علی لاریجانی گفت که روش‌های رابین‌هودی در اقتصاد هیچ‌وقت جواب نمی‌دهد.

رئیس مجلس شورای اسلامی در گفت‌وگو با فارس با اشاره به نوسانات بازار ارز، اظهار داشت: حل هر مسئله‌ای وقتی امکان‌پذیر است که فرد علت‌های آن را به خوبی بشناسد و سپس این علت‌ها را از بین ببرد، اگر این کار انجام نشود، ممکن است کاری موقتی صورت گیرد که گاهی هم نتیجه عکس بدهد.
وی افزود: بخشی از مسائلی که درباره وضعیت فعلی تورم، گرانی و نرخ ارز مطرح است، به تحریم‌ها مربوط می‌شود و بخش زیادی هم به رفتار دولت در گذشته برمی‌گردد.
اهم سخنان رییس مجلس شورای اسلامی در ادامه می‌آید:
  • هم‌اکنون نقدینگی در کشور افزایش یافته است. نقدینگی در کشور ما از حدود 65 هزار میلیارد تومان طی 7 سال گذشته به 395 هزار میلیارد تومان افزایش یافته است. وقتی این نقدینگی جمع شد، اگر راه‌های سرمایه‌گذاری در تولید مقابل آن باز باشد، به سمت تولید می‌رود، ارزش افزوده ایجاد می‌شود و تورم به دنبال نخواهد داشت اما اگر تولید، رکود داشته باشد این نقدینگی به سمت تولید نمی‌رود، بلکه به سمت کارهای کاذب سوق پیدا می‌کند، مثل دلالی یا کارهای دیگر و این امر عملاً باعث رشد ما نخواهد شد.
  • بخشی از مشکلات از برخی رفتارهای بانکی خلاف قاعده نشأت می‌گیرد. فرض کنید که بدهی بانک‌های کشور به بانک مرکزی در طول چند سال اخیر حدود سه برابر شده است، این بدهی به طور طبیعی باید سر موقع پرداخت شود اما وقتی این کار انجام نشود، به معنی پول پرقدرت است، پول پرقدرت اثرات تورمی مضاعفی دارد؛ پس یک بی‌انضباطی مالی- پولی، کشور را به اینجا رسانده است.
  •  در قانون هدفمندسازی یارانه‌ها از ابتدا موضوع تورم مطرح بود، چون مردم که دلشان نمی‌خواست 45 هزار تومان در این جیبشان بگذارند و سه برابر از جیب دیگرشان بردارند، آنها دلشان می‌خواست هدفمندی یارانه‌ها منجر به بهره‌وری بالاتر در تولید، صرفه‌جویی و رونق اقتصادی کشور شود؛ به همین دلیل در مجلس مصوب شد که 30 درصد درآمد یارانه‌ها به بخش تولید اختصاص یابد اما این مصوبه اجرایی نشد به همین دلیل تولید دچار رکود شد.
  • البته اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به خودی خود نقدینگی در کشور را افزایش داد و پرداخت یارانه 45 هزار تومانی به مردم منجر به افزایش نقدینگی در کشور شد، اما اگر در کنار آن تولید رونق پیدا می‌کرد و کارخانجات به صورت 3 شیفت فعالیت می‌کردند، این نقدینگی به سمت تولید می‌رفت؛ اینکه مجلس مصوب کرد 30 درصد درآمد اجرای قانون یارانه‌ها به بخش تولید اختصاص یابد، محقق نشد و وقتی طرحی ناقص اجرا می‌شود، این اثرات را هم دارد.
  • اقتصاد ما دارای مشکلات درونی است. گاهی غربی‌ها در موضوع تحریم‌ها خیلی رجز می‌خوانند که دیدید ایران را تحریم کردیم و چه شرایط اقتصادی در داخل ایران پیش آمد؟ ولی واقعیت این است که بخش کمی از مشکلات اقتصادی ما مربوط به تحریم‌هاست و مشکلات اقتصادی ما از ساز و کارهای درونی نشأت می‌گیرد.
  • اینکه رهبر معظم انقلاب امسال را سال حمایت از تولید ملی نامگذاری کردند، سخن بسیار داهیانه‌ای است؛ در شرایط فعلی علاج کار این است که تولید کشور راه بیفتد و رونق یابد و تا وقتی این موضوع رخ ندهد، این مشکلات همچنان باقی است.
