یک متخصص بیماریهای پوست با بیان اینکه استفاده از کرمهای ضدآفتاب یکی از بهترین روشهای دفاعی برای جلوگیری از بروز مضرات نور خورشید است، گفت: ضد آفتاب باید با نوع پوست فرد همخوانی داشته باشد و برای تمام سنین توصیه میشود.
دکتر محمد گلشنی با تاکید بر اینکه افراد باید از کرمهایی استفاده کنند که SPF آن بالای 30 است، افزود: نفوذ نورخورشید در پوستهايی که در اثر باران خیس شدهاند، موجب تیرگی پوست فرد میشود به همین دلیل استفاده از ضد آفتاب در زمان بارندگی توصیه میشود. همچنین به دلیل سوختگی پوست توسط عواملی شبیه نور خورشید مانند نورهای تلویزیون، کامپیوتر و مهتابی، سالمترین نور لامپهای زرد 100 واتی شناخته شده است.
این متخصص پوست و مو، پوستهای چرب را به دلیل دارا بودن عوامل محافظت کننده، بهترین نوع پوست دانست و بیان کرد: افرادی که پوست بدنشان چرب است دیرتر چروک میشود اما احتمال ابتلا به سرطان پوست را دارند.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر خودداری از سوزندان پوست با هدف برنزه شدن، اظهار داشت: افرادی که از روش برنزه کردن با نور خورشید استفاده میکنند بعد از گذشت چند سال دچار عوارضی مانند تیرگی، لکه و سرطانهای پوستی میشوند که در زیبایی آنها تاثیر سوئی دارد.
استفاده از ضدآفتاب جهت جلوگيري از صدمات ناشي از اشعه ماوراي بنفش خورشيد ضروری است
دکتر گلشنی با اشاره به اینکه نفوذ طولاني مدت اشعه ماورای بنفش موجب پيري دائمي در پوست ميشود، تصریح کرد: ضدآفتاب در مقابل اثرات کوتاه و بلند مدت ناشی از اشعه ماورای بنفش مانند آفتاب سوختگي و سرطان پوست محافظت ميكند در صورتی که پيري زودرس را چندان به تعويق نمياندازد.
این متخصص پوست و مو تابش آفتاب را یکی از علل ایجاد سرطان های پوست دانست و گفت: شايعترين سرطان در سنين 25 و 29 سالگي سرطان پوست است که استفاده زياد از ضدآفتاب و لايه بردار موجب كاهش ضخامت و مقاومت پوست در مقابل محركهاي خارجي ميشود.
وی ادامه داد: ضد آفتابها بايد به صورت مكرر استفاده شده و از تماس پوست با آفتاب در بين ساعتهاي 10 تا 16 يعني ساعتي كه شعاعهاي نور خورشيد قويتر است جلوگیری شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی تهران پیرامون اینکه آفتاب سوختگی میتواند ایمنی بدن را برای 24 ساعت بعد از تماس با آفتاب تغییر دهد، افزود: اشعه ماوراءبنفش حتي از ابر عبور ميكند وبه وسيله شن، آب، برف و حتي بتن منعكس ميشود، بنابراين ابر و آلودگي هوا نور را فيلتر نميكند. همچنین بهتر است از کودکان در مقابل نور خورشید مراقبت شود و نیز باید در استفاده از کرمهای شیمیایی برای آنها دقت کرد.
دکتر گلشنی با تاکید براینکه ویتامین D خورشید موجب تقویت استخوانها و جلوگیری از بیماریهايی مانند پوکی استخوان میشود، اظهار داشت: نگرانیها در مورد سرطان پوست به قدری در بین مردم شیوع پیدا کرده است که بسیاری از آنها حتی از قرار گرفتن در برابر نور خورشید به صورت کوتاه مدت هم هراس دارند.
این متخصص پوست و مو در خصوص اینکه استفاده مکرر از ضد آفتابهای قوی موجب کاهش ویتامین D در بدن میشود، تصریح کرد: استفاده از ضد آفتاب در بخشی از سال به خصوص فصول پاییز و زمستان که شدت نور خورشید کمتر میشود لازم نیست و بهتر است ضد آفتاب با SPF کمتر استفاده شود. همچنین کارشناسان در کشورهایی مانند استرالیا در حال تلاش هستند تا شیوه استفاده مردم از کرمهای ضد آفتاب را تغییر دهند.
وی در پایان خاطرنشان کرد: مصرف ویتامین D برای زنان باردار و کودکان زیر 5 سال برای جبران نرسیدن نور خورشید به بدن آنها توصیه میشود.
301301
نظر شما