سردار محمدرضا نقدی در نشستی با سینماگران و اصحاب رسانه که روز گذشته در کرمان برگزار شد، در پاسخ به این پرسش که «با توجه به پایان جنگ آیا در فیلمهای دفاع مقدس میتوان شکستها را نشان داد؟» گفت: «جنگ ما پایان نیافته و در طول 33 سال گذشته روز به روز جلوههای آن خشنتر و سختتر شده و ابعاد آن نیز به عرصههای گوناگون تعمیم یافته است.»
وی به حملات آمریکا در افغانستان، عراق و ... اشاره کرد و افزود: «آنها نیز پارههای تن ما هستند که روزانه به شهادت میرسند. بنابراین هنوز نیازمند تقویت روح حماسی در پیکره سینمای مقاومت هستیم.»
نقدی با اشاره به تجهیزات و تسلیحات دشمن در برابر امکانات اندک رزمندگان کشور در دوران جنگ تحمیلی اظهار کرد: «در جنگ نابرابر آنچه توازن قوا را ایجاد میکند انگیزه، روحیه و ایمان است و هنر مقاومت یعنی دمیدن روح امید و عشق به رزمندگان جبهه اسلام.»
جانشین فرمانده کل سپاه در امر بسیج با بیان اینکه «حق نداریم جبهه مظلومان و روحیه آنها را تضعیف کنیم»، به ضرورت نقد سازنده در فیلمهای مقاومت اشاره کرد و گفت: «نقد آن است که جریان عظیم زلال حقیقت را ببیند و در کنار آن گذری نیز به مردابهای آلوده کوچک در کنار این رود جریانساز داشته باشد.»
وی با توصیه به فیلمسازان برای پرهیز از سیاهنمایی و تیره نشان دادن حرکت درخشان مقاومت تاکید کرد: «نقد عادلانه این است که وقتی میخواهد زیستگاه ناپاکی را نمایش دهد، جریان زلال حقیقت را حتما نشان دهد چراکه دستگاههای عظیم رسانهای جبهه استکبار دهها برابر ما عیب کوچکی از جبهه حق را هزاران برابر بزرگنمایی میکنند.»
نقدی به فعالیت 120 کانال ماهوارهای تلویزیونی به زبان فارسی توسط دشمنان اشاره کرد و افزود: «اگر قرار باشد ما نیز امکانات اندک رسانهای خود را در خدمت نقد به کار بگیریم، پس چه کسی واقعیتها و موفقیتهای جبهه اسلام را بیان کند؟ نقد منصفانه لازم و ضروری است. ما نقد منصفانه را سازنده میدانیم اما اگر کسی بخواهد کلیت دفاع مقدس را زیر سوال ببرد برای ظالمان مزدوری کرده و جبهه استکبار را یاری داده است.»
وی درباره هزینههای سینماگران نیز توضیح داد: «باید فیلمسازان از جلوههای فضای مجازی در صحنههای گوناگون و تکنولوژیهای ایجاد شده در نرمافزارها استفاده بیشتری کنند که در این رابطه قصد داریم مجموعهای را در روایت فتح جهت استفاده سینماگران مقاومت در اختیار قرار دهیم.»
نقدی در پاسخ به صحبتهای یکی دیگر از سینماگران اظهار کرد: «امام راحل که رهبر تمام پیروزیهای ما بود، با خانه محقر خود به ما یاد داد که نباید به دنبال مادیات باشیم و در نتیجه هیچگاه احساس عقبماندگی نکردند. آنانی که به دنبال مادیات هستند باید بدانند که دنیا چند روزی بیش نیست.»
رییس سازمان بسیج مستضعفین، دفاع مقدس را مالامال از عظمت و زیبایی دانسته و افزود: «با توجه به آنکه هنوز نتوانستهایم قطرهای از دریای بیکران عظمتهای رزمندگان اسلام را به تصویر بکشیم، چه اصراری برای نشان دادن اندک ضعف و کاستی که در برخی اشخاص بوده است، وجود دارد؟ برای بیان کاستی باید جریان اصلی دفاع مقدس را که در پاکی و اخلاص کمنظیر بوده به تصویر بکشیم و آنگاه صحنهای از نقد را نیز نشان دهیم. باید بیننده پس از دیدن فیلم دفاع مقدس با افتخار مقابل ظلم و استکبار بایستد نه آنکه مخالف مجاهدت رزمندگان شود.»