  • وزارت اقتصاد و صنعت، معدن و تجارت اعتباری حدود 26 هزار میلیارد تومان تهیه کردند تا به عنوان تسهیلات بانکی پرداخت شود، ولی این رقم با توجه به نرخ ارز باید خیلی بیشتر باشد چون اگر کارخانجات قبلاً با 1200 تومان ارز خریداری می‌کردند حالا باید با نرخ 3 هزار تومان ارز بخرند، بنابراین باید حدود 3 برابر پول در گردش داشته باشند؛ موضوع این است که قبلاً وقتی کارخانه‌ای می‌خواست ال سی باز کند، باید 15 درصد پرداخت می‌شد و مابقی را وقتی کالا وارد می‌شد، پرداخت می‌کرد اما حالا می‌گویند 100 درصد رقم را پرداخت کنید و گاهی حتی 20 درصد هم اضافه می‌گیرند که مطمئن باشند؛ اینکه کمک به تولید نیست.
  • در شرایطی که کارخانجات نقدینگی ندارند، باید به آنها کمک شود، اما یک تحریم اضافه هم از داخل درست می‌کنید و این روش کمک به تولید نیست؛ این موضوعات اشکالاتی بود که در جلسه دولت و مجلس با جدیت مطرح شد.
  • وزیر جهاد کشاورزی گزارش رسمی به بنده ارائه داده که ایران حدود 13 میلیون تن گندم در سال جاری تولید کرده که لیست آن هم وجود دارد که در چه استان‌هایی تولید شده است، اما باید ببینیم چقدر به سیلوها گندم داده می‌شود. باید بگویم کمتر از 3 میلیون تن؛ ما سیلو ساختیم که کاملًا هم بهداشتی هستند و گندم را می‌توانند خوب نگهداری کنند اما چرا نمی‌دهند؟ چون قیمت آن را 420 تومان اعلام کردند، در حالی که همه جور محاسبه کارشناسی نشان می‌دهد که قیمت تولید گندم در شرایط فعلی 600 تومان تمام می‌شود، شما وقتی قیمت تضمینی را 420 تومان اعلام می‌کنید کشاورز نمی‌فروشد و یا به دلال می‌دهد که در انبارهای غیراستاندارد نگهداری کند یا به عراق یا جای دیگر صادر می‌کند یا به دام می‌فروشد، نتیجه آن هم این است که شما با کمبود گندم مواجه می‌شوید و مجبورید 6 یا 7 میلیون تن گندم خریداری کنید، یعنی 3 یا 4 میلیارد دلار نیز اینجا باید هزینه کنید و این امر یعنی سیکل معیوب است، گندم تولید شده، اما در جایی عیب داشته و نتوانستند اخذ کنند.
  • بنده گروهی را هم برای بررسی این موضوع تعیین کردم و کار هماهنگی با دولت انجام شد و در نهایت به این نتیجه رسیدند که قیمت تمام‌شده گندم بین 550 تا 600 تومان است؛ هم‌اکنون دو میلیون گندم‌کار در کشور وجود دارد اما آنها به زور می‌توانند زندگیشان را اداره کنند، در حالی که کشاورزان در همه کشورها مورد حمایتند.
  • در مورد موضوع کنترل ارز هم راه‌های معقول‌تری وجود دارد. ما باید با مردم رو راست حرف بزنیم، درآمد ارزی ایران کاهش پیدا کرده است و ما باید با مردم صحبت کنیم و بگوییم که مجبوریم مقداری از درآمد کشور را برای مایحتاج عمومی مردم و دارو مصرف کنیم و با دلار 1226 تومانی بدهیم که ارزانتر شود و بخشی هم برای تولیدات کارخانجات اختصاص یابد.
  • باید ارز را با نرخ ثابت نه به نرخ روز به کارخانجات بدهیم. وقتی به نرخ روز به کارخانجات ارز بدهید، هیچ‌کس نمی‌داند با چه برنامه ارزی، تولیدات خود را داشته باشد، این موضوعات راه‌حل‌هایی دارد و البته کار دولت است نه کار مجلس.
