استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در مطلب خود آورده است: چند روزی است که نام مکانی جغرافیایی به نام «تهرانجلس» بر روی نقشه گوگل ثبت شد. این یک رویداد بزرگ برای ایرانیانی است که در لوس آنجلس کالیفرنیای آمریکا به صورت دیاسپورایی تاثیرگذار زندگی می کنند. این مردم خود را ایرانی می دانند و در ابراز هویت و ریشه یابی هویتی، خود را ایرانی می دانند. گفته می شود که در این مکان جغرافیایی بیشتر مردم به پارسی سخن می گویند و همه جا می توان گفت و گو هایی به زبان پارسی شنید. تابلوهای مغازه ها به خط فارسی است. در آنجا همه نمادها و نمودهای جامعه ایرانی را می توان یافت. آنها برای خود نهادهای مدنی ایرانی دارند. می توان در آنجا نان سنگک خرید. می توان فیلم ایرانی تماشا کرد و می توان به موسیقی ایرانی گوش سپرد. می توان با همسایگان به زبان شیرین فارسی درد دل کرد.
دکتر امیراحمدیان در ادامه مطلب خود به دوره ریاست جمهوری آقای محمد خاتمی اشاره می کند که در آن دوره، توجه به ایرانیانی که دور از ایران زندگی می کنند، برنامه ریزی شده بود. در آن دوره در وزات خارجه برنامه ای برای ارتباط با ایرانیان خارج از کشور مطرح بود. به هر طریق آنانی که خود را ایرانی می دانند، دارای گذرنامه ایرانی یا پدر و مادر و ریشه ایرانی دارند، به هر نحو باید با سرزمین مادری ارتباط داشته باشند. هندی هایی که در سراسر گیتی پراکنده و کار می کنند، رابطه ای عمیق و گسترده با کشور و وطن خودشان دارند و این رابطه را هیچگاه قطع نکرده اند و همه ساله سرمایه های مادی و معنوی بین آنان و کشور زادبومشان مبادله می شود.
استاد جغرافیای سیاسی دانشگاه تهران در پایان مطلب خود به وضعیت ایرانیان در آمریکا پرداخته و نوشته است: «آقای احمدی نژاد در طول دوره ریاست جمهوری خویش همه ساله به آمریکا سفر کرده است. ضرورت و اهمیت برقراری ارتباط با جامعه ایرانی را در سرلوحه قرار داده است، اما کاری بنیانی و اساسی در این زمینه صورت نگرفته است. اگر ما نتوانیم با تهرانجلسی ها و دیگر جوامع ایرانی در تعامل باشیم، خواه ناخواه، ایرانی دیگر (با امکاناتی گسترده و آزادانه)، به جهانیان معرفی خواهد شد.»
برای خواندن متن کامل این مطلب، لطفا اینجا را کلیک کنید.
دکتر بهرام امیراحمدیان در مطلب تازه خود به ثبت شدن مکانی جغرافیایی به نام «تهرانجلس» بر روی نقشه گوگل پرداخته است. <BR>
کد خبر 247409
نظر شما