جشن خانه موسیقی در موعد مقرر برگزار نشد و مسئولان برج میلاد هم دلیل آن را نداشتن مجوز اعلام کردند. یکی از دست اندرکاران خانه موسیقی هم گفته که مجوز این کار را داشتیم و توافق صورت گرفته بود. طبیعی است که در این گونه موارد آن فردی که مدعی است، مجوز این کار را داشته ، باید مدرکش را در معرض افکار عمومی قرار دهد تا مشخص شود که مسئولان برج میلاد درست می گویند یا دست اندرکاران خانه موسیقی.

اما نکته­ای که اسباب تعجب من و بسیاری از علاقه مندان و اعضای خانه موسیقی شد، انتشار بیانیه  هیئت مدیره خانه موسیقی در این زمینه بود، به خصوص این بخش بیانیه«در پایان اعضای هیئت مدیره خانه ضمن سپاس از همه دست اندرکاران برگزاری این مراسم از جمله مسئولان مرکز همایش­های برج میلاد که به عنوان اسپانسر برنامه از آغاز همراه و همگام ما بودند و همچنین از دفتر موسیقی و معاونت هنری وزارت ارشاد که جهت برگزاری جشن سعی وافری داشتند سپاسگزاری می­کند.»
تا آنجاییکه نگارنده در جریان دریافت مجوز کنسرت ها و مراسم است و اتفاقا در این زمینه عمده اعضای هئیت مدیره خانه موسیقی سال هاست که در قامت شوراهای دائمی وزارت ارشاد و مرکز موسیقی همین گونه مسائل را پی گیری می کنند،مجوز کنسرت و برنامه هایی از این دست از سوی دفتر امور موسیقی وزارت ارشاد صادر می شود. بنا بر این خانه موسیقی از دفتر امور موسیقی وزارت ارشاد بابت چه چیزی تشکر کرده است؟ ندادن مجوز؟ قاعده این است که باید کاری صورت بگیرد و نتیجه ای حاصل شود و هر فرد یا نهاد بعد از به ثمر رسیدن نتیجه آن کار ، از فاعل یا مجری کار تشکر می کند. به فرض مثال قرار است کنسرتی برگزار و یا آلبومی منتشر شود. وقتی این کار به انجام رسید، مسئولان یا مجریان از کسانی که در به ثمر رسیدن این کار همتی صرف کردند ،قدردانی می کنند. اما اگر کسی که خود صاحب عله این ماجراست و نه تنها هیچ کمکی به حل ماجرا نکرد و ( یا حداقل در بیانیه خانه موسیقی به نوع کمک سه نهاد دفتر امور موسیقی،معاونت هنری  و برج میلاد اشاره ای نشده است)بلکه جا خالی داد تا ترکش این تیر مستقیم به جشن خانه موسیقی اصابت کند،آنهایی که این بیانیه را می­خوانند با خود چه می گویند؟ نمی پرسند که در این ماجرا که همه کمک کردند ، پس چه کسی برهم زننده این مراسم بود؟
پوزش خانه موسیقی از تمامی افراد و زحمتکشان این جشن قابل پذیرش  و امری پسندیده است. این یعنی پذیرش مسئولیت و پوزش بابت کاری که باید انجام می شد و نشد.اگر چه این بیانیه بسیار دیر صادر شد. خبر لغو برنامه را نگارنده از رادیو فرهنگ و از زبان دبیر جشن(آقای نوربخش) شب جمعه شنید،اما بیانیه روز یکشنبه(دو روز بعد) صادر شد. و جالب این که سایت خانه موسیقی هم خبر لغو جشن را دو ساعتی قبل از بیانیه انعکاس داد و نوشت که امکان دارد این برنامه در همان زمان و در تالار وحدت و یا جایی دیگر برگزار شود. در حالی که قاعده این بود که آقای نوربخش  تقاضای تشکیل جلسه فوق العاده هئیت مدیره در همان روز تعطیل می کرد و خبر را از طریق سایت و همراه بیانیه در همان روز جمعه اعلام می کردند. به تعبیر دقیق تر  موکول کردن چنین دستور جلسه ای با این درجه از اهمیت، به جلسات هفتگی و عادی خانه موسیقی ،خود جدیت و صداقت دوستان هیئت مدیره در پی گیری چنین کار مهمی را با تردید­های جدی روبرو می سازد.در زمینه عملکرد هیئت مدیره و مدیرعامل پیش از این هم نکاتی را نوشته بودم.
