یک اورولوژیست با تاکید براینکه عدم نظافت سرویسهای بهداشتی موجب خودداری دانش آموزان از رفتن به دستشویی می شود، گفت: عدم تخلیه ادرار در مثانه موجب عفونت ادراری و بیماریهای کلیوی در آنها می شود و زمینه را برای رشد و تکثیر میکروبها آماده می سازد.
دکتر محمدرضا نوروزی با بیان اینکه سرویسهای بهداشتی مدارس از جمله مکان هایی است که در سلامت دانش آموزان موثر است، افزود: هنگام ساخت و ساز مدارس باید به سرویسهای بهداشتی توجه کرد. همچنین درنظر گرفتن برخی نکات کوچک به بهسازی سرویسهای بهداشتی مدارس کمک ميکند.
وی ادامه داد: به دلیل سهولت آسان افکار و عادات غلط و مضر در کودکان، آموزش اصول بهداشتی در مدارس نتیجه نخواهد داشت و اصلاح آنها با وجود عدم همکاری مربیان و کارمندان بهداشت مشکل خواهد بود.
این اورولوژیست با اشاره به اينكه ارائه اطلاعات والدین به کودک، وی را از نظر احساسی برای ورود به مدرسه آماده می کند، اظهارداشت: والدین موظف هستند اطلاعاتی به منظور آشنایی کودک با محيط مدرسه مانند حياط٬ دستشويي٬ خانه بهداشت و پرسنل آن ناظم٬ مدير٬ و خدمتکار مدرسه ارئه دهند، همچنين قوانين و مقررات مدرسه کمک مي کند تا کودک احساسات خود را اداره کند.
دکتر نوروزی با اشاره به اینکه به ازای هر 40 دانش آموز باید یک سرویس بهداشتی ایجاد شود، تصریح کرد: سرویسهای بهداشتی در مداس باید دارای استانداردهایی شامل به کار بردن مصالح قابل شستشو، داشتن شیب مناسب، مجهز به سیفون و سطل زباله باشد که روزانه تخلیه شود.
شستشوی روزانه سرویسهای بهداشتی در مدارس ضروری است
وی عدم نظافت سرویسهای بهداشتی را موجب خودداری دانش آموزان از رفتن به دستشویی دانست و گفت: رعايت نکردن نکات بهداشتي موجب ماندن ادرار در مثانه و تخليه نشدن ادرار شده و بیماریهای کلیوی و عفونت ادراری را به دنبال دارد و همچنین زمینه را برای رشد و تکثیر میکروبها آماده می سازد.
استفاده هم زمان از تهویه طبیعی و مصنوعی در سرویسهاي بهداشتي ضروری است
این اورولوژیست با بیان اینکه عملکرد تهویه مصنوعی نسبت به طبیعی به منظور تخلیه هوای آلوده و جلوگیری از انتشار بوی بد بهتر است، افزود: در تهويه طبيعي تخلیه هوا به کندی انجام می شود به همین دلیل بوهاي نامطبوع در سرويسهاي بهداشتي بيشتر است.
وی ادامه داد: در تهویه مصنوعی جابهجايي هوا سريعتر و از تراکم هواي سنگين و آلوده ناشي از تراکم هواي نامطبوع در سرويسهاي بهداشتي جلوگيري ميکند.
دکتر نوروزی در خصوص اینکه سرویس بهداشتی در مدارس باید در ارتفاع 60 تا 75 سانتيمتري از زمين و شيرها در جاي مناسب به لبه کاسه دستشوييها نصب شود، بیان کرد: با نصب علايم و نشانههايي، بايد به دانشآموزان آموزش داده شود تا براي آبخوردن از دستشوييها استفاده نکنند. همچنین دستشويي بايد قابل شستشو بوده وبرای مواد شوينده ابزارهاي لازم نصب کنند.
وی در پایان خاطر نشان کرد: مسئولین مدرسه باید از ورود حشرات به داخل سرویس بهداشت جلوگیری و از نور و تهویه مناسب استفاده کنند. همچنین توصیه میشود معلمان به دانش آموزان برای رفتن به دستشویی اجازه دهند.
301301
نظر شما