در ادامه، یکی از خبرنگاران تصمیم وزارت ارشاد برای تحریم مراسم اسکار امسال را نادرست دانست که سردار نقدی پاسخ داد: «باید دید هدف این جشنوارههای بینالمللی چیست و آیا برگزارکنندگان آن در تصمیمگیریها آزاد و مستقل هستند یا خیر؟ تصور من آن است که آنها گزینشی برخورد کردهاند و حضور ما به آنان مشروعیت میبخشد.»
نقدی با بیان اینکه «دست خونین برخی حاکمان را با دستکش طلایی به نام اسکار و سایر جشنوارهها به خوبی مشاهده میکنم»، توهین آمریکا و فرانسه به پیامبر را یادآور شد و اظهار کرد: «فرانسه حتی اجازه تظاهرات مسالمتآمیز در محکومیت توهین به پیامبر رحمت را به مردمانش نداده است و سرکوبگرانه برخورد میکند.»
وی تحریم اسکار را تصمیم خوبی دانست و افزود: «بنده تاکنون هیچ نظری درباره تحریم یا عدم تحریم اسکار ندادهام اما خوب میدانم که ما میتوانیم با اعتباربخشی به جشنوارههایی نظیر مقاومت، سایر کشورها را نیز به سوی خود جلب و جذب کنیم. در عرصه هنر و سینما باید به نقطهای برسیم که هر سینماگری برای اثبات حرفهای بودنش به سینمای ایران بیاید.»
رییس سازمان بسیج مستضعفین همچنین به حضورش در سر صحنههای تولید فیلم و آشنایی با سختیهای این کار اشاره کرد و گفت: «خادم همه سینماگران در دفاع مقدس هستیم و خط قرمزی جز زیر سوال بردن دفاع مقدس نداریم. خط قرمز بسیج در حوزه سینمای دفاع مقدس، ناراحتی خانواده شهدا و ایثارگران است و ما به هیچوجه ناراحتی یک جانباز قطع نخاعی را که سالهاست بدون حرکت روی تخت دراز کشیده تحمل نمیکنیم و خط قرمز دیگری نداریم.»
جانشین فرمانده کل سپاه در امر بسیج اضافه کرد: «تلاش میکنیم منشور و میثاق نامهای برای سینمای دفاع مقدس تدوین کنیم که در آن به حوزههای گوناگون از جمله نحوه نقد و خط قرمزی که اشاره شد، پرداخته شده باشد. خط قرمز ما ظلم به رزمندگان است. ملتی تنها در مقابل تمام دنیا مقاومت کرده و پیروز شده است هر چقدر می خواهید نقد کنید اما مراقب باشید دل خانواده شهدا را به درد نیاورید.»
سردار نقدی در پاسخ به صحبتهای یکی دیگر از فعالان سینمایی اظهار کرد: «وقتی جنگ آغاز شد بسیاری از آنهایی که لباس نظامی بر تن کردند از چهرههای فعال و با سابقه فرهنگی و رسانهای بودند که به اقتضای جنگ در طول آن هشت سال در جبهه حضور یافتند. یقینا نمیتوان آنها را که اصالتا اهل فرهنگ هستند به بهانه نظامی بودن از فعالیت بازداشت. اقتضای جنگ آن بود که چهرهای علمی نظیر چمران نیز لباس رزم بر تن بپوشد.»
وی به وضعیت فعلی رزمندگان اشاره کرده و گفت: «عدهای از همان نظامیان هماکنون در عسلویه مایه مباهات کشور شدهاند، عدهای در انرژی هستهیی افتخارآفرینی کردهاند و برخی از همان نظامیان در قرارگاه سازندگی خاتمالانبیاء موجب پیشرفت و آبادانی کشور شدهاند.»
57246
نظر شما