نکته دیگری که  به محتوای بیانیه باز می گردد. هر فردی با اندکی سواد و بیاض اگر این بیانیه را بخواند این گونه می فهمد که کل ماجرا به هوا رفت. یعنی زحمات داوران و تیم برگزار کننده جشن و جوایز برگزیدگان و ... اما همان افراد بااندک هوش حداقل می دانند که داوری ای صورت گرفت و برگزیدگانی انتخاب شدند و تنها مراسم اعطا ومعرفی برگزار نشد. پس پسندیده بود که هیئت مدیره خانه موسیقی در همین بیانیه اعلام می کرد برگزیدگان جشن سالانه خانه موسیقی در بخش کتاب،و نیز برخی از چهره هایی که به عنوان پیشکسوتان عرصه های مختلف انتخاب شده بودند، در آینده نزدیک در مراسمی کوچکتر و صمیمانه تر در همان ساختمان خانه موسیقی(مثل مراسمی که آخر هر ماه برگزار می شود) معرفی خواهند شد. البته در روتیتر خبر دو واژه«تا اطلاع ثانوی» آمده است اما در متن بیانیه هیچ اشاره ای نشده که این جشن در آینده برگزار خواهد شد.
نکته نهایی این نوشته همان مسئله ای است که نگارنده بارها در نوشته هاو یادداشت هایش درباره خانه موسیقی آورده است که تصمیمات هئیت مدیره در برخی از زمینه ها کارشناسانه و مدبرانه نیست و یکی از دلایل تناقضات موجود در این بیانیه ها باز می گردد به همین گونه تصمیمات که متاسفانه تبعات آن هم برای اهالی موسیقی زیانبار است و هم نمره ای منفی در کارنامه کاری خانه موسیقی. انتظار از هیئت مدیره ای که برخی از اعضای آن در تمامی این دوره ها بر این صندلی نشسته بودند و با بسیاری از زیر و بم ها و سیاست ها و پیچ و خم تحولات موسیقی در کشور آشنا هستند بسی بیش از این گونه بیانیه های خام،ناقص،متشتت و ناپخته است.
امید که هئیت مدیره خانه موسیقی از این گونه امور درس بگیرد و برخی از  اعضای آن با بی انصاف خواندن منتقدان، توپ را مدام به زمین دیگران نیندازند.
کد خبر 250029

خدمات گردشگری

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
0 + 0 =

نظرات

  • نظرات منتشر شده: 13
  • نظرات در صف انتشار: 0
  • نظرات غیرقابل انتشار: 0
  • بدون نام IR ۱۶:۱۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۰
    12 3
    جشن برگزار هم می شد چیز زیادی تغییر نمی کرد. سال های قبل هم جشن را برای یک نفر برگراز می کردند و الان هم برای همان یک نفر جشن را تعطیل کردند. اگر این جماعت نگاه صنفی داشتند که این گونه یک جانبه به قاضی نمی رفتند.
