بنیاد علوی از طرف دولت ایران مدیریت برج شیشه‌ای 36 طبقه در نیویورک را برعهده دارد

با اعلام خبر توقیف اموال بنیاد علوی در آمریکا که همزمان با افزایش فشارهای بین‌المللی بر ایران به منظور پذیرش پیشنهاد اخیر آژانس بین‌المللی انرژی اتمی برای انتقال اورانیوم کم غنی شده‌اش به منظور فرآوری در روسیه و فرانسه بوده است، تئو امری تحلیلگر سیاسی هفته‌نامه تایم در مقاله‌ای تحت عنوان «چرا آمریکا می‌خواهد مساجد را تصرف کند؟» به بررسی اقدام اخیر دولت آمریکا و پیامدهای آن پرداخته است. به نوشته تایم اقدامی که اخیراً دولت اوباما برای کاهش نفوذ ایران در آمریکا صورت داده است می‌تواند شوک عجیبی به جهان اسلام وارد کند و در اقدامی که به نظر غیر قابل پیش‌بینی می‌آمد، دولت فدرال آمریکا روز پنج‌شنبه اعلام کرد که به‌دنبال مصادره اموال متعلق به بنیاد علوی و شرکت آسا شامل یک آسمان ‌خراش و چندین واحد مسجد و مرکز اسلامی است.

دادستان‌های فدرال آمریکا گفته‌‌اند که بنیاد علوی با کمک شرکت آمریکایی آسا به‌طور غیرقانونی به یک بانک متعلق به ایران پول منتقل کرده‌اندو شکایت‌نامه‌ای را در دادگاه مدنی آمریکا علیه بنیاد علوی تنظیم کرده‌اند تا از طریق آن افزون بر 500 میلیون دلار دارایی‌های این بنیاد را مصادره کنند.

این اقدام دادستان‌های آمریکا برای مصادره اموال بنیاد علوی می‌تواند یکی از بزرگ‌ترین توقیف اموال در زمینه مبارزه با تروریسم در تاریخ آمریکا باشد. این اقدام ناگهانی دولت آمریکا می‌تواند این پیام روشن را برای تهران داشته باشد که اوباما نمی‌تواند آنچه را که دادستان منطقه جنوب نیویورک جبهه آمریکایی برای دولت ایران خواند تحمل کند.

دادگستری و خزانه‌داری آمریکا شرکت «آسا» را که صاحب 40درصد از سهم ملک آسمانخراش متعلق به بنیاد علوی است به عنوان پوششی برای انجام امور مالی بانک ملی ایران معرفی کرده‌اند.
به گفته دادستان‌های فدرال آمریکا، بنیاد علوی از طرف دولت ایران مدیریت برج شیشه‌ای 36 طبقه در نیویورک را برعهده دارد و با شرکت آسا کار می‌کند که هر دو نهاد به‌طور غیرقانونی میلیون‌ها دلار را به بانک ملی منتقل کرده‌اند.

دولت آمریکا از مدت‌ها پیش به فعالیت بنیاد علوی به عنوان بازوی دولت ایران مظنون بوده و در شکایت‌نامه 97 صفحه‌ای دادستان‌های فدرال جزئیات همکاری این بنیاد با مقام‌های ارشد ایران شامل معاون نخست‌وزیر وقت و سفیران ایران در سازمان ملل منتشر شده است.

در همین حال یکی از وکلای بنیاد علوی با وجوداینکه به سؤالات مجله تایم پاسخ نداده اما خاطر نشان کرده‌ بنیاد در حال همکاری با مقامات فدرال است و در دادگاه حاضر خواهد شد. مقامات ایران در سازمان ملل نیز به تماسهای خبرنگار تایم پاسخ نداده‌اند. اما این اقدام آخرین نشانه از افزایش تنش‌ها بین رئیس‌جمهور اوباما و محمود احمدی‌نژاد رئیس‌جمهور ایران است. این اقدام می‌تواند باعث رضایت برخی از نیروهای اپوزیسیون شود که خواهان مخالفت اوباما با دولت ایران بودند و از سوی دیگر می‌تواند با استقبال مسلمانان سنی درآمریکا مواجه شود که دشمنی دیرینه‌ای با شیعیان دارند.
اما به هر حال این اقدام و به ویژه تصرف چهار مسجد می‌تواند باعث منفی شدن نگاه جهان اسلام به اوباما شود.

شورای روابط آمریکا و اسلام که در واشنگتن قرار دارد هشدار داده است که این اقدام باعث برخورد متفاوت مسلمانان آمریکا در آینده خواهد شد و پیامی منفی برای مسلمانان جهان خواهد داشت و در رسانه‌های جهان این جمله تیتر می‌شود که دولت آمریکا مساجد را متصرف شده است.

روث وجوود مدیر برنامه قانون بین‌المللی در دانشگاه جونز هاپکینز در این زمینه می‌گوید: من به تأثیر مستقیم تصرف این مساجد بر رویکرد دنیای اسلام به دولت اوباما اعتقادی ندارم و این مسئله در چارچوب حقوقی به خوبی قابل توضیح است. البته این که دولت احمدی‌نژاد پاسخ تندی به این اقدام داشته باشد امری کاملاً قابل پیش‌بینی است و شاید هم به دلیل همزمانی کاتالیزوری برای پاسخ منفی نهایی ایران به پیشنهاد ارسال آژانس بین‌المللی اتمی باشد.

کد خبر 24829

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

آخرین اخبار

پربیننده‌ترین