  • نباید نرخ ارز بالا برود. بالا رفتن نرخ ارز هم مشکلاتی دارد اما باید حل شود؛ اگر در صنعت رونق ایجاد کنید، خود به خود تورم پایین می‌آید و اشتغال ایجاد می‌شود، در حالی که با وضعیت فعلی بسیاری از کارخانه‌های کوچک و متوسط زیر 50 درصد کار می‌کنند، بعضی‌هایشان هم تعطیل شدند، در حالی که می‌توانند به صورت سه شیفت کار کنند.
  • این مسائل است که مشکلات تورمی ایجاد می‌کند، چون شما پول ارز را دادید، ساختمان ساختید، آب و برق و تلفن و همه چیز برای‌شان درست کردید و سرمایه‌گذاری در اینجا صورت گرفت و به تولید نرسید؛ در حالی که باید پول در گردش کارخانجات را از طریق تسهیلات بانکی به آنها ارائه و در اولویت قرار دهیم.
  • هم‌اکنون "مسکن مهر" برای دولت اولویت شده است. حجم انبوهی از تسهیلات به مسکن مهر داده می‌شود، در حالی که این موضوع به تولید کمکی نمی‌کند؛ بنابراین حتماً اولویت اشتباهی است.
  • گزارشی به بنده داده بودند که در آن اعلام شده 54 درصد تسهیلات در سال گذشته به مسکن مهر اختصاص یافته است، مسکن مهر موضوع مهمی است ولی اگر کشوری متوازن حرکت نکند، در اقتصاد مشکلاتی به وجود می‌آید؛ قرار بود 30 درصد درآمد اجرای قانون هدفمندسازی یارانه‌ها به بخش تولید اختصاص یابد که مطلقاً اختصاص نیافته است، مجلس این موضوع را پیگیری و گزارشی در این زمینه ارائه کرد که در صحن علنی قرائت شد و به دلیل تخلفی که صورت گرفته بود به قوه قضائیه ارسال شد.
  • درآمدهای دولت به خاطر تحریم‌ها متناسب با بودجه رشد نکرده است. ما کسری بودجه داریم و معقول‌ترین راه این است که این منابع به سمت جبران کسری بودجه برود و سپس به بخش تولید کمک شود، یعنی اگر صنعت ما هم‌اکنون برای گرفتن تسهیلات به عنوان مثال باید 25 درصد سود بدهد، ما برای شرایط فعلی می‌توانیم یک یارانه‌ای به او بدهیم تا کمتر سود بپردازد و رونق یابد؛ اگر بخواهیم هدف‌گذاریمان همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند، توسعه و رونق بخش تولید باشد، باید این منابع را صرف چنین بخش‌هایی کنیم.
  • هیچ‌وقت در اقتصاد روش‌های رابین‌هودی جواب نمی‌دهد. وقتی که نقدینگی در کشور را بالا می‌بردند باید به این موضوع فکر می‌کردند، حالا هم باید با مردم گفت‌وگو کرد و آرام‌آرام شرایطی را به وجود آورد تا به سمت تولید پیش رفت، در این صورت نقدینگی سیّال که یک روز به سمت مسکن یا ارز یا به سمت طلا می‌رود، کنترل می‌شود اما این اراده باید وجود داشته باشد.
  • میزان تأثیر تحریم‌ها در اقتصاد کشور ما بیشتر از 20 درصد نیست. 80 درصد مسائل و مشکلات اقتصادی ما مربوط به سیستم مدیریتی است و اتفاقاً موضوع اشتباهی که غربی‌ها تصور می‌کنند، این است که به خاطر تحریم‌ها توانستند اقتصاد ما را متلاطم کنند، ولی ما خودمان باید متوجه این موضوع باشیم.
  • باید پرسید آیا رشد نقدینگی در داخل کشور، ربطی به تحریم‌ها داشته است؟ شما نقدینگی را افزایش دادید، اینکه بیشتر تسهیلات را به مسکن مهر دادید، چه ربطی به تحریم دارد؟ پس اشکال کار در جای دیگری است که باید حل شود .
  • (آیا مسئولان با قصد و غرض آدرس غلط می‌دهند یا خیر؟) بنده واقعاً روش‌های پیامبرگونه ندارم که ببینم نیّات آنان چیست، ولی هر نیّتی هم که داشته باشند، اشتباه است.
  • استراتژی غرب هم‌اکنون این است که به افکارعمومی دنیا بقبولاند که با تحریم‌ها، توانسته وضعیت آشفته در اقتصاد ایران ایجاد کند. هر آدرسی که این تحلیل را تقویت کند، آنها را مصمم‌تر می‌کند که فشارهایشان را افزایش دهند.
  • (با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در زمینه اقتصاد مقاومتی) باید این موضوع برای مردم باز شود که مقصود از اقتصاد مقاومتی چیست؟ اقتصادی که در مقابل شرایط دیگران، قدرت انعطاف داشته باشد و بتواند خودش را تنظیم کند، وقتی می‌تواند خود را تنظیم کند که از درون قوی باشد، یعنی شما تورم را کنترل کرده باشید، تولید داخلی توانسته باشد در حداکثر ظرفیت خود فعالیت کند و در محصولات استراتژیک خودکفا شده باشیم.
  • از نظر ابتکارات درونی نباید از دیگران گرته‌برداری کنند و باید خودمان بتوانیم کار کنیم.شرکت‌ها و مؤسسات دولتی ما با اجرای اصل 44 قانون اساسی از یک حالت دولتی به حالت نیمه دولتی سوق پیدا کردند.
27219
برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید.
کد خبر 247794

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
4 + 7 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 45
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام CA ۱۴:۳۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    "۸۰ درصد مشکلات کشور مدیریتی است" همینه میگیم آمریکا هیچ غلطی نمی تواند بکند.
    • چاره اندیش US ۱۸:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
      96 11
      حالا که مشکلات زیر سر آمریکاست بانک مرکزی هم باید با فناوری بالایی که در چاپ اسکناس داره حداقل 50 میلیارد دلار اسکناس دلار چاپ کنه تا پول آمریکا کم ارزش بشه
    • دلار زده IR ۰۹:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
      12 0
      فکر کنم این 80 درصدی که اقای لاریجانی گفتند مربوط به طرح رابین هودی دولت است که میخواست از سرمایه دار بگیره به مردم بده ..... ولی عملا برعکس شد ... این طرح داروغه ای شده با افزایش 150درصدی دلار(کاهش پول ملی) باعث شد مردم عادی باید هزینه چند برابر بیشتری متحمل شوند و جور پولدارتر شدن سرمایه داران ودلالان دلار و سکه را بپردازند...
  • بدون نام IR ۱۴:۴۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    371 7
    لاریجانی : ۸۰ درصد مشکلات کشور مدیریتی است خیر 100 درصد مشکلات کشور ناشی از بی کفایتی است ایران را با مالزی ، ترکیه ، سنگاپور ، امارات و ... مقایسه کنید از 40 سال قبل تا کنون
    • بدون نام IR ۰۱:۰۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
      4 48
      سبک زندگی کشورهای که شما نامبردید به ما ایرانی ها نمیخوره {{نوکری}} مخصوصا اون اخریه {{امارات}}
  • پیمان IR ۱۴:۵۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    148 3
    این بود عدالت محوری؟! این بود خدمت به مردم ؟! باید در برابر پیشگاه خداوند و ملت مظلوم ایران پاسخگو باشید.
  • بدون نام IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    422 7
    اقای لاریجانی یه سوال ! چرا نمایندگان مجلس از احمدی نژاد میترسند و ایشان را استیضاح نمیکنند؟؟؟؟؟!
    • بدون نام IR ۱۶:۱۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
      آفرين حرف دل سوخته ما را زديد.
    • بدون نام IR ۲۳:۴۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
      32 1
      یادتونه یه زمان همین آقا از وزیر اقتصاد در جلسه استیضاحش دفاع کرد
  • بدون نام IR ۱۵:۱۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    265 6
    آقای لاریجانی مسببین بی انظباطی مالی وزیر اقتصاد و رئیس بانک مرکزی هستند ،چرا مجلس با ایشان برخورد نمی کند؟!
  • بدون نام IR ۱۵:۱۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    161 4
    آقای لاریجانی برادر ارجمند فکر نمی کنید یک کم دیر به فکر افتاده اید؟وقتی رییس جمهور گفت "من این قانون رو اجرا نمی کنم"بعد گفت"مجلس در راس امور نیست"بعد برای یک سری سوال که حق مسلم مجلس بود اون طور واکنش نشان دادند و تازه وقتی به مجلس اومدن به جز مسخره کردن مجلس کاری نکردند شما باید همون موقع جلوی دولت می ایستادین تا الان مجبور نشین گله کنید ...حالا که دیگه 8 ماه تا پایان این دولت باقی نمونده و متاسفانه(و شاید خوشبختانه!) این دولت برای مجلسی ها "تره" هم خرد نمی کنه تا بفهمید چه کسی در راس امور هست و درس عبرت بشین برای آیندگانی که می خوان "نماینده مردم" باشند
  • mohsen IR ۱۵:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    با سلام جناب اقای دکتر لاریجانی اگر 80 درصد مشکل تقصیر احمدی نژاد است چرا طرح عدم کفالت ایشان در مجلس مطرح نمیشود ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ از ایشان میترسید یا .....
  • بدون نام IR ۱۶:۰۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    137 3
    وقتی این تورم ایجاد می شود کسانی که وام های بانکی ریالی درشت گرفته اند یک دفعه یه سود زیاد و الکی می کنند چون این تورم مثل تخفیف دهنده یه قسمت عمده از وام های بانکی این هاست و این گروه معمولا خودشان از باعث و بانییان این وضع آشفته اند. بخصوص که معمولا این وام ها کلان را در دلالی و بازرگانی به کار می زنند.
    • بدون نام IR ۲۲:۰۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
      62 2
      تازه خبر نداری با وامها به جای اشتغالزایی رفتند دلار خریدند
  • محمد حسین US ۱۶:۱۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    152 2
    "هزینه ناکارآمدی‌های دولتمردان را مردم کوچه و بازار نباید پرداخت کنند، نباید بر زخمهای عمیق نابسامانی‌هایشان نمک پاشید. باید به کسانی که این روزها بر اثر انبوه مشکلات به زمین می‌خورند کمک شود تا به زندگی آبرومندانه ادامه دهند."
  • ایرج IR ۱۶:۴۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    113 3
    عجب چه کشف بزرگی
  • محمد IR ۱۶:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    184 6
    شماها که جرات یه استیضاح ساده رو ندارید چرا حرف میزنید؟
  • خسته IR ۱۷:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    104 2
    مقصر اصلي مجلس است كه در انجام وظيفه خود در قبال دولت كوتاهي كرد.
  • مصطفی IR ۱۷:۵۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    308 1
    خوب اینکه معلوم است مشکلات مردم نیستند مدریریت وبرنامه ریزی و ندانمکاری اجرايي است که چه بلایی برسر پول ملی آورده ارزش کار وتولیدوسرمایه را دراین بخش ازبین برده ایجاد تورم وگرانی سوقات برای مردم آورده شما اگر جای مردم بودید چه کار می کردید خو شمزه اینکه مسئولین ورسانه های طرفدار مسئولین از نوسانات ارز سکه طلا میگویند اینها معنی نوسان را هم نمی دانند یکی نیست به اینها بگوید نوسان بمعنی بالا و پائین می باشد درصورتیکه می بینیم که ارز وسکه طلا همش بالا میرود پائین آمدن آنرا نمی بینیم
  • ارمين IR ۱۸:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    34 52
    اينها اثرات تحريم هاي بين المللي است البته بعضي ها هم ازاين اب گل الود ماهي مي گيرند
  • بدون نام US ۱۸:۰۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    91 3
    شما چيکار کردين؟ شما هم مقصرين
  • مرد عمل IR ۱۸:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    81 4
    آقاي دکتر حالا که فهميديم اشکال کجاست پس از امشب دست بکار بشيم.
  • بدون نام TR ۱۸:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    99 4
    خيلي عذر ميخوام ولي شما هم عين احمدي نژاد هستيد. انتقاد خالي دردي رو دوا نميكنه. چرا وقتي بانك مركزي دلار دانشجو ها رو قطع ميكنه هيچكدومتون صداتون در نيومد؟
  • بدون نام IR ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    56 2
    رئیس کمیسیون اقتصادی ما جناب پروفسور فتحی پور نیستن الان کجا هستند ؟
  • بدون نام MY ۱۸:۵۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    188 1
    جناب آقای لاریجانی شما هم جزو مدیران رده بالای نظام هستید فکر کنم این موارد به شما هم بر می گردد شما که این موارد را می دانید چرا جلوی دولت ایست نکردید.
  • بدون نام NL ۱۹:۲۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    74 3
    آقای لاریجانی خود از مدیران کشور بوده وهستند
  • بدون نام IR ۱۹:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    88 2
    شما جزء مدیران نیستی؟
    • بدون نام A1 ۲۰:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
      83 3
      احتمالا خودشان را جزو 20 درصد حساب می کنند
  • یاغی IR ۲۱:۲۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    29 2
    تحریم که اثر نداره ؟؟پس چرا رفتم یه دستکش بوکس بخرم گفتن تحریم هستیم وجود نداره باشه هم نمی فروشن پیدا هم بکنی بالا 100 هزار تومنه؟؟؟ این چه وضعیه؟؟؟ دستکش بوکس اخه کجاش باید تحریم بشه؟؟؟؟؟
    • بدون نام IR ۰۱:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
      2 17
      پسره خوب اینو از تحریم کننده ها بپرس ...احتمالا میگن میخواهیم کلاهک هسته رو دستکش بوکس بزاریم میترسن بهمون دستکش بوکس بفروشن دیگه......
  • بدون نام IR ۲۲:۳۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    34 1
    چش شما روشن که مشکلات کشور مدیریتیه
  • بدون نام IR ۲۳:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۱
    16 0
    امسال راگفتن سال تولیدملی وکاروسرمایه ملی عجب با بالارفتن ارز پول بین الملی کاهش پول ملی که توسط نداشتن مدیریت دست اندرکاران مدیران کشور ضربه بزرگی به تولید ملی وکاروسرمایه ملی خورده این هم شعار بود عمل درکار نبود
  • بدون نام US ۰۰:۲۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    1 17
    ایشان مگر مسئول اقتصاد هستند که اظهار نظر میکنند؟ درست که ما با احمدی نژاد مخالف ایم، اما این دلیل نمیشود هر کسی او را بزند.
  • بدون نام US ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    15 2
    درسته مشکل مدیریتی است ، ولی این مدیریت سه قوه رو در بر میگیره.
  • بدون نام IR ۰۱:۲۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    12 1
    خوش به سعادت امام که این روزا رو ندید.این بود آرمانهای امام؟
  • بدون نام IR ۰۴:۲۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    8 2
    می‌شه جناب لاریجانی بفرمایند تعریفشون از "اقدامات رابین‌هودی" چیه که اگه خودشون رأس کار بودند مرتکب اون نمی‌شدند؟
    • ناشناس IR ۰۰:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۳
      1 1
      هدفمندی یارانه ها اینکه یارانه ها رو اومدن حذف کردن در عوض با چند برابر کردن نرخ مصارف انرژی ( آب ، برق ، گاز ) و سایر اقلام مصرفی علاوه بر مبلغ یارانه واریزی به حساب خانوارها باید دو برابر مبلغ دریافتی را به آن اضافه کنند و دوباره به دولت پرداخت کنند. با اینکار کجا به مردم کمک میشه خصوصا قشر ضعیف جامعه؟ اگر راست میگن پرداخت یاراانهبه خانوارها رو قطع کنند ولی قیمت ها رو به قبل از پرداخت یارانه ها برگردانند. دولت با هدفمندی یارانه ها فقط میخواست کیسه خودش را پر کند.
  • سپهر سمیعی IR ۰۷:۰۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    7 10
    اجازه بدهید صحبت رئیس مجلس را به زبان واضح ترجمه کنم تا رفع ابهام شود. منظور از اینکه روشهای رابین هودی نتیجه نداده این است که دولت احمدی نژاد سرمایه گذاری برای طبقات مستضعف را در اولویت گذاشته و تسهیلات کمتری به طبقه سرمایه دار (تولید) داده است. به بیان دیگر آقای لاریجانی معتقدند باید برعکس از فقرا گرفت و به ثروتمندان بخشید. جالب اینجا است که این موضوع دعوا بین رقیبان ریاست جمهوری آمریکا هم هست. اوباما می گوید باید از طبقه پولدار مالیات بیشتر گرفته شود و به طبقات محروم کمک شود ولی رامنی می گوید باید پولدارها از مالیات معاف شوند و از طبقات محروم مالیات بیشتری گرفته شود و به پولدارها وام داده شود تا اقتصاد که بر اساس مدل سرمایه داری است همچنان بچرخد.