  • دلشده IR ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۰
    11 3
    جناب مختاباد با سلام . اتفاقا به نظر من بیانیه ی هوشمندانه ای ست . هیات مدیره ی خانه موسیقی چون نمی تواند صراحتا بگوید که چه کسی این جشن را کنسل کرده است ،( چون جزو خطوط نارنجی مایل به قرمز است ) از هر کسی که می تواند توسط اهل موسیقی در مظان اتهام کنسل کردن جشن خانه موسیقی قرار بگیرد تشکر کرده تا خواننده متن بیانیه خود پی ببرد که جشن خانه موسیقی از سوی چه کسی یا نهادی کنسل شده . با سپاس فراوان
  • محمدی IR ۲۱:۴۳ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۰
    11 0
    با تشکر از مطلب شما اما بلاخره هنوز پس از این همه بیانیه و اطلاعیه دلیل اصلی لغو جشن خانه موسیقی را نفهمیدیم. متاسفانه بعضی از رسانه ها هم موضوع را سیاسی می کنند. بهتر است که هیئت مدیره خانه موسیقی اطلاعیه ای واضح و روشن را برای این موضوع منتشر کند.
    • بدون نام EU ۰۰:۲۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۱
      8 5
      من که می دونم ربطش به چیه به یه نفر که آقایون چشم دیدنش راندارن والبته دلیلش هم معلومه و اون هم محبوبیت استاد آواز است
  • بدون نام IR ۲۱:۴۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۰
    10 1
    آقای مختاباد با تشکر از شما. مثلی است که می گوید هر چه بگندد نمکش می زنند.... اگر قرار باشد مجوز جشن خانه موسیقی را کنسل کنند ,پس چگونه خانه موسیقی می خواهد مجوز دیگران را پی گیری کند. آیا مگر خانه موسیقی که وابسته به وزارت ارشاد است هم باید در صف مجوز بایستد. بهتر است مسئولان خانه موسیقی اگر توان پیگیری کارهای این چنین را ندارند اجازه دهند استادان دیگر موسیقی وارد شوند و بدنبال کارهای این چنین باشند.
  • بدون نام IR ۱۱:۵۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۱
    9 2
    آقای مختاباد شما اشتباه فهمیدید به نظر من هوش شما کم بوده و نه هوش اعضای هیئت مدیره خانه موسیقی!!. خانه موسیقی چون در بد وضعیتی گرفتار شده بود و دنبال لغو این جشن بود یک دفعه هر سه اداره معاونت هنری و دفتر موسیقی و برج میلاد به کمکش آمدند و این برنامه را لغو کردند و به همین دلیل خانه موسیقی از آنها بابت لغو این جشن و برداشتن چنین بار بزرگی تشکر کرده است که این بیانیه هم دقیقا در همین راستا صادر شده است و آنها کار درستی انجام داده اند!!!!!!!!
    • يك اهل موسيقي IR ۱۷:۱۶ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۱
      11 1
      شما درست مي‌گوييد. سال‌ها قبل يكي از اهالي موسيقي مي گفت كه خانه موسيقي حيات خلوت وزارت ارشاد است و اكنون مي توان به عينه ديد كه چيزي جز همين نيست
  • بدون نام IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۱
    8 1
    دستت درد نکند. مطلبت را خواندم. اما هنوز دلیل موضوع را ننوشتی.
    • مختاباد IR ۱۷:۰۵ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۱
      10 1
      دوست گرامي آنگونه كه نگارنده خبرها را پي‌گيري كرده است،حضور استاد شجريان در مراسم جشن دليل اصلي بر هم خوردن اين مراسم بود،اما خود خانه موسيقي تا كنون به چنين چيزي در بيانيه و حتي خبرهايش اشاره نكرده است. اگر ملاك ما قانون اساسي و قوانين عادي باشد، طبيعي است اين دليل نبايد مورد اعتناي مسئولان هنري قرار مي‌گرفت. چون استاد شجريان تا كنون نه در دادگاهي محكوم شده و نه حتي يك شاكي خصوصي دارد.وقتي هم به فرودگاه آمد كسي و جرياني دولتي و خصوصي متعرض حضورشان نشد. مي‌ماند عرف و نگاه سياسي به پديده‌ها , كه درباره آن قلم نگارنده قاصر است.اما به اعتقاد من خانه موسيقي در اين زمينه هم مدبرانه عمل نكرد و اگر مشورت مي‌كردند قطعا راه حل بهتري براي بازكردن اين گره وجود داشت.
  • بدون نام IR ۱۱:۵۷ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۱
    6 1
    تشکر، شیوا و روشن نوشتید؛ موفق باشید
  • دوستدارخانه موسیقی IR ۰۹:۲۱ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۲
    3 5
    جناب استاد مختاباد کنار گود نشستی میگی لنگش کن سالها دل طلب جام جم از ما میکرد با تمام احترام که برای شما قایل هستم.داستان را واضح بنویس شما همه چیز را میدانی ذهن مردم رانسبت به خانه موسیقی خراب نکن .......گر تو بهتر می زنی بستان بزن
    • مختاباد IR ۱۹:۰۰ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۳
      8 0
      دوست گرامي ! توضيح داده‌ام كه ماجرا چيست و لطفا به كامنت‌هاي قبلي مراجعه كنيد. بحث گر تو بهتر مي‌كني بستان بزن هم نيست. نگارنده 10 سال در خانه موسيقي بودم و به دليل اختلاف نظر در نوع نگاه صنفي از خانه كنار كشيدم. بيرون گود نشسته‌ام ،اما بي‌خبر‌ از‌ آنچه داخل گود مي‌گذرد هم نيستم .من در نشستي كه 4 ماه قبل با هيئت مديره خانه موسيقي داشتم ،انتقادات و پيشنهاداتم را مطرح كردم و طبيعي است كه گوش شنوايي نيافتم كه مجددا فضاي رسانه را براي نقد فعاليت‌هاي خانه موسيقي انتخاب كردم. آنها شايد شنونده‌هاي خوبي باشند،اما حرف‌هاي ما را به چيزي نمي‌گيرند كه نتيجه‌اش همين تعطيلي جشن است. برخي از اعضاي هيئت مديره خانه موسيقي اصولا قائل به تغيير نيستند و به قول استاد حسين عليزاده سال‌هاست كه فقط صندلي آنها در هيئت مديره عوض مي‌شود. اين در حالي است كه در همين كانون پژوهشگران ، در تمامي دوره‌ها وقتي فردي رئيس كانون مي‌شد، براي دور بعد نامزد هئيت مديره هم نمي‌شد كه بتواند فرصت را به افراد و فكر‌هاي ديگري بدهد. اگر دقت كنيد، دوره رياست آقايان اسعدي،فاطمي،جاويد،خانم ثابت زاده و من ، دو سال بيشتر نبود و برابر يك عرف و نه اساسنامه و آيين‌نامه انتخابات خانه موسيقي(كه نامزدي را تا ابد مجاز دانسته) عقل ناقص ما مي گفت كه بيش از دو دوره در يك سمت ماندن كاري خطاست و بايد به ديگران هم فرصت داد. اين كاش هئيت مديره خانه موسيقي هم چنين مي‌كردند و يك قاعده يا عرفي را بنا مي‌گذاشتند كه بيش از دو دوره كسي در هيئت مديره نباشد و يا حداقل يك دوره كنار بنشينند و سپس در دوره‌اي ديگر نامزد شوند. همچنانكه قبلا هم گفته ام برخي از كارهاي خانه موسيقي غير كارشناسانه، بدون مشورت و حتي از بديهيات كار صنفي به دور است. اين دوستان حداقل مي‌توانستند يك مجمع عمومي فوق‌العاده مي‌گذاشتند تا بر اساس خرد جمعي به تصميمي مي رسيدند و سپس آن را اعلام عمومي مي‌كردند.
  • نوازنده IR ۱۰:۵۸ - ۱۳۹۱/۰۷/۲۲
    10 1
    خانه ی موسیقی هیچ وقت تا اون آدما اونجان درست نمیشه آدمایی که اساسا معنی صنف و نهاد مدنی سرشون نمیشه ازین بهتر هم ازشون بر نمیاد.

آخرین اخبار