معاون حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران با بيان اين که آمار کمک 7 يا 8 برابري دولت به مترو غلط و بدون در نظر گرفتن فايناسها است، گفت: کمک دولتهاي قبلي به مترو 2 تا 5/2 برابر نسبت به دوره فعلي است. سيدجعفر تشکري هاشمي بابيان اين که ادعاي کمک 7 يا 8 برابري دولت به مترو و حمل و نقل عمومي نسبت به دولتهاي قبلي صحيح نيست، گفت اين آمار و ارقام غلط است.
وي ادامه داد: دولت پرداختهاي نقدي خود را با تخصيصهاي نقدي قبل از سال 84 مقايسه ميکنند که آمار به دست آمده به ظاهر صحيح به نظر ميآيد اما واقعيت اين است که فايناسهايي که توسط دولتهاي قبلي به مترو داده شده را ناديده ميگيرند.معاون شهردار تهران افزود: اگر بخواهيم اين تسهيلات را نيز در نظر بگيريم و با نرخ ارز امروز مقايسه کنيم ميتوانيم بگوييم که کمک دولتهاي قبلي به مترو نسبت به هم اکنون 2 تا 5/2 برابر است.
وي يادآورشد: براي مترو تفاوتي ندارد که براي تامين هزينههاي خود اعتبار ريالي و پول نقد دريافت کند يا امکان استفاده از فايناس و وام بين المللي داشته باشد.مساله مهم تامين اعتبارات لازم و به موقع براي ادامه روند توسعه مترو است.
تشکري هاشمي اظهارداشت: علاوه براين دولت مرجع تعيين ميزان کمکها به مترو نيست و تصميم ديگري در اين رابطه وظيفه مجلس است و دولت ها موظف هستند آنچه که تصويب شده را به طورکامل پرداخت کند.
معاون حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران گفت: معضل اصلي اين است که در طول سال هاي گذشته هر بودجه و اعتباري که مجلس مصوب کرده هيچ گاه به طورکامل توسط دولت پرداخت نشده است.
بنزين را گران کردند اما به مترو کمک نکردند
تشکري هاشمي با اشاره به دلايل ديگر ضرورت کمک هرچه بيشتر دولت به مترو ، گفت: دولت درسال هاي اخير سياستهايي از جمله سهميه بندي و افزايش نرخ بنزين را اعمال کرده که رويکرد سلبي و محدوديت کننده دارد. درحالي که بايد در راستاي اين رويه، اقدامات ايجابي انجام نميشود.
وي ادامه داد: براي اين منظور درقانون هدفمندسازي يارانه ها که همه چيز طبق اين قانون گران شد پيش بيني شد که براي خدمات حمل و نقل عمومي يارانههاي ويژه اي غير از بودجه هاي مصوب پرداخت شود اما هرگز اين اعتبارات پرداخت نشده است. دولت در طرح جامع ترافيک تهران مصوب کرده است که در سال 8/18 کيلومتر درسال مترو ساخته شود.
قانون هايي که نوشته شد اما عملي نشد
معاون شهردار تهران اظهارداشت: همچنين سهم 50در صدي دولت در تامين هزينه هاي مترو نيز که توسط مجلس تصويب شده به طورکامل پرداخت نمي شود.در قانون ديگري دولت بايد هرسال 4 هزار ميليارد تومان به حمل و نقل درون شهري کمک کند اما هرگز اين اين اعتبارات محقق نشده است.
وي افزود: در اين قانون تاکيد شده است که بودجه هاي حمل ونقل عمومي به صورت 100درصد تخصيص داده شود اما هرسال شاهديم اعتبارات مترو شامل تعديل هاي 70درصد و 30 درصد ميشود.
تشکري هاشمي تصريح کرد: در مورد تامين وام هاي بين المللي نيز هم اکنون هيچ کدام از فايناسهاي خطوط 3 ، 6 و 7 مترو محقق نشده و فايناس خط چهار نيز در پيچ و خم هاي اداري است.
وي با بيان اين که قوانين نوشته و عمل نشده در زمينه حمل ونقل عمومي و مترو بسيار زياد است، گفت: قانون استفاده مترو از تسهيلات صندوق ذخيره ارزي يا صندوق توسعه ملي به ميزان 2ميليارد دلار 3 سال است که توسط مجلس در قانون تکرار مي شود اما توسط دولت تخصيص داده نمي شود.
وي اظهارداشت: ما براي ساخت مترو هيچ اعتباري بيشتر از ميزان تعيين شده در مصوبات مجلس از دولت نمي خواهيم.
معاون حمل و نقل و ترافيک شهرداري تهران تصريح کرد: دولت به جاي اين که اصرار کند بهتر از دولت هاي قبلي است به وظيفه خود عمل کند و قضاوت درباره کمک به مترو را براساس آمار و اطلاعات واقعي انجام بدهد تا مردم قضاوت درستي در اين مورد داشته باشند.
4545
نظر شما