرد.
اهم سخنان این کارشناس مسایل استراتژیک در ادامه می‌آید:
  • ناظران بین‌المللی تأکید می‌کنند در صورتی که آمریکا به یالتای جدید تن در دهد باید در انتظار ظهور کشورهایی از جهان سوم در عرصه بین‌المللی باشیم.
  • **جمهوری اسلامی ایران، سوریه، حزب‌الله لبنان و نیروهای مقاومت در منطقه مجبور خواهند شد، نهاینی غافلگیرکننده برای آمریکا رسم کنند که با سیاست لبه پرتگاهی که آن را تاکنون در قبال آمریکا و اسرائیل در منطقه دنبال می‌‌کردند، تفاوت بسیار دارد.
  • کسانی که در چند ماه اخیر فرمایش‌های مقام معظم رهبری را دنبال کرده باشند، به‌ویژه فرمایش‌هایی که درباره رویارویی با رژیم صهیونیستی و آمریکا ایراد شدند، به‌راحتی می‌‌توانند دریابند که رهبر انقلاب، آمریکا و اسرائیل را در برابر دو گزینه قرار داده اند؛ یا شرایط مورد نظر ایران برای گفت‌‌وگو و مذاکره را بپذیرند و یا اینکه از مخفی‌گاه‌های خود برای جنگ خارج شوند و این بدین معناست که ایران می‌خواهد، قواعد بازی را تغییر دهد و زمینه را برای یالتای جدیدی فراهم کند که در آن آمریکا ایران را نه به‌عنوان یک قدرت منطقه‌‌ای، بلکه به عنوان یک قدرت فرامنطقه ‌ای بپذیرد و یا در غیر این صورت ایران، دشمن را به درک واصل کند.
  • با توجه به حضور نظامی ایران در آب‌‌های گرم جنوب از تنگه هرمز گرفته تا باب المندب و آمادگی امنیتی و اطلاعاتی این کشور در مناطق شرقی و غربی و جنوبی و آمادگی و حضور دیپلماتیک آن در عرصه بین‌المللی که نمود آشکار آن برگزاری اجلاس سران غیرمتعهدها در تهران بود، می‌توان گفت رهبری ایران در فرمایش‌های خود بر موارد زیر تأکید دارند: باید قواعد و اصول درگیری با دشمن تغییر کند. نخستین تغییر ضروری در این عرصه این است که هر تهدیدی باید به همان شکل و اندازه پاسخ داده شود و اولین بار این استراتژی در تهدید غرب به حمله نظامی به ایران و پاسخ ایران به بستن تنگه هرمز نمود پیدا کرد. اعلام آشکار و صریح ایران در حمایت مالی و تسلیحاتی و سیاسی و معنوی از تمام طرف‌ هایی که رو در روی رژیم صهیونیستی قرار دارند و با مقابله می ‌کنند.  پاسخ قاطع ایران به هر سپر موشکی یا شبکه راداری که از هر طرفی و به هر بهانه و توجیهی در منطقه علیه ایران و منافع این کشور به حرکت درآید.
  • آنچه در تهران به شکل صریح و شفاف به «بان کی مون»، دبیرکل سازمان ملل متحد اعلام شد همین نکات فوق الذکر بود و این موضوع موجب شد تا دبیرکل سازمان ملل در دیدار خود با رهبری ایران خواستار دخالت شخصی ایشان و استفاده از نفوذشان برای حل بحران سوریه شود.
27219
کد خبر 245468

برچسب‌ها

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین