به مناسبت روز جهانی دریانوردی مراسم جشنی با حضور نماینده ولی فقیه در هرمزگان و امام جمعه بندرعباس، استاندار، معاون سازمان بنادر و دریانوردی کشور، مدیرکل بنادر و دریانوردی استان، جمعی از مدیران اجرایی و فرماندهان نظامی و انتظامی و فعالان صنعت دریانوردی در مجتمع بندری شهید رجایی بندرعباس برگزار شد.
نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه بندرعباس شنبه شب در این مراسم خواستار بهره گیری بیشتر از ظرفیت های دریایی کشور شد.
آیت الله غلامعلی نعیم آبادی افزود: باوجود اقدامات و پیشرفت های بزرگی که در این زمینه در استان هرمزگان به دست آمده اما فرصت های فراموش شده نیز کم نیستند.
وی ادامه داد:تلاش در جهت پیشی گرفتن از بنادر منطقه مصداق عقلانیت در این حوزه است و افزایش بهره مندی از دریا را می توان کلید جهش های اقتصادی دانست.
نماینده مردم هرمزگان در مجلس خبرگان رهبری خاطرنشان کرد: هرچند مدیران استانی بخش بنادر و دریانوردی ایده های خوبی در این زمینه دارند اما گاهی مشاهده می شود سیاست های کلان مانع از تحقق ایده ها و ابتکارات مدیران میانی می گردد.
عضو هیئت عامل و معاون اداری مالی و برنامه ریزی سازمان بنادر و دریانوردی کشور نیز علاوه بر قرائت پیام رییس این سازمان به بیان چشم اندازها و برنامه های توسعه ای بنادر و دریانوردی پرداخت.
محمدرضا امامی اظهارداشت: در بخش بنادر و دریانوردی سالانه 172میلیون تن کالا ظرفیت ایجاد شده که سال گذشته از 140میلیون تن این ظرفیت بهره برداری شد که در پایان برنامه پنجم توسعه این رقم باید به 210 میلیون تن افزایش یابد.
وی توسعه بنادر چند منظوره و همچنین مجتمع بندری شهید رجایی را از برنامه های مهم در دست اجرای این سازمان دانست و اضافه کرد:در برنامه های توسعه ای مجتمع بندری شهید رجایی به عنوان هاب منطقه ای در نظر گرفته شده و به این منظور اراضی پسکرانه ای آن از 2هزار و 400هکتار فعلی به 4هزار و 800هکتار افزایش می یابد.
استاندار هرمزگان نیز یکی دیگر از میهمانان و سخنرانان ویژه این مراسم بود که موقعیت استراتژیک و سوق الجیشی هرمزگان و نقش و جایگاه بنادر در رشد اقتصادی و امنیت ملی را مهمترین دلایل لزوم توجه به این بخش دانست.
ابراهیم عزیزی تصریح کرد:به این منظور تقویت عملیاتی لجستیکی اداری آموزشی و نیروی انسانی مجموعه بنادر و دریانوردی باید اولین سرفصل اقدامات باشد.
نماینده عالی دولت در هرمزگان تاکید کرد:بدون توسعه و تجهیز بنادر اقتصاد کشور راه به جایی نخواهد برد و برای تحقق توسعه و تجهیز بنادر ،بهبود توان رقابتی در تجارت خارجی و درک نیازها و چالش ها و توسعه زیرساختهای در کنار نظم بخشی به دریا از راه اجرای طرح های مختلف مانند طرح جامع ساماندهی ساحل یک ضرورت ناگزیرپذیر است.
وی همچنین خواستار استفاده از فناوری و تکنولوژی و تقویت ایمنی در دریا و انعطاف و اصلاح قوانینی شد که در حال حاضر بسیاری از آنها موانع و مشکلات بسیاری را در حوزه فعالیت های دریایی ایجاد کرده است.
عزیزی همچنین احساس مسئولیت همگانی نسبت به مسائل دریایی را بهترین راه ایجاد تحول اساسی در فعالیت های دریایی اعلام کرد.
مدیرکل بنادر و دریانوردی هرمزگان نیز در مراسم یاد شده با ارائه آماری از وضعیت تبادلات دریایی و نقش و جایگاه آن در تجارت جهانی صنعت دریانوردی را از شاخص های مهم ارزیابی های اقتصادی معرفی کرد.
علی اکبر صفایی یادآور شد: در حال حاضر بیش از یکصد و چهار هزار فروند کشتی بالای صدتن در آبراههای جهانی فعالیت می کنند و یک و نیم میلیون نفر در سراسر جهان به حرفه دریانوردی مشغول هستند.
وی از هرمزگان به عنوان قطب فعالیت های دریایی کشور نام برد که سالانه 100میلیون تن کالا در آن تخلیه و بارگیری می شود وتردد 110هزار شناور (بدون احتساب ترددهای نظامی) در آن ثبت می شود.
این مسئول تعداد شناورهای ثبتی استان را 8هزار و 800فروند اعلام و اضافه کرد:60درصد تجارت دریایی کشور در هرمزگان انجام می شود و سهم 90درصدی از حمل و نقل کانتینری و 98درصدی از مسافرت های دریایی را به خود اختصاص داده و55هزار نفر نیز به طور مستقیم در این استان از حرفه دریانوردی ارتزاق می کنند.
در پایان این مراسم از فعالان صنایع دریایی ،خانواده شهدا و ایثارگران و مسئولان و فرماندهان نظامی و انتظامی حوزه دریایی نیز تقدیر شد.
همچنین خلیل تنیده به عنوان سرپرست خبرگزاری جمهوری اسلامی هرمزگان و خانواده شهید لوح یادبود و تقدیر این مراسم را به نمایندگی از جامعه رسانه ای دریافت کرد.
/3131
نظر شما