    • مهدي IR ۰۷:۳۴ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
      17 3
      بنده مخالفم . مشكل اصلي اينه كه مديريت اقتصادي به معناي گرفتن و بخشيدن نيست . كه احمدي نژاد دقيقا همين مسئله رو مدام عنوان ميكنه "گرفتن و بخشيدن" كه شما هم همين ديد رو داري فقير و غني نداره اين ها حرفهاي شبه سوسياليستيه . با اين طرحه ها همه ضرر مي كنند . اينكه يك عده خاص با زد و بند پولدار شدند رو نبينيد اكثر ثروتمندان جامعه متضرر مي شوند چون ارزش پول ملي كم شده . در صورتي كه اقتصاد يك سيستم پوياست نمي شود با بخشيدن و وام دادن و طرحهاي يك شبه و بيخود كاري كرد .
    • سپهر سمیعی IR ۲۳:۰۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
      2 0
      سرمایه افراد سرمایه دار و پولدار معمولا در اشکالی مثل ملک، زمین، مغازه، باغ، کارگاه، کارخانه، تجهیزات صنعتی، کالاهای قابل فروش چه در داخل و چه صادرات، سکه، ارز و ... هست. همه این موارد در شرایط تورم متناسب با میزان تورم افزایش قیمت پیدا میکنند. در نتیجه افراد پولدار نه تنها در اثر تورم فقیرتر نخواهند شد بلکه پولدارتر هم می شوند. ولی کارگر و کارمندی که بر اساس قرارداد سالیانه هر ماه مبلغ ثابتی پول کاغذی دریافت میکند در نتیجه تورم بطور ملموس فقیرتر می شود. کسی که در مایحتاج روزانه مشکل دارد چطور می تواند در بازار ارز اخلال کند؟! مشکل اصلی اینجا است که تولید کننده ها بجای تولید به دنبال دلالی می روند. همانهایی که توقع دارند همین مبلغ کم یارانه هم بجای مردم به آنها (تولید) داده شود...
  • رضا IR ۰۷:۵۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    10 3
    آقای لاریجانی وقتی جنابعالی حمایت بی مورد در بحث سوال از رئیس جمهور و استیضا وزیر اقتصاد از دولت کردید وپشت سوال کنندگان و استیضا کنندگان را خالی کردید این هم می شود نتیجه حمایت بی مورد درود بر مطهری که خیلی خوب احمدی نژاد را شناخت هنوز دیر نشده کشور را نجات دهید برای رضای خدا وخون شهدا والی خون شهدا دامنگیر تان خواهد شد هم در این دنیا وهم در آن دنیا
  • ماني CA ۰۸:۳۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    5 15
    نظر بنده به نظر احمدي نژاد نزديك تره.
  • بدون نام IR ۱۱:۰۲ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۲
    3 9
    من میگم جناب لاریجانی یک قانونی را در مجلس بگذرانند که برای پایین امدن میزان نقدینگی در جامعه یک 6 ماهی حقوق کلیه حقوق بگیران دولتی و بخش خصوصی را قطع کنند تا ببینیم مشکل اقتصاد کشور حل میشود یا نه . تا هرچی مشکل است به گردن میزان نقدینگی نیفتد .
  • ناشناس IR ۰۰:۴۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۳
    5 1
    پارسال سال جهاد اقتصادی بود و با اختلاس 3000 میلیارد تومانی جهاد عظیمی در نظام بانکی کشور رخ داد. امسال هم که سال تولید ملی ست با افت ( نصف شدن ) ارزش پول ملی مواجه شدیم تا عملا تولید کنندگان داخلی در تولیدی شان را تخته کنند تا دولت بزرگوار همچنان به وارادات بی رویه از کشور برادر چین ادامه داده و لطمه ای به اقتصاد کشورشان وارد نشود.
  • بی نام IR ۰۰:۵۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۳
    4 2
    نتیجه حمایت بیجای شما از وزیر اقتصاد در ارتباط با اختلاس معروف در سال گذشته!